reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Dziewczyny kochane jesteście.
Ode mnie położna usłyszała, ze moich dzieci nie trzeba ratować bo ja ich jeszcze urodzić nie zamierzam. Mają mi tylko zatrzymać skracanie szyjki i w razie czego zatrzymać poród. I jeszcze parę gorzkich słów prawdy. Ja na szczęście nie biorę do głowy takich bab ale szkoda mi tych dziewczyn, które się denerwują takimi głupim tekstami.

Anney mój lekarz dopochwowo stwierdził brak szyjki. Tydzień temu na wizycie też mnie badał i było ok. W szpitalu dopochwowo i usg wyszło, ze szyjka ma 35 mm. Tak myślę, żeby to skonsultować z innym lekarzem bo te dwie opinie są tak skrajnie różne. Ogólnie muszę parę dni poleżeć, uspokoić się bo brak tetna maluchów dość mocno dałi po głowie. Teraz fikają koziołki więc jestem spokojniejsza. Zacznę na spokojnie szukać lekarza do konsultacji.

Akuku ja nigdy nic na usg nie widzę ale to na pewno jest cipka :-D no po prostu nie ma innej opcji.
Ja dzisiaj już nawet nie pytałam o płeć. Chciałam tylko słuchać serduszek :-D

i bardvo dobrze,ze z nia pojechalas! <3

odpoczywaj i konsultuj, bardvo dobrze!

reklama
Dziękuje Wam za słowa otuchy :-)
Niestety to czego dowiedziałam się wczoraj to raczej pewne i ten doktor nie należy do takich co gadają głupoty.
O torbielach usłyszałam od mojej ginekolog co chodze na nfz i sprzęt jest tam słaby dlatego prosiła o skontrolowanie tej torbieli na prenatalnym. Więc wątpliwości co do torbieli rozwiał wczoraj docent i stwierdził, że to że moja ginka powiedziała mi o torbieli świadczy o braku jej doświadczenia bo większość lekarzy nawet o tym nie mówi żeby nie denerwować pacjentek bo w większości torbiele się wchłaniają. Niestety z serduszkiem to raczej pewne. Ufam temu lekarzowi tym bardziej że zaprosił nas na bezpłatną kontrolę a nie kazał znów płacić 280 zł. Staram się nie nakręcać ale to trudne.
Już się umówiłam na prywatną wizytę do jeszcze innego gina bo widać że te wizyty na nfz to o kant dupy rozbić!!!! Człowiek żyje w błogiej nieświadomości że wszystko jest ok a dopiero na dobrym sprzęcie okazuje się że nie jest już tak kolorowo. Innym zaś razem nagadają głupot i człowiek sie niepotrzebnie stresuje.
Magduś..... jakie masz odczucia wobec docenta Cnoty? ja do niego chodzę już z drugą ciążą i ufam mu bardziej niż własnej pani ginekolog

dlatego ja tez chodze prywatnei na usg, bo nie wierze nhs.
moze faktycvnie zmien gina tego z nfz?

Olka – o matko! Wspolczuje dzisiejszych przezyc, ale najwazniejsza ze maluszki brykaja sobie w brzuszku i nie spieszno im nigdzie, ale rzeczywiście strasznie dziwne ze jeden lekarz mowi ze szyjki już nie ma a pozniej wychodzi ze ma 35mm, czyli normalna, kciuki oby druga diagnoza była trafna

ciernista – witaj

natka – kciuki na jutro

Jogobelka – przykro mi ze wiesci z wizyty nie najlepsze, ale glowa do gory, trzeba być dobrej mysli, skoro po torbieli sladu nie ma to i z serduszkiem wszystko się unormuje, kciuki ogromne, co do łozyska przodujacego to faktycznie wskazanie do cesarki, no i bardzo oszczedny tryb zycia, dużo lezenia i zero dzwigania, no i zero seksu

blerka - :-D

lucere – dobrze ze już w Polsce, a do kiedy zostajecie?

Akuku – jeszcze raz gratuluje!!!!!!!!

a my tez po wizycie, lekarz dokladnie poogladal babelka i stwierdzil ze wszystko w nalezytym porzadku, potwierdzil ze ma być synus więc muszę się wziac za porzadki w ciuszkach, no i przede wszystkim wymyslec imię, mój maluszek wazy już 458g więc kawal faceta z niego

anney - no wlasnie duzy, az sie boje zeby do 4 kg nie dobił do porodu:-D, musze sprawdzic ile pierwszy synus w tym czasie wazyl

jak bedvie 4 to i tak musisz go wypchnac ;) choc nie zazdroszcze ;)

ale... mo
ze to tez przez to,ze meidzy wlasnie 21-25 jest najwyzszy skok wagi i wzrostu (w tak krotkim czasie) :-):-):-)
waga piekna :-):-):-):-):-):-):-):-)

musze wam cos powiedziec....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

dzis nastapil ten tak przeze mnei odpychany dvien, ktory wiedvialam,ze si ekiedys zdarzy....
kichnelam, ocywiscie..... no i pos
zlo. :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: [zakrywam sie workiem ;-)] dobrze,ze w domu.
m na mnei patr
zy, a ja rycze i sie smieje razem :baffled:

marand gratuluej drugiego syncia :D będą super przyjaciolmi ! zobaczysz :D

jogobelka trzymam kciuki za serduszko! jeszcze może się okazac ze wszystko jest dobrze i tego Ci zycze!

Dziewczynki ja dziś jestem w innym siwecie , przepraszam ze na wszystko nie odpisuje...przeczytałam ale już nie pamiętam bo w glowie jedna myśl!

reklama
Do góry