reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Dziewczyny, ja trochę z innej beczki. Jak bardzo pilnujecie diety? Bo ja mam cały czas wyrzuty sumienia, że nie odżywiam się tak jak powinnam. Nie przepadam za gotowaniem i mam przed zaśnięciem wciąż wyrzuty sumienia, że znów za mało warzyw, owoców itp. I że powinnam to bardziej kontrolować...

Lemoniada- ja tez nie odzywiam sie własciwie (niestety) co tez odbija sie na mojej szybko rosnacej wadze :/ Co poniedzialek obiecuje sobie ze zaczne sie kontrolowac (choc ciaza miala byc tym przyjemnym stanem spelniania zachcianek i nie pilnowia diety) ale rzeczywistosc jest brutalna...dzien sie toczy, praca, dom, przychodzi wieczor i tak sie okazuje ze znowu jadlam co bylo pod reka

Devi, Maggie, nawet nie wiecie, jak mi ulżyło. Dzięki!!!! Bo już popadałam w paranoję, że tylko ja mam ten problem, a cała reszta przyszłych Mam za pan brat z tabelą kalorii, witamin, i innych takich.... Mi nawet moja siostra dała taką książkę o odżywianiu w ciąży, niestety wsadziłam ją do bagażnika samochodu i od 3 tygodni zapominam wyciągnąć. No i oczywiście ja też mam tę funkcję z obietnicą, że od poniedziałku moje podejście do tematu się diametralnie zmieni....

No właśnie, mnie niestety pociąga podobny zestaw, z pizzą i żółtym serem włącznie.
Najgorzej, że pod wpływem wieczornego zrywu, w ramach akcji "w trosce o dobro Dziecka" porafię zjeść np 4 jabłka, zwłaszcza jak sobie przypomnę, że od 2 dni nie było owoców.
Potem nie mogę spać - jak to po 4 jabłkach.

Kochane prosze was o pomoc przed chwilka stało mi sie cos dziwnego. Leżalam w łozku i nagle poleciałam ze mnie woda, ale nie tak jak siku tylko tak jakby z pochwy. Ale nic mnie nie boli. Płyn był przezroczysty. Nie wiem co robic czy cos z maluchem jest nie tak ale czułam dzis normalnie ruchy.

kasica- zgłoś się do lekarza bądź szpitala, mogło to być jakaś wydzielina lub wody płodowe (nie chce straszyć) ale mojej kumpeli to sie stało w szóstym miesiącu i musieli cesarke zrobił, mały jest cały i zdrowy:) ale lepiej to sprawdzić

reklama
Kasica, ja bym pojechała na dyżur. Nawet jeżeli to tylko podejrzenie odpływania płynu owodniowego to zgodnie ze wskazówkami z mojej karty ciąży - w takim przypadku trzeba niezwłocznie zgłosić się do szpitala. Może to upławy, może mocz (OBY) ale my Ci tego nie potwierdzimy, więc jedż i sprawdż (albo wręcz zadzwoń do szpitala i zapytaj jak najbezpieczniej w tej sytuacji się tam przemieścić).

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry