reklama
K
KingaP
Gość

A ja wczoraj pożyczyłam od koleżanki książkę o zasypianu dzieci... I od tej chwili Karola nie ma problemów z zaśnieciem... Może to jakaś metoda na moją córkę???
Zuzia24
Fanka BB :)
Kinga a jaka ksiazke masz???? i jakie tam metody sa na usypianie???
aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
Kuba wczorajszej nocy wstał 2 razy więc ja pełna nadzieji na kolejną przespaną noc zostałam szybko sprowadzona na ziemie - dzisiejszej nocy juz nie był tak łaskawy dla mamusi i budził mnie około 6-7 razy - ....bo my mamy taki standarcik.
juana
u nas spanie było kiedyś rewelacyjne, od 19.30 do ok. 5.00 bez przerw, ale niestety już się skończyło... a tak było pięknie...
teraz Kubas budzi się średnio 4 - 5 razy i czasem nie może inaczej zasnąć, jak nie dostanie cyca, raczej nie jest głodny, chyba się po prostu uzależnił od cyca, nie wiem jak to sie stało...
teraz Kubas budzi się średnio 4 - 5 razy i czasem nie może inaczej zasnąć, jak nie dostanie cyca, raczej nie jest głodny, chyba się po prostu uzależnił od cyca, nie wiem jak to sie stało...
lolcia81
Podwójna szczęśliwa mama!
Mateusz obudził się dziś o 4 nad ranem i nie spał do 5.15
Biedaczyna przewalał się po całym łóżku, przewracał na brzuch i z powrotem. Ale przyznam że był bardzo grzeczniutki, coś mu poprostu przeszkodziło w tym spaniu. A jak zasnął to i tak pospał tylko do 6.50. Za to w weekend dał mamie i tacie sie wyspać bo wstał dopiero o 7

Milla
Mamy marcowe 06
U nas od 3 dni jedna pobudka. Ale Kubuś tatusia nie poznaje. Efekt tego jak rzadko go widzi i jest taki krzyk jak ma go usypac ze szok. Ja go tylko wezme to wtula głowke i spi. Przedwczoraj jak go zobaczył to tez w płacz i nie chciał jesc kaszki na tatusiowych kolanach jak zwykle w weekendy. NIe jest dobrze
Zuzia24
u nas tez w dalszym ciagu sa pobudki ok 4-5 w nocy ale cyca nie za bardzo chce tylko przewraca sie z boku na bok i wtula sie we mnie i zasypia. dopiero nad ranem domaga sie cyca.
a dzisiaj to nawet pospalysmy do 9
) hurrrraaaaa
a dzisiaj to nawet pospalysmy do 9
reklama
K
KingaP
Gość
Kinga a jaka ksiazke masz???? i jakie tam metody sa na usypianie???
To książka pt "Każde dziecko może nauczyc się spać"
Czytalismy ją z "przerażeniem" w sobotę w nocy i coraz bardziej otwierały nam się oczy. Na każdej stronie było napisane coś o Karoli :-) I od wczoraj trwa w naszym domu nauka "SPANIA": zasypiania... Uczymy sie i my i Karola.
Uzależniłam dziecko od siebie, od Rafała ehhh.
Stało się to dla nas bardzo uciążliwe, bo Karola zasypiała po np. dwóch godzinach kołysania, a jej sen trwał np. 20 minut...
Wyczytaliśmy w tej książce odpowiedz dlaczeo sen jest taki krótki, płytki itp i odpowiedz nas przekonała. Trzeba naszemu dziecku pozwolić zasypiać samej. Wtedy śpi dłużej, głębiej i chyba lepiej.
Dziś w nocy tylko Rafał do niej wstawał, nie dostała przez całą noć mleczka i... przeżyła. Tylko ja rano myslałam, że peknę...

Ale jestem dumna z córki i z nas. Pierwsza noc, którą udało mi się jako-tako przeżyć...