reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sposoby na zasypianie

reklama
:tak::tak::tak:Maga, chyba podałaś Jagódce mak, przyznaj się :-):-):-)

A ja wczoraj pożyczyłam od koleżanki książkę o zasypianu dzieci... I od tej chwili Karola nie ma problemów z zaśnieciem... Może to jakaś metoda na moją córkę???

Kuba wczorajszej nocy wstał 2 razy więc ja pełna nadzieji na kolejną przespaną noc zostałam szybko sprowadzona na ziemie - dzisiejszej nocy juz nie był tak łaskawy dla mamusi i budził mnie około 6-7 razy - ....bo my mamy taki standarcik.

u nas spanie było kiedyś rewelacyjne, od 19.30 do ok. 5.00 bez przerw, ale niestety już się skończyło... a tak było pięknie...

teraz Kubas budzi się średnio 4 - 5 razy i czasem nie może inaczej zasnąć, jak nie dostanie cyca, raczej nie jest głodny, chyba się po prostu uzależnił od cyca, nie wiem jak to sie stało...

Mateusz obudził się dziś o 4 nad ranem i nie spał do 5.15:-p Biedaczyna przewalał się po całym łóżku, przewracał na brzuch i z powrotem. Ale przyznam że był bardzo grzeczniutki, coś mu poprostu przeszkodziło w tym spaniu. A jak zasnął to i tak pospał tylko do 6.50. Za to w weekend dał mamie i tacie sie wyspać bo wstał dopiero o 7:tak:

U nas to samo, pobudki co dwie godziny i muszę dać cyca :sick: Mateusz jest chyba uzależniony :wściekła/y: Zaczynam naprawdę czuć się zmęczona :dry:
Pozdrawiam

U nas od 3 dni jedna pobudka. Ale Kubuś tatusia nie poznaje. Efekt tego jak rzadko go widzi i jest taki krzyk jak ma go usypac ze szok. Ja go tylko wezme to wtula głowke i spi. Przedwczoraj jak go zobaczył to tez w płacz i nie chciał jesc kaszki na tatusiowych kolanach jak zwykle w weekendy. NIe jest dobrze

u nas tez w dalszym ciagu sa pobudki ok 4-5 w nocy ale cyca nie za bardzo chce tylko przewraca sie z boku na bok i wtula sie we mnie i zasypia. dopiero nad ranem domaga sie cyca.
a dzisiaj to nawet pospalysmy do 9 :)) hurrrraaaaa

reklama
Kinga a jaka ksiazke masz???? i jakie tam metody sa na usypianie???

To książka pt "Każde dziecko może nauczyc się spać"

Czytalismy ją z "przerażeniem" w sobotę w nocy i coraz bardziej otwierały nam się oczy. Na każdej stronie było napisane coś o Karoli :-) I od wczoraj trwa w naszym domu nauka "SPANIA": zasypiania... Uczymy sie i my i Karola.

Uzależniłam dziecko od siebie, od Rafała ehhh.
Stało się to dla nas bardzo uciążliwe, bo Karola zasypiała po np. dwóch godzinach kołysania, a jej sen trwał np. 20 minut...
Wyczytaliśmy w tej książce odpowiedz dlaczeo sen jest taki krótki, płytki itp i odpowiedz nas przekonała. Trzeba naszemu dziecku pozwolić zasypiać samej. Wtedy śpi dłużej, głębiej i chyba lepiej.

Dziś w nocy tylko Rafał do niej wstawał, nie dostała przez całą noć mleczka i... przeżyła. Tylko ja rano myslałam, że peknę... :szok::szok::szok:

Ale jestem dumna z córki i z nas. Pierwsza noc, którą udało mi się jako-tako przeżyć... :laugh2::laugh2::laugh2:

Do góry