reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Tez zjadlam 3 poczusie.wiecej nie dalam rady bo juz zaczelo mi sie robic niedobrze na sam ich widok :)
Lana ale ci dobrze.. moje jeszcze nie wykazuje zadnych ruchow ,bo jest na to za wczesnie...chociaz moze niedlugo sie doczekam :)
U mnie sliczna pogoda. Slonko sieci ale zimno jest bardzo :( Niech ta wiosna juz przychodzi..

reklama
u mnie słonko za oknem leciutkie no ale ważne ze jest;) LANA nie martw się do Ciebie tez słonko dotrze;)

hej,

ja też wczoraj 3 pączki zjadłam.....i miałam mega dosyć :baffled:. Dzis embargo na słodkie hehehe.

To uczucie ucisku i twardnienia w brzuchu to na 100% nasze maluchy. Mam to samo już sporo czasu.....o właśnie mi się wciska w pęcherz ;-). To chyba po kawce porannej tak bryka. A po naszych z M. przytulankach to zawsze jest na dole na pęcherzu i nie da się przegonić.....chyba fajnie buja albo cuś wtedy :-D:-D:-D:-D:-D.

U nas dziś słońce. Rano mroźno ale w dzień ma być plus. Fran dziś nie poszedł do przedszkola, bo z tatusiem ostatnie pewnie w tym sezonie nartki zaliczają u nas na górce Myślęcińskiej.

A ja mam mały problem. Strasznie swędzi mnie skóra na brzuchu tak po bokach i na dole pleców. Zauwazyłam, że mam nawet taką małą wysypkę pokrzywkę a jak podrapie to jest żywo czerwona :confused: Nawilżam, natłuszczam diprobazą i na razie czekam. Może coś mnie uczuliło ? NIe wiem czy mogę wapno rozpuszczalne wypić? Jak się nie poprawi to muszę przychodnię zaliczyć, bo czytałam, że swędzenie może oznaczać cholestazę :shocked2: Ale to niby w III trymestrze a ja dopiero 19 tydzień, no i sędzi tylko brzuch i plecy a powinny też stopy i dłonie......Na razie obserwuję i czekam.....:baffled:

Hej!!!:))
Ja tez już wypilam herbatke z cytrynka i zjadlam 2 paczki zrobione przez Mamcie, ale takie malutkie pyszne!;))
Dziewczyny ja tez jestem za spotkaniem, gdzieś po środku hmm Sosnowiec??:)) hihi nie no pewnie Katowice bedą najlepsze :)

JJ, po prostu skóra Ci się rozciąga. Przy cholestazie (wiem bo miałam) swędzą dłonie, stopy, łydki i jest to nie do wytrzymania, spać się na pewno nie da i swędzenie jest baaardzo uciążliwe.

dziewczynki jestem trup..tak mnie rozłożyło.
Piszę z łózka, do pracy nie poszłam.
Mój gin mówi, że jeszcze przez 2 tyg takie leki jak gripex, fervex mogę brac ale ja sama nie wiem.. w sumie, chyba wie co mowi nie?

witam o poranku
wczoraj zaliczyłam 4 pączkii!!!
heh
i pół kilo więcej na wadze:-)
zaraz uciekam pozałatwiać kilka spraw, ale słonko dzisiaj niesamowite i już cieplej jest:)
moje coś nad ranem śpi dopiero późnym popołudniem zaczyna więcej fikać i poźną nocą też się uspakaja:) zobaczymy jak będzie troszkę większy:)
miłego dzionka

Marcelinaa - życzę szybkiego powrotu do zdrowia mi już prawie przeszło jeszcze niewielki katar i trochę kaszlu ale jest znacznie lepiej.

Witam was dziewczynki wodą z cytrynką i miodem :)
U mnie też słonko pięknie świeci jutro mam być jakieś załamanie pogody ale w przyszłą środę nawet +9 myślę że jeszcze parę dni i zima na dobre nas opuści :)

Jak ja zazdroszczę wam tych wszystkich ruchów które czujecie. U mnie na razie nic do wizyty jeszcze 6 dni a ostatni raz maleństwo widziałam 3 tyg temu i tak zaczynają nachodzić mnie jakieś czarne myśli :-( i jak tu wytrzymać 6 dni?

reklama
Witam z rana i piekne sloneczko posylam tym, ktorym brakuje :)
Ja tez ze śląska a dokladnie z Gliwic wiec bardzo chetnie sie spotkam. Teraz mam normalnie sanatorium, jestem u tesciowej wiec nie musze sprzatac ani gotowac. Jedzonko pyszne pod nos podane, zachcianki spelnione :) chyba bardzo ciesza sie z wnuczki w drodze:-)
Dzis idziemy do komisu dzieciecego poszukac ubranek dla malej - bo tez wiekszosc rzeczy planuje kupic uzywane, moze tez cos dostaniemy. Juz mi przeszlo szlenstwo zakupowe po pierwszym dziecku. Teraz wiem ze to wszystko jest tylko na chwile i czesto dzieci polowy ciuszkow nie zdaza ubrac bo wyrosna wiec szkoda przeplacac. Ale kazda mama musi przez to przejsc zeby sie przekonac:-D mi wtedy tez mowili ze przesadzam ale nie wierzylam. Teraz wiem ze lepiej miec troszke wiecej kasy np na platne szczepionki dla dziecka. Dla Niko nie mialam i teraz boje sie np. rotawirusow.
Jak uda nam sie cos kupic to sie pochwale. Wozki uzywane tez tam widzialam nawet za 300 zl mozna calkiem dobry wozek kupic. Tak sie zastanawiam czy lepiej uzywany ale firmowy (np. x-lander) czy lepiej nowy nieznanej firmy - bo pelno takich tanich na allegro.
Marcelina - a *spam* probowalas?? Zdrowia zycze <przytul>

Do góry