reklama

Słodki sen naszych pociech :)

reklama
Alex a czemu chcesz zmniejszyć Olinkowi drzemki, kiepsko Ci w nocy śpi. Czytałam ostatnio,że nasze dzieciaki powinny przesypiać około 13tu godzin na dobę. Dwie drzemki w ciągu dnia są ok.
Mój młody od bardzo dawna śpi raz od 1,5 - 2,5 godz. ale zdarzają mu się też dwie krótkie drzemki w ciągu dnia.

Alex, u nas jedna drzemka już od dawna, ale zastanawiam się nad wprowadzeniem dwóch. Julek ostatnio wstaje około 6 rano i o 11.30 już jest po obiedzie, bo dłużej nie wytrzyma, i śpi ok 1,5 godziny. Później już od 18 jest taką zrzędą, że nie da się go słuchać. Spróbujemy go dziś położyć w okolicach 10-10.30, a po południu drugi raz, zobaczymy jak to wyjdzie.
A Ty czemu chcesz zmniejszać ilość drzemek?

madzikk u nas jest b. podobnie- tzn wstaje o 7, drzemie ok10, a potem koło 14 znów kima na godzinkę, bo bez tego snuje się jak cień i jojczy.A o 18 to my się szykujemy do spania:P

Alex my też mamy dwie drzemki, wstajemy o 6,30, w okolicach 9,30-10,00 jest drzemka godzinna góra półtorej godziny, w okolicach 13-14 jest druga drzemka, o 19 już się kąpiemy bo marudzimy na spanie.

U nas też 2 drzemki są jeszcze konieczne. Mała wstaje 6-7, pierwszą drzemkę ma ok.9-10 jakieś 1,5 godziny i później różnie, zasypia między 14.30 a 16 też na 1,5 do 2 godzin. Kapiemy 19.30-20.00, mleko i spanie, a że przed zaśnięciem trzeba wstać w łóżeczku x razy, więc czasem zasypia 5 minut czasem ze 20, ale ok. 20.30 zawsze śpi.

Ja sie zastanawiam bo Oli caly czas sie często budzi w nocy i może myślałam, ze jak mu zmniejszę to bedzie lepiej spal, może niedługo chociaż spróbuje raz go tylko połozyc i zobaczymy czy da rade a jak nie to wrócimy do dwóch drzemek:)

reklama
alex u nas jest od dawna 1 drzemka awsze ok 12 po zupce i śpi ok 2 h czasem dłużej :-p
zdarzają się czasami 2 drzemki ale mimo to mała chodzi spać o 20 teraz latem o 20.30 je kładę bo dłużej jest jasno więc dłużej przeważnie siedzimy razem , no a pobudka o ok 8-9 :-) zdarza się o 7 ale to wtedy własnie sa te 2 drzemki :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry