reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

U mnie jeszcze pusto, ale jak sobie przypomnę te wkładki to masakra. .. wszystko mokre, klejące jakby z cukru :) i strzelające we wszystkich kierunkach mleko :) Olka, ja te nie kupuje butelek i mam nadzieje, ze wszystko będzie jak przy pierwszej dzidzi :) ps. Macie jakieś polecane wkładki laktacyjne, które nie będą kosztowały fortuny? Ja wcześniej używałam baby dream, ale głównie dlatego, że używałam ich takie ilości, że nie wyrobilabym na droższe :)

reklama
Olka pewnie ze dasz rade ! Na grupie na fb sa mamy co karmia blizniaki wylacznie piersia :) piersi sie dostosuja ;)

Anney ja mam juz pokarm tylko ze ja niedawno skpnczylam karmic wiec jakby sie jeszcze nie wysuszylo dokonca ;) od kilku dni mam jakby strupki od siary po calym dniu... dziwne heh bo tak nie mialam wczesniej... PEWNIE NA DZIEWCZYNKE:p hahahaha

Lucere pokarm sie dostosowuje do kazdego dziecka osobno ;)
Mamy karmiace w tandemie czyli 2 dzieci w roznym wieku maja pomarm dla obu inny ! Wystarczy ze sutek dotknie dana slina..
A niektore mamy karmia np starsze dziecko jedna piersia i jest normalny pokarm a mlodsze jak sie urodzi druga i jest siara :D
Natura dobrze to wymyslila ;)

Aa nawet ostatnio gdzies czytalam ze kobieta walczyla z rakiem pijac mleko swojej corki ktora karmila dziecko ! I pomoglo jej to przejsc chemie duzo lagodniej!
Tak naprawde to nie wiemy..nikt nam nie mowi jakie wlasciwosci lecznocze ma mleko.. np. Pomaga na katar podobno (nie probowalam) mozna kropic do oczu dziecka jak ropieja bo mleko dziala przecowbakteryjnie. Do kapieli jak dziecko ma sucha skore itd..

Werci sa takie muszle wielorazowe i podobno mozna mleko z tego zlewac i mrozic lub do kapieli np. Widzialam aventa i chyba wyprobuje.
Ja uzywalam tommee tippe ale podobno bardzo dobre sa jonsona, cienkie i bardzo chlonne. Jak uzywalam zwykle z twsco to musialam co chwile zmieniac. Tommee tippe lepsze ale jeszcze mam po Emilku bo mam duzy zapas haha ale kupie te muszle wielorazowe i zobacze jak z nimi bedzie.

Werci - a bawełniane które się pierze? Może by się sprawdziły. Mi polecano lanschinoch czy jakoś tak. Ponoć świetne.

Akuku - wow, rzeczywiście dobrze to natura wymyśliła :-)

olka, no to mnie pocieszylas. :baffled:;-)

akuku, zdecydowanie na dziewczynke znak ;) hahaha uwielbiam cie.

zaraz dostane *******ca! jaka dostalam ochote na sernika!!!! m juz pojechal do sklepu, ale dzwonil ze nie ma na czarnym spodzie buuuuuuuuuuu
:no::no::no: niemozebyc :rofl2:
ja MUSzE!! :-D:-D:-D

pazernie sie dzis czuje.
wyroku jeszcze nie ma. glowa mi peka, te zachcianki, pogoda do bani, ze nawte nie chce sie nosa wytknac za okno.

akuku, ile jeszcze godzn? :-)

pupui, a ty gdzie jetses?

Hej!

Jestem po wizycie. Ciągle zostaje Lena, nic nie urosło :p Ma ok. 17 cm i waży 569 g :) Wg usg jest to 22 t 6 dc. Ogólnie wszystko cacy. Tylko zdjęcia nie mam, bo leży główkowo i się nie chciała pokazać:p Się śmieję, że między nogami to wywala, a twarzy się wstydzi :p

Generalnie Akuku też Ci jutro życzę, żeby się nie wywaliłA :D

Anney no wszystki znaki na ziemi i niebie mowia ze bedzie dziewczynka ! Dzis przymrpzilo w nocy rowniez na dziewczynke ! No znaki jaki nic:p

A gpdzin jeszcze 16 i 29 minut :)
Buhaha ;)

A sernik sama zrob :p

17cm od glowki do dupki tak?

kasietta ciesze sie,ze wszysto dobrze ;) kawal baby fiu fiu 569g! pieknie!!!

reklama
A ja mam pchote na shortbrwad milioner .. wczoraj robilam dla klientki... a dla siebie mi sie noe chce o chyba jutro sobie kupie... zeby zajesc swoje smutki :p albo uczcic radosc hahaha ;)

Dobra dzieqczyny glosowanie !
Kto co obstawia ? Chlopiec ? Dziewczynka ?
Dla wygranej grupy bedzie nagroda :p

Do góry