reklama

Sposoby na zasypianie

U nas tak wygląda wieczorny rytuał.Zaczynamy kąpielą o 19.Ubrany Miłoszek wypija całą butelkę kaszki ,przytulam skarba do siebie i w ciągu kwadransa usypia.Śpi tylko w łóżeczku :) a pobudka po 6 rano:)gdy tatuś wstaje do pracy.Wtedy wypija 250 czystego mleczka Nan2 i ok 1 do 1.5 godziny bawimy się...Po tej przerwie oboje śpimy jeszcze godzinkę (bo ja nie pracuje)Na śniadanko tarte owoce.Kolejne spanie około11.30 i trwa najwyżej godzinkę.Kolejno obiadek ugotowany przez mamusię i spacer:)Przed 16 podwieczorek i popołudniowa drzemka.Czas do kąpieli spedzamy już we trójke z tatusiem:)Oby dalej Miłoszek był taki grzeczny i przesypiał cale nocki:-)Czego życzę też innym marcowym mamusiom:-)

reklama
Miloszkowi akurat wychodzą górne ząbki ...potrafi obudzić się godzinę lub dwie po zaśnięciu z płakusianiem i wtedy smaruję mu dziąsełka żelem i muszę przytulić i ululać ponownie ....

Jeżeli mowa o pieluszkach,to my również używamy tych lidlowskich.50szt za 29.90 rozmiar 4 (maxi play)w czerwonym opakowaniu.Produkuje je firma Cien.Mają paseczek kontrolujący stopień wilgoci,są przewiewne i cienkie ale nie przeciekają,sprawdzają się elastyczne zapięcia na rzepy(nie ma ucisku na brzuszek,gdy maluszek jest w ruchu) i dokładnie przylegaja do plecków...tylko cześciej mogłyby być w promocyjnej cenie:):tak:

Dziewczyny, dziś znów Filipek zasnął o 16:15, przebudził się koło 17, poszłam do niego i położyłam się z nim na łóżku, podrzemaliśmy jeszcze trochę, po jakimś czasie odłożyłam go do łóżeczka i śpi cały czas dalej... Zaczynam się trochę niepokoić... taki "wybryk" jednego dnia może być ok, ale drugi dzień z rzędu...? Ale nie ma gorączki, mierzymy mu codziennie, katarku też nie ma, w nocy oddycha ładnie przez nosek z zamkniętą buzią... boję się... może jest osłabiony z jakiegoś powodu... miałam iść jakoś za parę dni, ale chyba pójdę jutro na kotrolę wagi i wzrostu i pogadam z pediatrą....

Jeżeli mowa o pieluszkach,to my również używamy tych lidlowskich.50szt za 29.90 rozmiar 4 (maxi play)w czerwonym opakowaniu.Produkuje je firma Cien.Mają paseczek kontrolujący stopień wilgoci,są przewiewne i cienkie ale nie przeciekają,sprawdzają się elastyczne zapięcia na rzepy(nie ma ucisku na brzuszek,gdy maluszek jest w ruchu) i dokładnie przylegaja do plecków...tylko cześciej mogłyby być w promocyjnej cenie:):tak:

o super je opisałaś frotka, nie będę musiała się już produkować na BB ;-)
faktycznie są super te pieluszki, dzisiaj kupiłam kolejne opakowanie i też poluję na promocję, dziś były po 29,90zł:sick:

Catherinka, znając swoje panikarswo - sprawdziłabym dziecko u lekarza. ;-) Na wszelki wypadek podejdź do pediatry, może faktycznie to jakieś osłabienie, oby (tfu tfu) nie przeziębienie.

No to już mam odpowiedź... :( Jak Marcin wrócił z pracy i położyliśmy się spać, po chwili Filip się przebudził... Rozpalony... Miał 38,5... Wcześniej jak spał i byłam u niego kilka razy i dotykałam go - nie było tego czuć, miał normalną temperaturę. Pewnie to się wszystko "tworzyło"... :( Biedny mój maluszek :( Ale rano, jak się obudził to się ślicznie do mnie uśmiechnął, więc przynajmniej nastrój mu pogodny pozostał :) Zaraz dzwonię do lekarza i wyślę Marcina.

reklama
catherinka to napewno niegroźne przeziębienie i wszystko szybbko przejdzie ucałuj Filipka

U nas dzisiaj kolejna nocna pod tytułem tragedia - Kuba spał od 21-do23 i od 5 do 7-30 rano oczywiście!!!! reszta to przerwa w spaniu a co ....

Myśle ,że stało się to przez wczorajszy aktywny dzień - bylismy u rodziny prezenty , szaleństwo - do tego Kuba zasnoł już w drodze do domu - czyli brak kąpieli i zęby które znów nas zaatakowały .

Wszystko razem spowodowało bezzsenność u mojego szkraba.

..............a może on poprostu czekał na św Mikołaja ?????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry