reklama

Sposoby na zasypianie

zazdroszcze Wam ze mozecie sobie pospac.u nas ostatnio jest fatalnie w nocy,stekanie sie pogarsza i zaczyna sie juz po polnocy ale wystepuje rzadko a od tej 5 to masakra.i trwa to zazwyczaj do godz. 8-9 potem caly dzien spokoj,czasem steknie,kolek nie ma wcale.czemu wiec w nocy tak jest?poza tym budzi sie ostatnio ok.23 i ssie palce,daje jej wiec smoczka ale ciagle jej wypada i tak przez 1,5 godz.az zdglodnieje na dobre,Wtedy pije herbatke i spi dalej.ok 3 znowu ssanie paluszka i przez godzine daje jej smoczka,potem jak jest zaspana to daje jej cycusie i przewaznie zasypia ale czesto juz jest wyspana i chce sie bawic.tak bylo np.dzisiaj,tak do 5 harcowala w lozeczku,potem troszke zjadla i zasnela ale oczywiscie to jej godzina na stekanie wiec wynioslam sie do 2 pokoju ale to nic nie dalo:(poza tym ciagle poplakiwala wiec musialam spowrotem przyjsc wprowadzic do naszego pokoju.
w dzien nie jest lepiej,spi po kilkanascie minut,jak spi 2 godz. to jest sukces.

reklama
martap22 idź do lekarza niech Ci przepisze Debridat. Może malutka ma problem z gazami, czyli poprpstu steka bo ciężko jej puścić bączka, ponoć to przechodzi z wiekiem(ok3-4 miesiąca) i możesz kupić Lakcid, tez pomaga. Co do mojej rozrabiary to nie mam co mazyć, żeby pospała w dzień godzinę, dla niej to chyba strasznie dużo :laugh: zazawyczaj usypie na 15 min znaczy się jest usypiana, bo sama nie uśnie, po czym się budzi i już chętna do zabawy. Dłużej śpi na spacerze ale tez nie zawsze. Więc jeśli pośpi w dzień godzinę to u nas jest sukces :laugh: Za to w nocy możnaby ja przekręcać, przenosić z łóżka naszego do łóżeczka a ona twardo śpulka ;D

U nas też nocki ostatnio gorsze, tzn. Jaś częściej budzi się na karmienie. Dzisiaj np. trzy razy, a było długo tak, że budzil sie tylko raz. Ale i tak jestem dzisiaj szczęśliwa, bo w nocy pił z cyca!!!!!!!!!!! Wprawdzie mało i za dwie godziny był znowu głodny, ale butlę dostał dopiero o szóstej rano!

a u nas znowu przestekana prawi cala noc , ale wychodzily ostre baczki . Ja sie zastanawiam czy to nie po pieczywie bo wieczorem jem zazwyczaj kanapki a jak kilka razy zjadlam cos innego na kolacje albo wcale nie jadlam to nocka byla cala przespana. Dzisiaj nie bede jadla chleba i zobaczymy jaka bedzie nocka. Slyszalam ze niektorym dzieciom wlasnie pieczywo szkodzi :(

o Asia21 to mi dałaś teraz do myślenia ja pieczywa jem bardzo dużo więc może to od tego Amelcia tak się męczy. Muszę to też przetestować i daj znać jaki rezultat u Ciebie.

u mnie jagunia pobiła rekord nocnego snu...spała od 21 40 do 9 40 z jedną przerwąna karmienie o 7, na niamu sama ją obudziłam bo myślałam,że piersi zaraz mi eksplodują ;)

Kurcze, tysiąc razy czytałam, że dziecko jak wieczorem dostanie butlę z mieszanką to śpi dłużej niż po piersi Niestety u nas się to zupełnie nie sprawdza. Jaś ostatnio budzi się znacznie szybciej i w ogóle śpi jakoś nerwowo :(

Maga - super!

MAGA to superowo dzieciątko zaczyna dać mamie pospać troszke :)

a ja zakupiłam juz pisałam w wyprawce zel do mycia ciała uspokajająco usypiający
wczoraj w sumie po myciu szybciutko usnęła ale zobaczymy dzis i jutro
jak sie sprawdzi to dam wam znać :)

reklama
Nastka wczoraj na kolacje zjadlam serek z domkiem i dzemem i jogurt i chyba sie sprawdzilo Selinka spala jak zabita od 8 wieczorem do 7.30 rano, zbudzila sie tylko raz /lezac w poprzek w lozeczku ;D/ ok 3 na jedzenie i dalej spala do rana. Zadnego stekania , plakania i innych odglosow tylko sie mala zaczyna poruszac po calym lozecku :laugh:
Ja jadlam zazwyczaj na kolacje tosty wielozborzowe , ale pamietam ze jak zjadlam taki ciemny prasowany chleb jak pumpernikiel to tez spala. Dzisiaj tez serek na kolacje i zobacze czy zeczywiscie to po chlebie a jutro perzetestuje ten ciemny chlebek

Kasiula co to za wspanialy plyn do kapieli?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry