• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
U nas dzis tez piekne sloneczko i ciepelko

mychunia
czyli juz 3 osoby co by rodzily w lipcu... ech... :-(

A ja dzis spotkalam sie z mama bo chce kupic jakas sukienke na wesele i nie ma nic... wszystko albo drogie i nie podoba mi sie albo jakies takie brzydkie i tez nie... albo ja mam spaczony gust hehe... nio ale mam jeszcze troche czasu by kupic sukienke.. moze na targ pojade... zobaczymy... kupilam natomiast bluzeczke w kratke oraz spodnie w kratke na lato- letnie... :-) a tak mi sie spodnie podobaly ze musialy byc moje....
AsiaSzw nie dziwie sie ze masz zakwasy jak tyle chodziliscie.. dlatego ja poszlam na latwizne... hehe:-)

Malusiolka bylo mi cholernie ciezko ale z pomoca meza, mamy pozbieralam sie, bo mialam dola jak stodola....

Aschlee, co tam Kochana?
Mloda.Mama witaj ;-)
Anula1988 odpocznij troszke i popisz z nami hehe... :happy:

Mloda Mama- szukalam.w necie kiedys cos na ten temat jak sie odzywia zarodek na samym poczatku ale jednoznacznej odpowiedzi nie ma. Sa tylko opinie ludzi, ktorzy tez cos gdzies slyszeli. Ale w fachowej literaturze brak wzmianek. Wiec ja na wszelki wypadek wole nie. W ciazy moja siostra miala zalecone przez lekarza lampke wina czerwonego.dziennie na poprawienie morfologii, ale to nie w poczatkowej ciazy- wtedy szkodzi.najbardziej. ja sie upijam jak @ przychodzi hehe
Ania Beata- moha mama jest nauczycielka i kuratorem spolecznym i opowiada jak np dziewczyna 23 lata ma juz 3 czy 4 dzieci pali i pije i ciagle zachodzi w ciaze jak tylko konczy karmic jedno... wiec gdzie tu sprawiedliwosc.

Jennny 5 stron znowu.
Mligocka ja bede pila. ;-) ale jeszcze troszke.
I tez wino. Bo ja dzis obchodze rocznice. Bardzo wazna w moim zyciu. Rozwodu! Bedzie butla wina :D

My wrocilismy ze slowacji. Byly piekne widoki. Teraz do Bukowiny na termy jedziemy.

Ja nie mysle o tym komu sie udalo i kto jest w ciazy. Kazdy ma swoje zycie i to co jest mu pisane.
A o tesciach to coz, kazdy jest inny. Ja sie nie wypowiadam. Nie jest najlepiej, ale wiem ze moze byc gorzej dlatego nie narzekam. A i za stara jestem zeby sie tesciami przejmowac. U mnie krotko w temacie.

Pozdrawiam.

Jussastar, a no sprawiedliwości to nie ma w świecie ani grama, niestety ;( Że też przy takiej te dzieci są, zamiast zabrać i ją podwiązać by nie rodziła. Ja nie zamierzam pić w ciąży bóg wie ile, tylko jak będzie i okazja i ochota jednocześnie, a nieraz jest tak, że jest okazja, a ja mam ochotę tylko na sam sok... więc ze mną bywa różnie. Żona mojego szwagra jak policzyła to przez całą ciąże wypiła może pół słabego piwa i dwa kieliszki winka i kieliszeczek likierku, więc to nie jest jakaś wielka liczba. Ale znam taką co przez pierwsze 4 miesiące, to nawet spirytus chlała, a dziecko zdrowe. A co do pica to mój gin nam doradził, pić, wyluzować i się chędożyć - tak żartem :)

Mloda.Mama sprawiedliwosci nie ma na swiecie i nigdy nie bedzie... tez mnie krew zalewa jak laska ktora popije na imprezie juz wpadnie za pierwszym razem a inne sie staraja i staraja i nic.. albo te co pija, cpaja, zabijaja nawet nie zdarza pomyslec i juz w ciazy sa... szkoda ze to tylko takim ludziom sie udaje a my? jakies gorsze? ze musimy tyle sie starac?

Mloda.Mama nigdy nie wiesz jak los sprawi ze zejdziesz na dno. Nie wypowiadaj sie tak. Uszanuj drugiego czlowieka takim jakim jest. Moze wtedy ktos zaoszczedzi sobie trudu aby ocenic Ciebie.

AsiaSzw - Ja też się teściami ani rodzicami nie przejmuje, mają swoje zdanie, okay, mówią je, okay, ale zgadzać się nie musimy i zawsze krótko ucinam temat. Np ostatnio moja teściowa z pretensją "co ty to dziecko tak letnio ubrałaś" "ja uważam, że odpowiednio, a twoje zdanie mnie nie obchodzi" "ale to mój wnuk" "a syn mojego męża i to ja go mam na codzień i wiem jak chodzi ubrany, ty go widzisz raz-dwa razy w miesiącu więc za dużo to ty nie wiesz w tym temacie". To samo moja mama, jak mówi np że nie lubi mojego męża, to krótko mówię, że to ja z nim spędzę życie, a nie ona, więc ona dobrze by było gdyby go po prostu tolerowała, lubić go nie musi :) . Ale np współczuje dziewczyną co nie umieją się odciąć i robią wszystko tak jak teściowa każe, bo ich mężowie jeszcze zapatrzeni w mamusie i jest "ja bym wolał tak jak mama", albo "moja mama to i tamto", moim zdaniem koszmar sobie tak pozwolić.

Mloda.Mama nigdy nie wiesz jak los sprawi ze zejdziesz na dno. Nie wypowiadaj sie tak. Uszanuj drugiego czlowieka takim jakim jest. Moze wtedy ktos zaoszczedzi sobie trudu aby ocenic Ciebie.

Ja uważam, że ocenianie ludzi nie jest złe, właściwie wszystko oceniamy, tylko nie zawsze się o tym wypowiadamy. Nie szanuje wszystkich ludzi, ty to możesz uznać za złe, ale ja nie wypowiadam się źle o ludziach biednych, tak zwanych na dnie przez finanse, a o takich co robią dzieci i piją, albo je zabijają i jeszcze potem państwo ich utrzymuje z naszych podatków. Ja szczerze mówię, że dla matki co zakatowała niemowlę moim zdaniem powinna być kara śmierci i to też takie samo zakatowanie. Ty się możesz z tym nie zgodzić, masz prawo do włąsnego zdania.

reklama
Ale ja myślę że zakończmy może ten temat, bo się nieprzyjemny zrobił. Pogadajmy może jak sobie radzicie na co dzień, czy codziennie myślicie "jak ja już bym chciała takie małe" i zżera was dosłownie na widok wózków, bo same już byście chciały pchać wózeczki?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry