reklama

Seks i antykoncepcja

reklama
Ja pierwsze ruchy poczulam ok.17 tyg czyli termin wyszedlby mi na koniec lipca i to by mi pasowalo(ale zeby to juz byl chociaz 38tyg):-)
Dzag ja sie nie smieje z naturalnego planowania rodziny, szanuje kogos decyzje jesli uwazaze to dobra metoda antykoncepcji i planowania dzieci ale...to nie dla mnie. Nie czuje zeby to mi bylo szczegolnie do szczescia potrzebne...Imoze ktos to uwazac za glupote:)

Jakby opcja dodawania 20 tyg. do odczuwania pierwszych ruchów dziecka się sprawdziła, to byłabym zadowolona :) pierwsze wyczułam tak w 18.tc, na 100% w 20., ale ja chciałabym urodzić tak w połowie 38.tc.... :) więc oby się sprawdzało :):):)

a ja nie pamietam ktory to byl tydzien:-p pamietam tylko ze bylam wtedy w pociagu z kolezankami.

jutro usg , okaze sie czy nadal mam sie przygotowywac na cesarke, czy jednak sn.
no i trzymajcie kciuki by mi sie udalo wbić do mojej pani doktor :P mam w sumie nadzieje ze juz ona albo polozna przed wizyta bedzie umiala sprawdzic polozenie dzidziusia (?) zeby mi powiedziec co i jak. bo usg dopiero na 14, a do niej wbijam kolo 8 rano.

”Agnes92” pisze:
Dzag ja sie nie smieje z naturalnego planowania rodziny, szanuje kogos decyzje jesli uwazaze to dobra metoda antykoncepcji i planowania dzieci ale...to nie dla mnie. Nie czuje zeby to mi bylo szczegolnie do szczescia potrzebne...Imoze ktos to uwazac za glupote:)
Ja wychodzę z założenia, że każdy sposób jest dobry jeśli po prostu jest komuś wygodny i się sprawdza :-).

mala.di, kciuki zaciśnięte, żeby wszystko poszło po Twoim planie :-).

no ale to sie chyba nie sprawdza...

na pewno jest pomocne w planowaniu rodziny, i gdybym planowala zajscie w ciaze to bym liczyla kiedy wychodza dni płodne, ale jako metody antykoncepcji bym tego na bank nie stosowala.

no ale to sie chyba nie sprawdza...

na pewno jest pomocne w planowaniu rodziny, i gdybym planowala zajscie w ciaze to bym liczyla kiedy wychodza dni płodne, ale jako metody antykoncepcji bym tego na bank nie stosowala.
Ale byś się zdziwiła, gdybyś dowiedziała się o co w tym w ogóle chodzi :-). Nie sprawdza to się kalendarzyk - a NPR nie ma z nim nic wspólnego.
Dla mnie minus jest taki, że niestety cykle miałam bardzo nieregularne i faktycznie trzeba codziennie być ze wszystkim na bieżąco i się obserwować. Więc dla mnie osobiście jako metoda antykoncepcji odpada - jestem zbyt niecierpliwa. Ale gdybym miała wszystko jak w zegarku - nie ma nic lepszego. Trzeba się po prostu przekonać i przede wszystkim nauczyć.

Ostatnia edycja:
reklama
Mala.di kciuki zacisniete! a dobra polozna potrafi wyczuc ulozenie dziecka macajac brzuch. Tutaj to standard i jak mi moja wytlumaczyla co i jak to sama umiem mala wyczuc i po dupci poklepac przez brzuch:tak: Dlatego tez od razu wiedzialam kiedy fikla w dol, bo glowki nie wymacalam tam gdzie byla przed tem.

A ja chce sie pochwalic wynikami krwi z zeszlego tygodnia. Jak mowilam wymiary brzucha troche za wysokie i dodatkowe badania mialam robione i... wszytsko JEST DOBRZE!!!:-D Poziom cukru dobry, a o to sie martwilam najbardziej. A jeszcze dobre to ze anemia poszla se won:-D :-):-D:-) Hahaha, zegnam tabletki i czarna kupe:-p

Acha, zgadzam sie z Dzag, NPR to swietna sprawa, choc trzeba sie troche nauczyc i wdrozyc, kalendarzyk to to nie jest. Ale tez niestety nie dla mnie jako metoda antykoncepcji, bo moje cykle to nawet po 60 ponad dni mialy.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry