reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

• Starter tematu Starter tematu Iff
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Hej Dziewczyny ;)
Spałam dziś godzinę, ale zaliczyłam egzamin :)
Ja tylko na chwilę, idę trochę odespać, a potem jadę na następne zaliczenie ;)
Dzień póki co chłodny, co mnie cieszy, bo takiej duchoty jak wczoraj, to bym nie zniosła.
Miłego dnia :)

reklama
Hej Dziewczyny ;)
Spałam dziś godzinę, ale zaliczyłam egzamin :)
Ja tylko na chwilę, idę trochę odespać, a potem jadę na następne zaliczenie ;)
Dzień póki co chłodny, co mnie cieszy, bo takiej duchoty jak wczoraj, to bym nie zniosła.
Miłego dnia :)

bezsenna gratuluję zaliczenia egzaminu ... biorąc pod uwagę Twój stan to tym bardziej gratuluję :-) weź się wkurz porzadnie i zalicz te egzaminy ;-) a potem to już tylko Kubulek i Ty :-) trzymam kciuki za reszte :tak:

bezsenna ja myslalam dokladnie tak samo. gdy zaszlam w ciaze zastanawialam sie nad usunieciem ,pod wplywem ex , ale tez ze strachu . i teraz sie ciesze ze nie podjelam takiej decyzji . do pory kiedy nie zaszlam w ciazy bylam dzieciakiem, rozpieszona dziewczynka ktora musi miec wszytsko co chce. prolemy w szkole mnie przerastaly nie mialam szans na skonczenie klasy ;/ przynajmniej raz na tydzien ladowalam u dyrektorki z grozbami wyrzucenia ze szkoly . ciaza to byl dla mnie zimny prysznic ze czas skonczyc z tym wszytskim ze pora dorosnac i popatrec na siebie z punktu widzenia innych,. doroslam , uczylam sie dniami i nocami zeby tylko nadrobic szkole i zdac do nastepnej klasy , poprawilam zachowanie ,wszyscy byli w szoku nawt niewiecie jakie to bylo mile :) teraz mam wielka satysfakcje z tego ze nie ztchorzylam . i wiem ze moja corka tez bedzie wspaniala :)
anowi wesele mam jutro :PP napewno sobie poradzisz narazie jest strach i obawa jak to bedzie ale jak urodzisz to nawet nie bedzesz o tym myslala tylko bedziesz zajmowala sie swoim dzieciem a wszytsko w miedzy czasie sie ulozy:))
bezsenna gratylujacje!:))
katerinka mi tez sie podobaja te zdrobnienia wogole sliczne jest to imie mysle ze juz nie zmienie zdania:))
dziewczyny ta pogoda mnie dobija..;/;/ caly czas sie zapowiada na burze mam dosc ;/

Ostatnia edycja:
asuzana dokladnie tak jak mowisz. ja juz sobie nawet nie wyobrazam jakby moglo nie byc Filipka. czesto patrze na niego kiedy sobie slodko spi i glaszcze ta puszysta glowke :-). a jak rano wita mnie jego usmiechnieta buzia to czuje jak sama sie rozpromieniam :tak:. uwielbiam tez go karmic bo tak ladnie otwiera buzie na kzada lyzeczke i sie delektuje jedzonkiem mowiac : "mmmm" :-D. a kiedy smieje sie w glos albo piszczy - mozna by go schrupac :tak:. a teraz jeszcze prezentuje te swoje dwa zabawne zabki :-). a teraz np. spi w swoim lozeczku "zlozony" niemal w kostke :-)
i mimo, ze czasem sa takie dni kiedy mam dosc wszytskiego i czuje wielki zal do swiata to jednak wlasnie Fifi jest tym, ktory zmusza do wstania z lozka i stawienia czola temu swiatu :tak:.
bezsenna gratuluje zdanego egzaminu!! dzielna kobieta jestes :tak:

bezssenna gratulacje i trzymam kciuki by na zaliczeniu tez dobrze poszlo. ja w ciazy jestem bardzo roztargniona. ciagle czegos szukam niewiem gdzie polozylam. a klucze do auta juz kilka razy gdzies zostawilam (bank sklep) a pozniej myslalam gdzie no i poco je wyciagalam? niewiem jak jest u Ciebie ale podziwiam. ja chyba nic bym nie zdala :)
katerinka przeziebienie w ciazy okropna sprawa. ja juz trzy razy bylam przeziebiona. a tu malo co mozna wziac. mi pomogalo bardzo homeopaty firmy boiron. jest syrop stodal. ja to wogole stracilam glos na chwile i tez byly tabletki homeowox firmy boiron. jest tez osscillococilum (jesli przekrecilam nazwe sorki) mi to bardzo szybko pomoglo. pierwszy raz przeziebienie mnie meczylo okolo 2tyg. a pozniej gdy znowu cosik mnie zlapalo to bralam leki z tej firmy. przed ciaza prawie nie chorowalam a teraz prosze. mnie moja gin powiedziala zebym za duzo nie pila herbaty z malin bo ma jakies wlasciwosci poronne. a tak wogole to ja nawet nie sadzilam ze tyle ziol w ciazy nie mozna pic bo maja wlasciwosci poronnne.
samasamotna zycze udanej zabawy na weselu, czekam na relacje jak sie bawilas :)
tez uwazam ze trzeba brac odpowiedzialnosc za swoje zycie, nieraz dorosnac w przyspieszonym tempie. tylko szkoda ze exowie tak nie mysla.

anowi82 to roztargnienie to chyba wiekszosc kobietw ciazy ma ja tez mam podobnie ;) przeziebiona tez bylam i nie chcialo mi przejsc a z kaszlu okropnie bolal mnie brzuch i gin mowila ze kaszel musi minac bo wtedy skurcza sie macica czy cos w tym stylu:P i szyjka sie bedzie skracac. ;p dziekuje szczerze to nie chce mi sie za bardzo isc ale co tam :P mezczyzni to zawsze sa dzieci onic hyba nigdy nie dorosną..i jak tam dzwonilas do medicoru??:P

Czesc dziewczyny, ja dopiero teraz bo mi internet siadal ciagle i jak tylko sie logowalam zeby cos napisac to zaraz mi internet siadal :( teraz o dziwo chodzi ale zobaczymy jak dlugo
Bezsenna gratulacje, mam nadzieje ze uda Ci sie na zaliczeniach- trzymam kciuki
Samasamotna udanej zabawy zycze, to chyba jutro dopiero, ale znajac moja pamiec pewnie zapomne :)
Strasznie duszno dzisiaj :/ bylam w sklepie z mama, w kolejce za nami stala strasznie gruba kobieta, ktora akurat karmila dziecko piersia :/ sredni widok, mogla chociaz usiasc gdzies. Jak wyszlysmy ze sklepu to ta kobieta wyszla chwile pozniej i zapalila papierosa :/ jak mozna palic papierosy karmiac dziecko? Nie rozumiem, przeciez to wszystko dostaje sie do mleka matki, to dziecko chcac nie chcac musi jesc to okropienstwo :/ palilyscie w ciazy? co myslicie o tym w ogole?
Wpadne pozniej o ile internet bedzie mi dzialal tak jak powinien :) Milego dnia

bezsenna - dolaczam sie do gratulacji:)
Jesli chodzi o roztargnienie to u mnie sie przejawia w tym, ze za kazdym razem jak jestem u gin to zapominam zaplacic:) z reszta spraw jest ok
Hmm jesli chodzi o fajki no to niestety w moim przypadku nalog wygral:zawstydzona/y:

wiecie chcialam dzisiaj wylezec moje przeziebienie ale pani z uzredu dzwonila ze mam podejsc.okazuje sie ze chca pita i decyzje za 2007 ! ale to nie jest takie latwe.potem ktos ja poinformowal zeby zrobic utrate dochodu musi uplynac 30 dni.wiec jaki wniosek z tego przejdzie mi kolo nosa prawie 500 zl za 2 miesiace przez nieudoczenie pani w okienku i papierologie:! i jak tu sie nie wkurzyc.
ANOWI a ja myslalam ze ziolka sa wspaniale a juz wogole malinki.to dobrze ze piszesz.ja pzred ciaza tez nie chorowalam a jak sa teraz takie burze to cos podlapuje,.
z tym gubieniem to ja tez tak mam co chwile szukam panela do radia i kluczykow.to chyba jakies rozstargnienie ciazowe:)
SAMASAMOTNA widzisz jak sie chce to czlowiek wszytsko potrafi,powinnas byc z siebie dumna ze dalas rade i na pewno bedziesz tez wspaniala mamusia:)
MŁODA1 u mnie rtez caly czas pada .tak chyba nici z tego lata beda

reklama
Hej dziewczyny,

Wczoraj wysłałam dokumenty do prawnika i zawiadomienie do ojca dziecka, i jego mamy o spotkaniu. Mieli się z nim umówić i podjąć decyzję o wysokości alimentów, itp. Chcieli się.. jakieś pół roku temu układać bez sądu. I przystałam na to z wielu względów. Wczoraj otrzymałam odpowiedz, nie od ojca dziecka, a od babci, że ONA przemyśli sprawę i będzie się kontaktowała z prawnikiem. W sumie OK, zastanawia mnie tylko, gdzie w tych wszystkich decyzjach jest ojciec dziecka? Jak on został wychowany, skoro na jego barki nie spadła nawet 1/100 obowiązków. Ale wisi mi on w sumie i nie o tym chciałam... tylko o tym, że w dużej mierze winne za takie zachowanie, brak odpowiedzialności ponoszą rodzicie. W sumie kiedyś myślałam, że jak kobieta wychowywała sama dziecko, to zrozumie drugą kobietę w takiej sytuacji, ale chyba to z czasem "odchodzi od tyłka" i się zapomina o tym, co się przeszło (nie mówię, że wszystkie zapominają, ale zapominają). A jego matka była samotna w ciąży... Wiecie, nawet nie padło jedno pytanie o stan zdrowia dziecka.
Tragedia.

Pozdrawiam,
P.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry