reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
ja mam kiepskie badanie moczu... niby do około 500 moga być bakterie ja mam około 1000 się troche martwie... co najlepsze nie mam zadnych objawow... miala ktoras z Was bakterie w moczu??

Zobaczcie dziewczyny co wyszukałam może się Wam spodoba - ja kupie na pewno! :-)

Dzienniczek dnia i nocy Maluszka - od Brioko! (5025290266) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Dzienniczek Ciąży - od Brioko! Nowa okładka! (5084874018) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Natka mi się nie podobają takie dzienniczki, nie mialabym chyba nawet czasu zeby je wypisywac.

Ewelinka a ja bralam paracetamol co 4 godziny i to ponad tydzien jak chora bylam.. hmm tu mi lekarz mowil ze bezpieczny i ze mam brac bo chora bylam..

Przespalam sie dwie godziny.. z urodzi ami nestem w czarnej doopie ;( ide zaraz robic conieco... obgm sje wyrobila :/

:nerd: paracetamol ma wiele skutków ubocznych długoterminowych tez. Skurcze są gorsze niż nospa.
Magnez w dużej dawce jest podawany dożylnie by zatrzymać skurcże porodowe i rozwijać mózg dziecka, stad często przed urodzeniem skrajnego wcześniaków matki dostają wlewy z magnezu.

ja dziś byłam w szpitalu na usg szyjki :baffled: Którego zapomnieli umówić hahaha. Potem się okazało że ta brudaska sławetne nie tylko była brudna ale i durna, bo zamiast skierowanie do departamentu usg napisac (maja system, który zaraz umawia spotkanie) zrobiła w druku receptowym hahaha.

W skrócie, wywalczylam usg szyjki, jest bez zmian, czyli ok!
Mialam endokrynologa, najbardziej kompetentna lekarka z jaka w tym szpitalu do czynienia, cudna! Mam umówione usg tarczycy (15lat niedoczynnosci i hashimoto) i kolposkopie.

-ale hitem była ginekolozka, która nie była w stanie znaleźć dziecka przez 4minuty i jak jej powiedziałam gdzie jest, to z wielkm fochem przełożyła dopplera w miejsce przeze mnie wskazane i było haha. A to pani czuje? Haha taaaaaa

ale All good

p.s ibuprom ma być ponoć wycofany.

Ostatnia edycja:
Akuku a jaka dawke? Moi lekarze sa bardzo ostrozni z lekami, ja mialam 500 ale leksrz ogolny mowil zeby probowac 250 i jesli pomaga to brac mniejsza dawke, czytalam przed chwila o nospie i dziewczyna pisala ze lekarz zalecil jej witsminy, magnez i nospe 3raxy dziennie profilaktycznie, jakas paranoja, po co? Od poczatku ciazy jesc non stop nospe, wszystkie dziewczyny na forun pidaly zeby zmienila lekarza,

Ewelinka nawet nie wiem jaka dawka..a juz go nie mam.
No nic nie zrobie juz ale bede uwazac.. i juz wogle sluchac lekarzy nie moge :/

Dzis musialam przedluzyc zwolnienie lekarskie. Kompletnie zapomnialam..zafzwonilam do przygodni i kobita z recepcji ze poinformuje lekarza ale nie gwarantuje ze iddzwoni dzisiaj... wiec mowie ze wczoraj bylam w szpitalu bo mialam skurcze i odrazu inna rozmowa..

Ewelinka szczerze jesli lekarz zalecil to z jakiegos powodu. Powiem szczerze ja boje sie bardziej wziasc paracetamol na bol glowy niz nospe na bol brzucha. Mnie lekarz na poczatku ciazy zalecil luteine i duphaston 3x2 tabletki codziennie. Tez nie mialam brac?

Akuku tylko obiecaj ze nie bedziesz szalec, wiem ze urodzinki chlopakow ale oni beda szczesliwi jak mama bedzie sie dobrze czula z dzidziusiem.

Anney co za szajs z tymi lekarzami nie dosc ze brudni to jeszcze jacys niedouczeni.

reklama
Do góry