ivka76
Fanka BB :)
Kinga, przecież dokładnie to samo o zasypianiu i śnie jest w każdej innej książce łącznie z "językiem niemowląt", więc wg mnie nie ma w tym co piszesz nic odkrywczego.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ivka, ale nie każdy czytał innej książki, ja np. Języka niemowląt nie czytałam...
To książka pt "Każde dziecko może nauczyc się spać"
Czytalismy ją z "przerażeniem" w sobotę w nocy i coraz bardziej otwierały nam się oczy. Na każdej stronie było napisane coś o Karoli :-) I od wczoraj trwa w naszym domu nauka "SPANIA": zasypiania... Uczymy sie i my i Karola.
Uzależniłam dziecko od siebie, od Rafała ehhh.
Stało się to dla nas bardzo uciążliwe, bo Karola zasypiała po np. dwóch godzinach kołysania, a jej sen trwał np. 20 minut...
Wyczytaliśmy w tej książce odpowiedz dlaczeo sen jest taki krótki, płytki itp i odpowiedz nas przekonała. Trzeba naszemu dziecku pozwolić zasypiać samej. Wtedy śpi dłużej, głębiej i chyba lepiej.
Dziś w nocy tylko Rafał do niej wstawał, nie dostała przez całą noć mleczka i... przeżyła. Tylko ja rano myslałam, że peknę...
Ale jestem dumna z córki i z nas. Pierwsza noc, którą udało mi się jako-tako przeżyć...![]()