reklama

Sposoby na zasypianie

u nas kąpiel to jeden z najfajniejszych momentów dnia...jaunia chlapie niemiłosiernie...uderza wodę łapkami i jest bardzo zdziwiona kiedy woda dostaje się do oczu ;D

reklama
u nas też kąpiel to wspaniała rzecz...a jak potem się dobrze śpi ;D
Dzisiaj Patrycja przespała CAŁĄ nockę. ::) ::) ::) Usnęła ok.20 i spała do 6, bez przerwy na karmienie. A potem lawinowo potoczył się sen w domciu: 7:30-8:30 (to norma) i potem 10-11. A teraz siedzi ze mną i czytamy sobie ;D

u nas kąpiel to też megaprzyjemnośc
Zuzia a może spróbuj kąpać w nieco chłodniejszej wodzie niż normalnie
ja po takim wczorajszym dniu upalnym stwierdziłam, żę nie ma co go jeszcze w bardzo cieplej wodzie nurzać jak zwykle
, na początku Maks był troche zdziwiony ale wyraźnie taka chlodniejsza woda dobrze mu zrobila
catherinka pisze:
U nas ostatnio sposobem na zaśnięcie Filipa jest ... zostawienie go samego :) Właśnie przed chwilą, zjadł, pogadał sobie i .... zamilkł - wchodzę do pokoju, patrzę, a ten wyglada jakby dosłownie padł ze zmęczenia ;D

u nas dziś podobnie Maksiu poszedł w "kimonko" :)

Ja też kupialm ten płyn Johnson's baby usypiający ładnie pachnie to fakt ale czy usypia Kubę to nie wiem bo on zawsze po kąpaniu ładnie idzie spać. W sumie wolałam oilatum skóra Kuby po kąpaniu była taka mieciutka a po tym nic szczególnego nie zauważyłam.

Kuba dzisiaj prawie cały dzień śpi , budzi się tylko na jedzenie i dalej śpi . Podejrzana sprawa bo on w dzień mało spał raczej robił sobie drzemki. Chyba ten upał go tak zmęczył. Mam nadzieje, że nie odbije się to w nocy

NASTKA-we wtorek ide do lekarza to moze da mi cos na te gazy,choc ostatnie 2 noce stekala mniej ale dzis juz oczywiscie mocno,nie wiem czym to spowodowane. a budzi sie zazwyczaj 2 razy w nocy-najpierw dostaje herbatke,potem cyca a nad ranem bebiko.
ostatnio nawet w miare szybko zasypia po kolacyjce-nie dluzej niz 30 minut.oby tak dalej.

Synuś mnie wczoraj pozytywnie zaskoczył. Po tym jak przespał 4,5 godziny i obudził się o 20.30, nie miałam wielkiej nadziei, że będzie w nocy dobrzy spał. Ale o dziwo położyliśmy go zaraz po kąpieli, usnął i spał do czwartej rano ;D

reklama
Nastka juz trzy dni bez pieczywa wieczorem i Selinka spi cala noc ladnie budzi sie tylko raz albo dwa na karmienie :) zadnego krecenia , wiercenia i stekania w nocy :)

Po przeczytaniu ksiazki "Jezyk niemowlat" wzielam sobie rady autorki dotyczace spania dzieciaczka do serca i zaczelam sie dokladnie przygladac "znakom" jakie mi daje moja mala. Efektem tego od ponad tygodnia jest calkiem regularny dzien. Teraz Selinka spi codziennie od ok 10-12 i od 15-17 a w miedzy czasie grzecznie potrafi sie bawic nawet 1,5 godz, wieczorkiem kapanie i spanko od ok 20. Musze powiedziec, ze taka regularnosc bardzo nam ulatwila zycie, mamy teraz duzo wiecej czasu dla siebie a mala jest wyspana i wesola , prawie wcale sie juz nie zlosci i nie placze , chyba wszystkim nam to wyszlo na dobre :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry