Jula19
Fanka BB :)
a sprawdzalas witaminę d 25 oh?Dziękuje Ci strasznieMyślałam, ze te wyniki są ok
![]()
Co prawda kwas foliowy biorę od niedawna…
Czyli suplementowac witaminę B i D ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a sprawdzalas witaminę d 25 oh?Dziękuje Ci strasznieMyślałam, ze te wyniki są ok
![]()
Co prawda kwas foliowy biorę od niedawna…
Czyli suplementowac witaminę B i D ?
Zależy jaka jest przyczyna niepowodzeń. Wiadomo, ze gwarancji to nie daje, ale w pewnych przypadkach wystarcza, np. jeśli jest wrogi śluz to iui omija ten problem. Jakiś tam sens w swojej sytuacji widzę i pewnie do tego podejdziemy raz czy dwa.Rozumiem, jak w ogóle do tego podchodzisz? Nas tez czeka iui ale zupełnie tego nie czuję, tyle się naczytałam i naoglądałam na yt, ze inseminacja to jest w ogóle jakiś promil powidzenia, ze jestem na maksa zniechęcona
No chwal się, chwal bo masz czym!marzy mi się pole dance ale w moim pipidowku nic nie ma
powiedz, czy to bardzo trudne?
Niefajnie...
Moja klinika niepłodności jest tuż obok przyjęć na porodówkę tak w ogóle. Super przemyślana kwestia...
Nie robiłam żelazaco do ferrytyny to pewnie hematolog. Mój obecny gin nie zalecił mi nic tylko pytał po co robię tyle badań...
Zapytam teraz tego nowego zobaczymy. Ja żelazo mam w normie, a ty?
Ja miałam homocysteine 6.71, żelazo 92,1 b12 602
A mogłabyś podać jakieś konkretne, które polecasz ? Bo ja będę błądzić po internecie wieki..TakWitamina D to mus w naszej szerokości geograficznej. Suplementować powinien ją każdy i to cały rok. Nie zapomnę jak po wakacjach najpierw w Grecji, miesiąc później w Hiszpanii opalona max przy dawce 2 tys (cały rok) miałam ciągle niedobór! U mnie zwykła dawka 2 tys j nie pomaga, więc przyjmuję 4 tys jednostek (ale to dawka pod mój organizm).
Complex-b koniecznie przy Twoich wynikach, tylko muszą to być metyle (nie tylko folian, ale też metylokobalamina i metylowana wersja b6). Jak masz Instagram to zaobserwuj Dietetykę hormonalną. Tam otrzymasz mnóstwo potrzebnej wiedzy.
Myślę, że po 2-3 miesiącach intensywnej suplementacji mogłabyś sprawdzić ponownie homocysteinę, tylko pamiętaj, że suplementy należy odstawiać jakieś 72h przed badaniem.
Generalnie jeśli chodzi o starania, to moim zdaniem należy brać suplementy przed samym zajściem w ciążę, żeby „wysycić” nimi organizm.
- metylowany b-complex (ja dodatkowo brałam cholinę)
- omega3 (dha)
- wit D3
- jod
- magnez
- selen/cynk (tylko nie razem, bo to antagoniści)
- wit e
- mio-inozytol + NAC (jeśli jest problem z krzywą insulinową i glukozową)
Sorry, że się tak rozpisałam, ale już X lat siedzę w tych suplementach/niedoborach i innych takich. Pamiętam jak sama błądziłam![]()
Pierwsze słyszęa sprawdzalas witaminę d 25 oh?
to sprawdź następny razem jak będziesz robić jakies badania. Do tego nie musisz być jakoś specjalnie przygotowana. A prolaktyna jak u Ciebie ?Pierwsze słyszę![]()
Sprawdź sobie stronę Health Labs. Mają dobre suple. Troche drogie ale wg mnie warte swojej cenyA mogłabyś podać jakieś konkretne, które polecasz ? Bo ja będę błądzić po internecie wieki..z jednej strony jestem zła a z drugiej cieszę się, ze mogę coś poprawić, chociaż to będzie pewnie długa droga..
Wszystko mogę łykać oprócz jodu bo jestem uczulona
Do starań brałam:A mogłabyś podać jakieś konkretne, które polecasz ? Bo ja będę błądzić po internecie wieki..z jednej strony jestem zła a z drugiej cieszę się, ze mogę coś poprawić, chociaż to będzie pewnie długa droga..
Wszystko mogę łykać oprócz jodu bo jestem uczulona