reklama

Sposoby na zasypianie

Jaś dzisiaj jak zasnął po spacerze o 16.00 to obudził się dopiero o 20.30. Tak długi sen w ciągu dnia to mu się chyba jeszcze nie przytrafił :laugh: I co najlepsze, zaraz jak się obudził, wykąpaliśmy go, dostał kolacyjkę i znowu zasnął ;) Chyba ten upał go tak zmęczył.

reklama
A moja w przeciwieństwie do Jasia stwierdziła, że nie będzie sypiać na spacerkach długo-dzisiaj spała rano 30 minut, pod wieczór - 15 minut. Ale za to poszłyśmy spać w domku i spałyśmy 1,5h ;D ;D ;D A kiedyś spacerki to było fajnie...książkę mogłam sobie poczytać 8) , a teraz...muszę miny stroić do wózka, żeby było dobrze (jak już się znudzi zabawkami ;) )

U nas ostatnio sposobem na zaśnięcie Filipa jest ... zostawienie go samego :) Właśnie przed chwilą, zjadł, pogadał sobie i .... zamilkł - wchodzę do pokoju, patrzę, a ten wyglada jakby dosłownie padł ze zmęczenia ;D

druga kapiel z tym płynem i znowu pokuj kurcze może coś w tym jest a może to zbieg okoliczności

a dla zainteresowanych to
Johnson's baby masujący żel do mycia ciałana dobranoc pomaga ukoić i zrelaksować dziecko

nie byłam przekonana do johnosona ale juz mi przeszło po tym żelu jest ok ;)

kosztował około 9 zł i jest 250ml
jedyne co mnie w nim troszke przeszkadza to ze sie nie pieni a w sumie to tylko troszke ale w sumie z drugiej strony to i lepiej bo nie wleci jakas niepotrzebna piana dziecku do oczka czy gdzieś
z reszta same ocencie

reklama
a u nas troszeczke sie pogorszylo z zasypianiem na noc :((
a to przez to ze od paru dni Zuzia wrecz nie nawidzi sie kapac. drez sie w nieboglosy i nie wiem co juz robic bo nigdy tak nie bylo i nie bylo zadnej takiej sytuacji aby miala do tego jakis powod....
odstawilam narazie kapiele i przecieram ja mokra pieluszka.zobacze moze za pare dni jak bedzie, ale ona jak tylko ja rozbieram wieczorem to juz wyczuwa co sie swieci i zaczyna plakac. przestaje dopiero wtedy jak widzi ze ja nigdzie nie wynosze tylko klade i zaczynam "zabawe z pieluszka".
czy macie jakies sposoby na kapiele??? bo wczesniej po kapieli byl cyc i spanko i tak do rana....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry