reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Ola &&&&& za wizytę :-)

Cieszę się, że Wam niektórym już maluszki dają znać kopniakami. Mnie się raz wydawało, że poczułam dwa smyrniecia. A także jak miałam wizytę w ubiegłym tygodniu u gin robił usg to tak docisnął sondę, że poczułam też smyrniecie. A teraz czekam na regularne ruchy. Z Franiem poczułam w 18 tc, albo 19. Mam zapisane e kalendarzyku. Pamiętam datę i godzinę :-)

Co do rozstępów to ja mam jeden. Pojawił się 6 tygodni po porodzie :-/ A tak to nic. Używałam kosmetyków Palmers i chyba bielende miałam. Nie pamiętam dokładnie. Pewnie poznalabym po zapachu ;-)

reklama
Dzien dobry zimowo:)

Straszna noc za mna, nie spalam prawie wogule tylko zdrzemnelam sie nad ranem na chwilke bo okazalo sie ze chwile pozniej zadzwonil budzik m do pracy wiec pobudka.
Okropnie bolal mnie zab i nie moglam zasnac wogule a nie mialam zadnych tabletek a i tak bym pewniee ich nie zazyla ze wzgl na maluszka. Teraz juz troche mniej boli ale tak mnie wymeczyl w nocy wiec sie nie dziwie.
A najlepsze jest to ze to calkem zdrowy zab nigdy mnie nie bolal i nagle taka sytuacja. Ehh:(

Mamy pewien kompromis co do imienia, myslimy ze bedzie Szymonek ale to moze jeszcze sie zmienic:)
Zreszta Szymcio tez w nocy byl niezadowolony ze mama nie spi bo nad ranem zaczal mnie bolec brzuch z tego wszystkiego:(

Co do rozstepow ja mam swoje jeszcze sprzed ciazy . i jakos nie martwie sie czy bedzie wiecej czy nie;-);-)
Ja przed ciaza tez duzo palilam, najpierw paczke papierosow, a pozniej przerzucilam sie na elektrona.
Rzucilam 3ego grudnia kiedy dowiedzialam sie ze beta przyrasta prawidlowo (to byl jakis 3,4 tydzien). Ciagnie mnie, nie powiem, ze nie. Nie odrzucilo mnie od nich, wrecz przeciwnie. Ale 3ego grudnia zapalilam poraz ostatni i tego sie trzymam. Co bedzie po porodzie to juz osobna sprawa :-)
Mnie od dwoch dni bola ledzwie... Spac nie moge, nogi mnie bola... I jeszcze mialam koszmar, ze mialam plamienie i bylam wtedy w sklepie i tam usg bylo. Ona mi daje sluchawki zeby posluchac jakie tetno a tam 30,40 ud/min...... Masakra, wstalam mega niewyspana, ale juz sie nie klade....

Dzień dobry!

Ola, czekamy na wieści!

Rozstępy mam swoje "wzrostowe" na boczkach, udach i piersiach, ale jakoś za bardzo mi nie robią. Teraz się smaruję codziennie i póki co nic nowego nie widać. A wręcz bym powiedziała, że te na biuście mi zmalały:p

Cześć dziewczyny!

Nieśmiało do Was dołączę. Po 1,5 roku udało mi się zajść w ciąże.
Według ostatniej @ jest to 15/16 tydzień, aczkolwiek Wiktorek jest młodszy o tydzień.
Duży chłopak, serce pięknie biło, następna wizyta 31 marca. Niestety dni ciągną się
nieubłaganie, a ja chciałabym wiedzieć czy wszystko z nim w porządku! Postanowiłam
do Was dołączyć, ponieważ chciałabym zacząć w pełni cieszyć się z ciąży. Wszystkie
dolegliwości minęły w tamtym tygodniu. Został tylko ból piersi i głowy. Jednak rozumiem,
że na tym etapie to normalne. Jest to moja druga ciąża, pierwsza nie skończyła się pomyślnie.

Pozdrawiam!

Hej dziewczynki :-):-)

Ola &&& za wizyte i by dzieciaczki się ładnie ułożyły

Sysiq witaj no teraz to już musi być dobrze
:tak::tak: mi też czas się bardzo dłuży od wizyty do wizyty. Już ponad miesiąc nie widziałam swojego maleństwa, ale czakam cierpliwie. Gdy już czuje się ruchy to jest jednak większy spokój.

Zaraz przyjeżdża do mnie kuzynka (moja siostra jak ja to mówie :-)) z dwójką swoich maluchów także będzie wesoło.. moja trzylatka i jej dwulatek i roczna córeczka:-D

Cześć Mamuśki :)
Olka trzymam kciuki za maluszki oraz aby rozszerzyły nózki ;)
Sysiq witam serdecznie, odwiedzaj nas codziennie a na pewno będziesz miała wsparcie :)

Co do rozstepów mam kilka ale z młodości, na udach wewnątrz i troszkę na przodzie, ale nie widać ich mocno. Jak sie oliwkuje to widzę na cyckach, a tak też rczej nie widać. Na pewno dostanę większe i mocniejsze, bo u mnie to genetyczne, mama nawet na ramionach ma i tego sie boje najbardziej, bo tam byloby widać przy krótkich rekawkach, a cycki...tylek... jakoś przejdzie :).

Mi sie śniło ostatnio,że byłam facetem i "pukałam" Kasię Wilk 0.o .... nie pytajcie...

reklama
A w ogóle, seriale medyczne to zło :)
Oglądam Chirurgów i UWAGA SPOILER, był odcinek, gdzie zdiagnozowali wrodzoną łamliwość kości po tym, że na kilku usg dziecko ułożone było jak Budda i nie zmieniało w ogóle pozycji. No i byłam na swoim usg teraz, i młoda miała skrzyżowane nóżki. Oczywiście moja pierwsza myśl - BOŻE, ONA TO MA :D Ale po chwili doszedł rozsądek, że dzieci w łonie przecież są tak ułożone :p I wychodzi na to, że o 17 ma chyba drzemkę, bo pan dr powiedział, że spokojne dziecko:p Oby jej spokój pozostał:p

Do góry