reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

Kolumnea- Wszystkiego najlepszego , spelnienia marzen i zdrowego malenstwa:):)
Ehtele Jak Victor siedzi za cicho to pukam, masuje brzuch i maluch reaguje(moze nei powinnam,ale mnie to uspokaja:):):)
Od kilku dni z kolei nie spie po nocach bo gwiazdor szaleje, rzuca sie, kopie mame, naprawde odczuwam bol a co bedzie pozniej:):)
Co do wagi to ta waze az 69 kg, czyli na pewno do 80kg dobije.

Bombusia- kolorki przesliczne wybralas:)

reklama
Cześć Dziewczyny!!!

W końcu słonće i ciepełko :-)

Widzę,że pojawił się temat Hemoroidów...ja niestety z tym walcze już baaaardzo długo :-(...przed ciązami już sie męczyłam,jeszcze nic nie pomogło mi....

Mój gin powiedział,że można stosować maść POSTERISAN,ale niestety on mi nie pomaga...najlepiej wybrać się do chirurga i z nim pogadać,ja właśnie mam taki zamiar zrobić,no i niestety trzeba się regularnie wypróżniać.

Mam pytanie,szczególnie do dziewczyn które mają już dzidzie: JAKI LATATOR POLECACIE?POZA AVENTEM!?

Mamuśki pooglądałam Wasze brzuszki śliiiiiczne, jakie duże:szok:, ale cieszę sie, bo myślałam, ze mnie tylko tak wywaliło:cool:w ostatnich 2 tyg.
Martuśka85 Twój filmik extra, normalnie spotowiec, wiercipięta sobie tam ćwiczy w brzuszku:-)
Milusia nie lekceważ tych wstrętnych hemoroidów, mnie pomogy czopki ziołowe (pozwoliła ginekolog) i piłam kompocik z suszonych śliwek codziennie na czczo, zresztą piję nadal ze 2 x w tyg. i jest idealnie od dawna.:tak:
W Łodzi dziś już chłodniejszy dzień, słoneczko walczy z chmurami:crazy:
Ehtele u nie też jest różnie z dzidzią raz się kręci po pęcherzu(jak wczoraj) raz na górze np. w niedzielę w kościele to tak mnie kopał pod piersiami w mostek, ze siedziałam w ławce jak kij od szczotki hihi:tak:, a czasami cisza.......błoga cisza:)

Jagodka ja nie stosowałam laktatora.. tylko taki najtańszy z apteki (trąbka z gruszką :p) przy nawale mlecznym, a gdy potrzebowałam odciągnąć pokarm małemu to lepiej szło mi ręczne "dojenie" ;) teraz też nie będę kupować chyba laktatora...

w ogóle mam taki stosunek do kupowania czegokolwiek dla Franka... mąż też chyba wychodzi z założenia "po co nam, przecież wszystko mamy po Olku" i chyba przez ten brak wsparcia raczej nie chce mi się nic wybierać... bo jak mam usłyszeć "bez sensu wydajesz te pieniądze" to mi się niedobrze robi..

Jagodka i Bombusia dziękuję wam kochane za rady:) Najlepsze jest to, że ja z wypróżnianiem nie mam problemów, ledwo pomyślę, że mi się chce i już mam świstaka :D (przepraszam za zwroty, jeżeli kogoś uraziłam swoją bezpośredniością) u mnie problem tkwi w długim siedzeniu przed kompem, moja praca od jakiegoś miesiąc to tylko komp no i w weekendy wyjazdy (ale też samochodem i potem znowu siedzenie).

Jagodka ja nie stosowałam laktatora.. tylko taki najtańszy z apteki (trąbka z gruszką :p) przy nawale mlecznym, a gdy potrzebowałam odciągnąć pokarm małemu to lepiej szło mi ręczne "dojenie" ;) teraz też nie będę kupować chyba laktatora...

w ogóle mam taki stosunek do kupowania czegokolwiek dla Franka... mąż też chyba wychodzi z założenia "po co nam, przecież wszystko mamy po Olku" i chyba przez ten brak wsparcia raczej nie chce mi się nic wybierać... bo jak mam usłyszeć "bez sensu wydajesz te pieniądze" to mi się niedobrze robi..

Marulka - ja mam niestety podobny stosunek do zakupów..i nie bardzo mam ochotę na to,ale w pierwszej ciąży mój synek nie chciał piersi a pokarmu miałam bardzo dużo i musiałam poprostu odciągać i niestety AVent mnie zawiódł. i teraz go już nie chce.
Ja też mam mnóstwo rzeczy po moim synku,ale podobno ma być dziewczynka więc coś tam podokupuje w późniejszym czasie :-)

Jagodka i Bombusia dziękuję wam kochane za rady:) Najlepsze jest to, że ja z wypróżnianiem nie mam problemów, ledwo pomyślę, że mi się chce i już mam świstaka :D (przepraszam za zwroty, jeżeli kogoś uraziłam swoją bezpośredniością) u mnie problem tkwi w długim siedzeniu przed kompem, moja praca od jakiegoś miesiąc to tylko komp no i w weekendy wyjazdy (ale też samochodem i potem znowu siedzenie).

Rozumiem,współczuje bo wiem jakie to jest nieprzyjemne!!!Obyś znalazła coś co ci pomoże!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jagodka właśnie sobie podumałam chwilkę jak to ze mną jest i z tym kupowaniem no i wymyśliłam, że muszę sobie przemysleć sprawę, przeszukać listy zakupów i zrobić własną... co jest mi potrzebne, co bardzo chcę kupić Franiowi no i pogadać z mężem o tym, żeby była jasność i żebym nie musiała wysłuchiwać "po co to, po co tamto"... teraz jest kiepski czas na rozmowę, bo mamy delikatnie mówiąc debecik, ale prędzej czy później jakieś kroki trzeba będzie podjąć ;)

hmm, bo nie ma takiego imienia:rofl2:
dlaczego Konwalia? wyjasnię...
11 lat temu umarł mój ukochany dziadzio od strony taty, od małego byłam jego oczkiem w głowie i strasznie przezyłam tą smierć... zawsze wiosną przynosił mi z lasu konwalie.... :rofl2: a T. bardzo lubi kwiaty, i dziwne nazwy i imiona... także jakos nam przyszła na mysl Konwalia... dla uczczenia Dziadzi i dla zaspokojenia chęci T.:-):-):-)

będę popołudniu!
miłego dnia kochane!!!:tak:

Ciamajdka ... Wzruszająca ta historia, na prawdę :)
Poruszyła mnie strasznie ! Zwłaszcza, że nigdy nie miałam dziadka a zawsze chciałam mieć ...

A skoro nie ma takiego imienia to jak to zrobicie, żeby Maleńka była Konwalią? :))

Shiraa jeszcze nie czuje? Być może masz dużo miejsca i wód płodowych w brzuszku i maluszek sobie tam wyprawia harce:)

Troszkę mnie uspokoiłaś, dziękuję :) Pewnie masz rację a ja niepotrzebnie się martwię.

A ja mogłabym napisać jak nie urok to ...../ Wiecie co mi się przytrafło, -HEMOROIDY, no masakra, nigdy tego nie miałam, nie mam problemów z wypróżnianiem, ale kurcze odbyt mnie piecze i jak sobie podotykałam (sorki za takie szczegóły) to zauważyłam, że coś jest nie tak - takie bolesne gulki. No i dupcia. Nie wiem jak będę siedziałam przed kompem, chyba będę stała. Ponadto w nocy chciałam rozprostować sobie nogi i złapał mnie taki skurcz, że zaczęłam się drzeć (tak to ja dawno nie miałam) obudziłam też Darka. Rozmasowałam nogi, ale boli do teraz, muszę zakupić magnez no i coś na te żylaki - ludzie czy kobiety w ciąży muszą zawsze coś mieć.......

Miłego dnia kobietki:)

Możemy sobie przybić piątkę ! Też cierpię na tą przypadłość, z tą różnicą, że wylazły mi w wakacje. Teraz przez ciążę ta paskuda się nasili pewnie, ale cóż ...
Jeju jak sobie przypomnę jak to bolało to aż mam ciary ;| Jak na razie mam spokój. Czasem tylko tak jakby nabrzmiewają ;/

Chyba muszę pomyśleć o jakiś czopkach ...

Ehtele Maleńki pewnie śpi, a Ty niepotrzebnie się zamartwiasz :))
Może zjedz coś słodkiego ... ? Na moją Kruszynę przeważnie pomaga :D

Hej sierpniówki:)
Pajkaa wow, jestem w szoku, że tak ładnie cię potraktowali w sklepie, bo do tej pory słyszałam tylko o negatywnych opiniach a i mnie nikt nigdize nie przepuścił:/ no i oczywiście gratuluję udanych zakupków, mnie to wszystko jeszcze czeka, ale nie mogę się już doczekać:)
Nektarynka widzę, że ciebie również potraktowano dobrze w sklepie, super... może jednak nie jest tak źle z ta naszą polską kulturą:/
Aga_Natalia witamy na forum, ty to jesteś szczęściara - dwójeczka za jednym razem;)
Milusia ja też woczraj się tak objadłam, że aż ruszać się nie mogłam, pierwszy chyba raz w życiu coś takiego miałam, ale w pracy przez parę godzin nic nie jadałam i jak wróciłam do domu to wymyśliło mi sie spaghetti (znowu) i jadałam choć wcale nie byłam głodna :/ a potem tak mnie brzuch bolał, że myślałam że pęknę....NIGDY WIĘCEJ
fiuu miłego weekendu, ale pamietaj o pracy mgr;p my cie tu musimy pilnowac:)
shyla fajnie masz z tymi jeżykami:)
Bombusia super zakupki:)
zielona26 ja ostatnio mam tak samo jak ty, tzn po przebudzeniu czuję mrowienie lub w ogóle odrętwienie, nie wiem czy to krążenie czy co, mój maż mówi, że to dlatego, że całą noc śpię w jednej pozycji, ale zapytam lekarza na następnej wizycie...
Ehtele nie martw się spokojem maluszka, pewnie sobie odpoczywa, lub po prostu śpi, albo.. wariuje jak ty spisz:)

A mój maluszek kopie sobie teraz troszczkę, niedawno czytałam jak pisałyście o ruchach waszych dzieciaczków, a mój wtedy jeszcze nie dawał znaków, ale ten czas leci...

Ostatnia edycja:
reklama
shiraa z nadaniem nietypowego imienia nie ma problemu - grunt, aby nie było to słowo obraźliwe, albo nieobyczajne. Konwalia myślę przejdzie bez problemu, jak Róża czy Jaśmina (Jaśminka mi się baaaardzo podoba)

a w temacie hemoroidów - ja używałam Hemorectal w czopkach - łagodził ból już po pierwszym użyciu (na noc) no i te gulki znacznie się zmniejszały i zanikały po stosowaniu przez około 5 dni... niestety to jest przypadłość, która nawraca i trzeba dbać o mięśnie Kegla, o dietę bogatą w błonnik tak żeby się regularnie wypróżniać, o to żeby nie przesiadywać za długo...

Ostatnia edycja:
Do góry