reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

Marcin wcale nie ogląda bajek. Czasami zerknie na jakąś reklamę ale ogólnie nie wykazyje zainteresowania tv...i w sumie dobrze, ma jeszcze na to czas :-)
Pogoda się coś poprawiła, nie pada i jest nieco cieplej niż rano. Pewnie niedługo się wybierzemy na trochę na dwór.
różyczk@ zazdroszczę powera, u mnie zupełny jego brak ;-) jedynie odkurzyłam w domu, wieczorem pozmywam podłogi, a na obiad coś na szybciocha zrobię ;-)

reklama
Ojjj jakie tu pustki :-( szkoda....
Ja jestem dziś jakaś taka nijaka...jakbym się położyła, to pewnie bym zasnęła....dziś robią u nas posadzki...teraz musimy kupić drzwi wejściowe, parapety wew.....i płytki, panele itd....koszmar :-(

to ja sie witam,
skrobne tyle ile mi sie uda i bedzie bardzo haotycnie wybaczcie....
nie pisalam bo mamy z maluszkiem troszke zmartwien :-( moj malutki to wczesniaczek wg mojej gin i moich obliczen urodzil sie w 37 t i 2 d a wg opini szpitala jest jeszcze mlodszy i mamy problem z jego temperatura cialka :-( nie moge z nim na razie na spacerek wyjsc , musi byc ciepluchno ubrany, w czapeczke, nie moge go na razie wyplumkac zeby nie doszlo do ochlodzenia tej kruszynki , mielismy juz kryzys ze prawie do szpitala jechalismy bo tak spadla mu temp. ale opanowalismy , spadl na wadze bo przez pierwsze dwa dni po porodzie nie chcial pic mleka ( a dodam ze melko mam, oczywiscie nawal melka taz juz mam za soba ale moja polozna bardzo pomogla mi go przejsc...) musielismy wprowadzic modyfikowane po ktorym temp byla w normie i maluszek jakos bardziej aktywny... a po moim cycku znowu temp niska i maly tylko spal to mnie zmartwilo bardzo wiec postanowilam ze bede odciagala mleko zeby wiedziec ile maly pije i co sie okazalo ze w jednym cycu mleko jest a w drugim prawie nic znowu nerwy wiec oboje z M postanowilismy ze dopoki maluch nie bedzie mial temp. ustabilizowanej to bede karmila modyfikowanym a moje sciagam i zamrazam.
Leo od wczoraj lepiej ale pierwsze 3 dni to byl koszmar nie mam za bardzo czasu zeby napisac co i jak ale bylo ciezko. ja wiem ze on potrzebuje jeszcze czasu . do tego jeszcze zabki mu wyychodza piatki takze wszystko na raz. tak jak sie cieszylismy ze porod taki super to teraz mamy za to zmartiwienia ale damy rade.

na relacje z porodu i zdjecia moich chlopcow poczekajcie jeszcze plisss

ok to sie zameldowalam buziam was kochane

Ja się kochane u Was melduję, jak znajdę chwilkę to poodpisuję:) wiecznie jestem w rozjazdach i na nic czasu, nawet w niedzielę sprzątałam mieszkanie, no bo kiedy znaleźć czas? Echhhh

Lea gratuluję Ci kochana, poród faktycznie ekspresik, ale czekam jak nawiedzona na relację:)

Poza tym ściskam Was wszystkie kochane i mam nadzieję, że uda mi się coś skrobnąć.....

Meldujemy sie i my ze u nas wszystko ok dalej na dzialce:) Codziennie jezdzimy na rechabilitacje i jakos czes leci....Z Mkiem hmmmm raz lepiej tzn ze juz nic nie gada ale i tak mi nie pomaga...lecz wole milczec i sie nie wkurzac....Świadectwo odebrane ale na razie musze sie wstrzymac z dalsza szkola bo od pazdziernika M idzie na studia zeby moc isc na oficerke . Wiec 3 lata nie moge isc bo on tez bedzie mial zaoczne wiec bylby problem z malym . No ale ja mam czas wiec moge poczekac wkoncu mlodziutka jestem;p;p Tyle co u nas;}

Lea- uuu no to szybkiego dojscia do ustabilizowania temperatury dzieciątka . Głowa do góry wszystko minie:) buziaki;*

Lea, ogromne gratulacje! Trzymam kciuki, żeby wszystko się szybciutko ułożyło i było sielankowo:)
agulek, super, że prace w domku postępują:)))
luizka, szkoła nie zając. Teraz odpoczniesz i za trzy lata będziesz bardziej chciała wrócic do ławki:)
milusia, dziękuję za gratki:)Ja również gratluję!Jak się czujesz? Pracujesz, tak?
Nie było mnie troszkę, bo wypadły mi i Majce spontaniczne wakacje:) P. ma całe lato full roboty i na pewno nigdzie byśmy się nie wyrwali, a zgadałam się z koleżanką i poleciałyśmy do Turcji. W niedzielę decyzja , a w środę wylot, więc na wariackich papierach. Było super, Majka zachwycona:)

Witam sie dziewczyny.
Wielkie GRTULACJE dla podwojnych mam i dla nowo zafasolkowanych.
W czwartek przylatuje K. Razem spedzimy miesiac w PL i 24.06 wracamy. W koncu troche odpoczne. A w poniedzialek lecimy na tydzien do Grecji :D juz nie moge sie doczekac. Pogoda u nas piekna, wiec cale dnie spedzamy na dworzu, a ze mala nie ma drzemki w dzien to ok 19:30 spi juz jak zabita :)

Pozdrawiamy :)

Lea28 - wielkie gratulacje, super, że poród ekspresowy, teraz trzymam kciuki za poukładanie tego wszystkiego powolutku :tak:
mls - super, że pogoda w PL Wam dopisuje i można jeździć, odwiedzać, a nie siedzieć w domu :tak:
roseann - kurczę podziwiam, mnie to w ciąży do samolotu by nikt nie wcisnął, za bardzo jestem strachliwa, ale za rok, mam nadzieję, że sobie odbijemy :tak:
Madzia83 - no to nieźle z tymi włosami, ja przy takich długich tracę na wyglądzie ;-)
Agulek80 - miłego rojbrowania w ogrodzie dzisiaj, a jak idzie dalej budowa domu? ;-)
Różyczk@ - ja póki co ograniczam Adriannie TV, ogląda Reksia, mamy ściągnięte wszystkie bajeczki, gonię nawet A., bo on od rana włącza TV zawsze w weekendy, a jej to w ogóle nie jest do szczęścia potrzebne ;-)

U mnie pracowita sobota w domu, ale domek lśni jak psu jajka :-p Za to niedziela cała w ogrodzie, nawet piknik zrobiliśmy tam i grilla, a poniedziałek też byłam w domu i również na dworze prawie cały czas ;-)

ratuluje wszystkim nowym mamom i tym zafasolkowanym. :)

Agulek, jak czytam o Twoim malym to normalnie jakbym o swoim czytala. Moj tez fika koziolki i nie jest wogole zainteresowany bajkami. Jedynie teraz oglada Spongeboba kanciastoportego, ale tez nie tak, ze siadzie i obejzy calkosc. Raczej skupi sie na 10-15 minut i leci uganiac sie za psem. ;)

reklama
Witajcie,
Lea życzę żeby wszystko się szybko ułożyło. Początki zawsze są trudne ale z czasem będzie coraz lepiej :-)
luizka przykro mi, że z Mężem trochę lipa ale mam nadzieję, że wkrótce się poprawi. Gratki za koniec szkoły :-) a dalsza edukacja, jak musi to trochę poczeka ;-) odpoczniesz troszkę od książek, a potem zabierzesz się do nich z wielkim powerem ;-)
roseann super, że miałaś udany wypad. Ja na razie muszę o tym zapomnieć.
Lilijanna u nas prace na razie zwolniły tzn mamy zamówione wew. parapety, musimy szybko zamówić drzwi wejściowe, trwają załatwiania papierów związanych z przyłączami tzn podłączenia już mamy ale to nie wszystko ;-) zazdroszczę posprzątanego domku, u mnie zero chęci do porządków ;-)
koralowa każde dziecko ma inne zainteresowania..ja nawet nie mam pojęcia o jakiej bajce piszesz ;-) Marcin ostatnio do swojej gimnastyki dorzucił podskoki i bęc na tyłek ;-) ogólnie jest wszędzie i to bardzo szybko ;-)
Spokojnych nocek Kobietki!

Do góry