reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

sierpien 2006

Strasznie ten czas szybko leci ::) Majówki się już prawie wszystkie "rozsypały" i kilka czerwcówek juz też. Ani się obejrzymy, a już nas "będą brać" ;D ;D ;D

mada78 pisze:
Cholera kończy mi sie 31 tydzień!!!! jak to teraz leci szybko ale jaja już niedługo przytule swoja Mróweczke ;D

Mada, na kiedy Ty masz termin? Bo z listy wynika, że 4 dni przede mną, a mnie się "dopiero" ;) 29 tydzien kończy, to jakim sposobem Tobie już 31? Czyżbym coś "przespała"? :)

reklama
wg lekarza termin na 13 sierpnia i równocześnie 31 tydzień mam teraz (zawsze ide równo z lekarzem) i jeżeli ciąża trwa 42 tyg. to się zgadza ;) wiesz jak to jest ja nie licze na ten 13 tak bardzo bo wg położnej terminy terminami a objawy swoja drogą i wg ruchów Mrówa bedzie miała tygodniowy poślizg a wg usg genetycznego termin na 15 ::)
kocgana jak będzie to sie okaże wcale bym sie nie zdziwila jakby moja córcia przyszła na świat ostatniego lipca lub pierwszego września ::) i tez sie nie zdziwie jak będzie chłopcem ::) 2 x powiedzieli mi że panienka ale wiemy jak to jest (chociaz wargi sromowe lekarz mi pokazał) ;) ja chce tylko żeby była zdrowiusia i silna a reszta (termin i takie tam) jak będzie taka będzie ;D

mada78 pisze:
wg lekarza termin na 13 sierpnia i równocześnie 31 tydzień mam teraz (zawsze ide równo z lekarzem) i jeżeli ciąża trwa 42 tyg. to się zgadza ;)

eee, mada, skąd Ty wzięłaś 42 tygodnie? ::) ja myślałam, że "przepisowo" lekarz liczą 40 tygodni od czasu ostatniej @

ja mam termin na 4 sierpnia i właśnie kończy mi się 31 tc...

no cholera to co ja mam za lekarzy ::)
trzech mi liczyło
i teraz słuchajcie:
ostatnia miesiączka 6 listopad
każdy obliczył termin na 13 sierpnia!
no i co teraz jak mam to liczyc niby ::) ::)
za każdym razem jak jestem na wizycie moje tygodnie zgadzają się z liczeniem lekarza
a poza tym oni jakos na dwa sposoby licza 1)od zapłodnienia, 2) wzrostu płodu
czy jakoś tak ;D ::) ;)

6 listopad + 40 tygodni = termin na 13 sierpnia

i to się zgadza :)

ale oni liczą tak: 40 tygodni od czasu ostatniej @ zakładając, że cykl kobiety trwa 28 dni
czyli niby od dnia zapłodnienia ciąża trwa 38 tygodni

wiadomo, że cykle kobiety mają różne - niektóre krótsze, niektóre dłuższe

ale na mój rozum, liczącv systemem 40 tyg od dnia ostatniej @ to jesteś w 29tc+3d czyli w połowie 30 tygodnia :)

no a wg mojego kalendarza 30tydz. i 3 dni
zreszta tydzien w tą czy w tą i tak pewnie nia urodzimy w terminach ;) ::) ;D, ja bym wolała wczesniej tak pod koniec lipca zeby się Mrówa nacieszyła pierwszym latem jeszcze ;) (miejmy nadzieje że będze ciepło)

Znowu nikogo nie ma co wy robicie???
z nudów wkleiłam zdjęcie machajacej Mróweczki ;D ;) ::)
i wpade dopiero jutro ;D

mada78 pisze:
wg lekarza termin na 13 sierpnia i równocześnie 31 tydzień mam teraz (zawsze ide równo z lekarzem) i jeżeli ciąża trwa 42 tyg. to się zgadza ;) wiesz jak to jest ja nie licze na ten 13 tak bardzo bo wg położnej terminy terminami a objawy swoja drogą i wg ruchów Mrówa bedzie miała tygodniowy poślizg a wg usg genetycznego termin na 15  ::)
kocgana jak będzie to sie okaże wcale bym sie nie zdziwila jakby moja córcia przyszła na świat ostatniego lipca lub pierwszego września ::) i tez sie nie zdziwie jak będzie chłopcem ::) 2 x powiedzieli mi że panienka ale wiemy jak to jest (chociaz wargi sromowe lekarz mi pokazał) ;) ja chce tylko żeby była zdrowiusia i silna a reszta (termin i takie tam) jak będzie taka będzie ;D
Tak Mada, mialam termin na 13 sierpnia z Karolka ami dziewuszka urodzila sie 26 sierpnia i to przez wywolywanie :(. A tak pieknie wszystko wygladalo, ze wszyscy lekarze mowili, ze urodze jeszcze w lipcu... Szyjka byla miekka i wszystko wskazywalo, ze faktycznie urode wczesniej... A dziecko i tak robi co zechce...

wlasnie czytalam prognoze pogody na nasze tegoroczne polskie lato , beznadzieja .....najcieplej na przelomie czerwca i lipca , a sierpien dosyc zimny ::) mam nadzieje, ze nasze dzieciaczki zaznaja troche slonca tego lata

reklama
Silunia, w sumie to z jednej strony chcialabym, zeby bylo normalne lato, ale z drugiej... W koncu 3/4 lata bedziemy chodzic w ciazy, wiec lzej nam bedzie, jak pogoda bedzie troche gorsza :) Wiec w sumie z tych prognoz sie ciesze :)

Do góry