reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Hej dziewczyny,
cały dzień jakoś zleciał, ale robiliśmy z M. przemeblowanie (tzn. M. nosił, a ja mówiłam co i gdzie :zawstydzona/y:;-)). Z banku jeszcze się nie odezwali, ale uprzedzali, że albo dziś albo jutro. :tak:

marc, :-(
AgaS-78, super, że wszystko ok i, że widziałaś swojego stworka :-D:tak:
JoannaZofia, dziękuję za cenne info. Jutro czym prędzej zadzwonię do swojej przychodni i spróbuję się czegoś dowiedzieć. W sumie może moja lekarka myslała, że już się załapię na to USG między 11-14 tyg., ale zapisy były takie jakie były i dostałam tylko kartkę już z terminem-bez dyskusji :baffled: Może w rejestracji się czegoś dowiem, a jak nie to przejdę się do innej przychodni, może coś poradzą :tak:
@Angel, wielkie gratulacje :-)
martuśka85, w sumie nic dziwnego ;-) Po prostu miesiąc temu dostałam skierowanie na 1 USG to obowiązkowe między 11-14 tygodniem ciąży. Poszłam ze skierowaniem, zostawiłam , kilka minut czekałam, wyszła Pani o oddała kartkę, gdzie z tyłu była już data z godziną. Oczywiście się stawiłam, ale to był niepełny 11 tydzień wg USG i tylko sprawdzili CRL maluszka i serducho (miałam przesuniętą owulację o ok. 4 dni i stąd niepełny tydzień 11, choć wg OM wychodził już), niestety nie było mojej dr, był inny lekarz w zastępstwie i on już mi nie dał skierowania na następne USG, a następną wizytę mam dopiero 3 lutego, a to już będzie 13 tydzień, zanim bym się zapisała na USG, to kolejny miesiąc by upłynął. Stąd moje pytania do Was :tak:

Teraz już się kładę, bo oczy mi się kleją. Przed snem jednak się jeszcze pomodlę o przyznanie tego kredytu... może modlitwa pomoże :tak:
Dobrej nocy dziewczyny :-)

reklama
Witam
ja jestem po wizycie okazalo sie ze serduszko mojej fasolki nie bije przestalo bic oklo 8 tygodnia a dzisiaj mamy 10 ponad mam skierowanie do szpitala jutro jade w czwartek bede miec zabieg .Nie wiem co napisac ,nie mial krwawienia
trzymajcie sie dziewczy ny i zycze powodzenia

Ciamajdko widze, ze pracujemy w tej samej firmie ja również Lew Lucjan :-DTy oddział czy centrala?

Super:-) aż w szoku jestem... ja pracuję w Oddziale, jako kasjero-dysponent w regionie Łódź:blink: no tak dokładniej napisałam ciut:tak: Pajkoo a Ty?:sorry2:

Witam
ja jestem po wizycie okazalo sie ze serduszko mojej fasolki nie bije przestalo bic oklo 8 tygodnia a dzisiaj mamy 10 ponad mam skierowanie do szpitala jutro jade w czwartek bede miec zabieg .Nie wiem co napisac ,nie mial krwawienia
trzymajcie sie dziewczy ny i zycze powodzenia

Myslałam, że już nie będę miała okazji tego przeczytać na tym forum, a jednak... naprawdę, im więcej takich wiadomości tym bardziej uznaje urodzenie fasolki jako cud.
Anetko trzymaj się... już nawet nie wiem jak napisać, że mi przykro...:no::-(

Dziewczyny co się dzieje? ja się boję...

:-( Kolejna zła wiadomość.... teraz już nie mam wątpliwości. Nie wytrzymam do końca stycznia!
Zastanawiam się czy nie iść jutro do ginkologa. Mąż dostał wolne bo sam też idzie do lekarza i mógłby bez problemu być ze mną na wizycie... Tylko czy to nie za wcześnie na USG miedzy 11 a 14tygodniem?
Jutro będzie 10tydz6dzien - to właściwie 11 tydzień..hmm
co myślicie?

W każdym razie jeśli chcę iść jutro to muszę dzisiaj pobiec do laboratorium wykonać wszystkie badania bo inaczej karty ciąży znowu nie dostanę.
Ile czekałyście na żółtaczke albo wassermana czy tsh?

Witajcie dziewczyny,

ja rowniez mam termin na sierpien - 1 sierpnia dokladnie. Wczesniej nie ujawnialam sie, bo jestem po jednej stracie i bardzo sie balam. Wczoraj jednak bylam na wizycie i mialam usg i wszystko jest pieknie. Nie zmienia to faktu, ze nadal sie boje, bo straty sa i pozniej, lezac w szpitalu naogladalam sie. Ale ten najgorszy czas minal, wiec troche spokojniejsza jestem. Dzidzius ma 6cm i pieknie fika. Oby dalej tak rosl zdrowo :happy2:

Pozdrawiam :happy2:

Anetha81 strasznie mi przykro :-:)-(
Ciamajdka pytasz co się dzieje wiele rzeczy które wydają się straszne i powodują ze serce nam zamiera ale to niestety życie i mam tutaj w skondensowanej formie wszystko co stać się może ale zapytaj siebie jaką byś miała szansę w świecie poza forum spotkać jednocześnie jakieś 60 -70 ciężarówek każda z nas się boi ale nie możemy popaść w paranoję poza tym nasze maluszki odczuwają nasz stres więc mimo strachów trzeba myśleć pozytywnie " oczekuj najlepszego bądź przygotowany na najgorsze" no a swoja drogą właśnie tutaj odkrywamy że zajście w ciąże i ciąża to nie takie tylko hop siup

miłego dnia i kobiety spokojnie :tak:

reklama
Anetha81 strasznie mi przykro :-:)-(
Ciamajdka pytasz co się dzieje wiele rzeczy które wydają się straszne i powodują ze serce nam zamiera ale to niestety życie i mam tutaj w skondensowanej formie wszystko co stać się może ale zapytaj siebie jaką byś miała szansę w świecie poza forum spotkać jednocześnie jakieś 60 -70 ciężarówek każda z nas się boi ale nie możemy popaść w paranoję poza tym nasze maluszki odczuwają nasz stres więc mimo strachów trzeba myśleć pozytywnie " oczekuj najlepszego bądź przygotowany na najgorsze" no a swoja drogą właśnie tutaj odkrywamy że zajście w ciąże i ciąża to nie takie tylko hop siup

miłego dnia i kobiety spokojnie :tak:

Dzięki, masz rację...:tak:
już w pracy mnie koleżanka opitoliła za to "głupie" myślenie"..biorę się w garść:cool2:

Do góry