reklama

Staraczki forever!

Jeszcze do Asionka chciałam: spróbuj może musli z jogurtem - to jest danie nr 1 dla Martynki. Uwielbia też makaronik z sosikiem - dla mnie hitem są sosiki dla dzieci w słoiczkach GERBER - np. brokułowo-serowy - mniam! Do tego możesz też dodać normalnego brokuła...Szybko się to robi...Ja czasem do makaronu dodaję po prostu mały obiadek jakiś. Mała wcina aż jej się uszy trzęsą! A jak ktoś dla mi da przepis na dobry sosik dla dzieci to ozłocę!

No i jeszcze jedno super danie - ryż (na wodzie) z jabłuszkiem! PYCHA! Ja dodaję jabłuszko ze słoiczka - ale czasem można starte jabłuszko dodać do gotującego się ryżu i też pycha wyjdzie! Tylko ciut więcej roboty :-p

Moim zdaniem na kolację można dawać takie obiadowe danie - zwłaszcza zimą właśnie :-)

reklama
Hej,
z kawcią oczywiście!
Siedzę w 3 swetrach!!!! Mamy awarię grzejników, czy cuś!! Normalnie mam nogi skostniałe, nos czerwony....a kawa stygnie w zastraszającym tempie....ja nie wiem, jak ja dziś wytrzymam....

Młode moje wczoraj z wrażenia poszło spać o....22:45 :szok: Z autami, mikrofonem i puzzlami chciał się kąpać, mama nie pozwoliła, więc zaczął tatę kopać :baffled: Kolacji nie zjadł wcale...ni deka mleka! I wytrwał do rana. Za to z rana zjadł grahamkę z dżemem i zagryzł twarogiem ze szczypiorkiem - ależ on te smaki łączy :-D Z rana przywitał mnie mega tłustym i mokrym buziakiem i słowami "am cie" - co jakbyście się nie domyśliły, oznacza...kocham cię :-):-)

Życzę Wam ciepłego dnia!

Lil,
a próbowałaś ryż jabłkiem i cynamonem zapiec w piekarniku?? Po upieczeniu kleks jogurtu naturalnego - niebo w paszczu!
A sosik, np. jogurtowo-koperkowy?

Kocur
, a może Twoja córa zbyt długo śpi w dzień, że tak późno zasypia?

Ostatnia edycja:
Ewelinka Kocurkowa Ola z reguły w ogóle nie sypia w dzień:-):-D
Super musiało być to "kocham cię":)))
Wiki dostała wczoraj zestaw filiżanek, kubeczków i talerzyków i wczoraj cały wieczór i dziś od rana musiałam z nią kawe pić:)

witam się zasypana śniegiem po same cycki

Ewelinka
słodziak Miłosz ..hahahaa
dzieci tak mają własnie ,że jak coś dostaną to chodzą z tym spać :) sama też tak miałam:sorry2:

Kocurek
twarda zawodniczka Ci sie trafiła :sorry2:
sił i cierpliwości zyczę ..trza wierzyć ,że zacznie wcześniej padać spać ..

Monia
dla Ciebie kroplówka z kawy w takim razie ..
&&&&&&&&&&&&&&& za szwagra ,żeby dało radę załatwić kredyt na jak najlepszych warunkach!!

Liluś
dobrze,że już lepiej się czujesz..
a my byliśmy za Zmierzchu..
Saga Zmierzch---> Zmierzch ,Księżyc w nowiu,Księżyc w pełni ,Przed świtem czI te filmy widziałam i mam na DWD jako prezent od Toma :)
a teraz w połowie listopada weszła II część Przed świtem i na tym wczoraj byliśmy ;)
wszystkie książki przeczytałam to i filmy chciała zobaczyć :)

Asionek
Lil pisała o ryżu na wodzie a spróbuj też ryżu na mleku..
jeśli nie na zwykłym (2 %) bo jeszcze nie dajesz to na Jego mleku ..
wlej do rondelka odpowiednią porcję i wsyp ugotowany wcześniej ryż -->niech sie pogotuje na wolnym ogniu aż ryż wchłonie mleko....wiem ,wiem przy takim gotowaniu wszystkie witaminy z mleka uciekną ,ale chyba nic się nie stanie jak tak raz na jakiś czas zrobisz:sorry2:
ja tak gotuje dzieciom jako podwieczorek ,ale na zwykłym mleku..
po ugotowaniu na talerzyk wykładam pół opakowania Danio Ty możesz dać Danonka czy jaki tak jogurt Mu dajesz..na to ryż ..posyp kakao jak masz (słodkim oczywiście ;)) )
i smacznego ..
ja do gotującego się ryżu w mleku dosypuję jeszcze cynamonu :)

Paula
jak tam u Ciebie dzis na froncie ??

ja dostałam lenia w doopkę bo u nas tak napadało ,że nie zawiozłam dziś dzieci i są ze mną ..
czy dobrze zrobiłam nie wiem ...ale leń wygrał :sorry2:

miłego babeczki ;)

Dzień dobry :)

Dołączam do MAMY, nigdzie się dziś jeszcze nie ruszyłam samochodem, biało aż miło :)))) Kamil twierdzi, że chory, że gardło itp. więc poranek w domu.

EWELINA Ola w dzień śpi 15-30 minut, albo wcale :) Raz na jakiś czas mi zrobi prezent i pośpi godzinę, dwie. I nigdy nie wiadomo o której i kiedy ma ochotę się zdrzemnąć, żadne usypianie na nią nie działa, musi sama paść. Od noworodka mi nie śpi w dzień, to był dla mnie lekki horror :// dobrze, że teraz choć w nocy potrafi pospać...

Oo MONIA orientuje się w przypadłości Oli i mojej udręce :-p DZIĘKUJĘ :***

dobry

a u mnie dziś na froncie sypie śniegiem, dzieci się pochorowały więc Danio nie poszedł do przedszkola, na 10.10 mamy lekarza, mój syn prawie płuca wypluje tak kaszle i dalej nie wiem czy kaszel suchy czy mokry, genialna pani doktor pewnie o to spyta...na pocieszenie jest jest już -8 lub -9, czyli cieplej niż o 7;)) ale i tak mi się nie chce iść a mam kawałek....ciekawe czy poodśnieżali i wózek ujedzie???
jeszcze muszę iść do sklepu i kupić jakieś wędliny bo lodówka pusta a jutro moi rodzice przyjeżdżają, jeśli pogoda się drastycznie nie zmieni.....

a mąż wczoraj kupił dzieciom sanki-ślizgacze i lipa, one chore, Maja dużo smarka i jest rozbita, więc ją też biorę do lekarza na osłuchanie

jednym z plusów że Danio jest w domu jest to,że Maja plącze sie koło niego a ja mam chwilę na inne rzeczy;))

Hmmm... a u mnie ciekawe, czy mi drogę odśnieżyli przez las, czy będę musiała naokoło jechać potem...
Bo muszę pojechać kotu lekarstwo zaaplikować, nakarmić go i posprzątać i pogłaskać.. no i oczywiście zakupy i jeszcze obiecałam, że odwiedzę kuzynkę G. Siedzi w domu z miesięczną córką i dostaje już hopla.

witam z kawka :)

ASIONKU Ufola z Natem mogą spokojnie rywalizować o Laur Wiecznie Wiercącej się Dupki :-p

Byłam niegrzeczna. Mikołaj nie przyszedł, ale pod wieczór był kurier i wniósł robota kuchennego za punkty pay back :) Nie ma siły go dziś rozpakować ;)

Dobranoc!

oj z tym wiecznym lazeniem i ruchem to porazka , male wiercidupki hehe
a jednak jakis prezent byl wczoraj :)

Asionku ja z dziećmi nigdy nie robię zakupów, bo to dla mnie zawsze masakra....

no u mnie bylo ok i zawsze lazilam z Natem ... jak ide z S tez jest ok mozemy lazic i lazic , nie wiem moze wczoraj mial slabzy dzien ??

a ty juz calkiem cycusia odstawilas ?

Jeszcze do Asionka chciałam: spróbuj może musli z jogurtem - to jest danie nr 1 dla Martynki. Uwielbia też makaronik z sosikiem - dla mnie hitem są sosiki dla dzieci w słoiczkach GERBER - np. brokułowo-serowy - mniam! Do tego możesz też dodać normalnego brokuła...Szybko się to robi...Ja czasem do makaronu dodaję po prostu mały obiadek jakiś. Mała wcina aż jej się uszy trzęsą! A jak ktoś dla mi da przepis na dobry sosik dla dzieci to ozłocę!

No i jeszcze jedno super danie - ryż (na wodzie) z jabłuszkiem! PYCHA! Ja dodaję jabłuszko ze słoiczka - ale czasem można starte jabłuszko dodać do gotującego się ryżu i też pycha wyjdzie! Tylko ciut więcej roboty :-p

Moim zdaniem na kolację można dawać takie obiadowe danie - zwłaszcza zimą właśnie :-)

dzieki :) a now idzisz u nas nie ma takich sosikow , a Nat makaron tez bardzo lubi .. ale bede w Pl to pojemy nowych smakow :) twarozki mmmm :)
jablko z ryzem i cynamozem znamy , zapiekane w piekraniku :)

Asionek
Lil pisała o ryżu na wodzie a spróbuj też ryżu na mleku..
jeśli nie na zwykłym (2 %) bo jeszcze nie dajesz to na Jego mleku ..
wlej do rondelka odpowiednią porcję i wsyp ugotowany wcześniej ryż -->niech sie pogotuje na wolnym ogniu aż ryż wchłonie mleko....wiem ,wiem przy takim gotowaniu wszystkie witaminy z mleka uciekną ,ale chyba nic się nie stanie jak tak raz na jakiś czas zrobisz:sorry2:
ja tak gotuje dzieciom jako podwieczorek ,ale na zwykłym mleku..
po ugotowaniu na talerzyk wykładam pół opakowania Danio Ty możesz dać Danonka czy jaki tak jogurt Mu dajesz..na to ryż ..posyp kakao jak masz (słodkim oczywiście ;)) )
i smacznego ..
ja do gotującego się ryżu w mleku dosypuję jeszcze cynamonu :)

dziekuje :) ryz na mleku jemy , ale troche innaczej robiony , albo kupny :)
musze zrobic twoja wersje :)

Ewelina wspolczuje mrozow :/

reklama
Kocur, no sorry, ja się wdrażam do Was dopiero. Nie wiem, kto jakie ma dzieci, po ile lat itp.itd. :-D To Ci się okaz dopiero trafił :szok: Nie spać w dzień i zasypiać o 22?! Łoooo matko, doprowadziłoby mnie to do reperkusji :szok::-D

Mama, jak szłam do pierwszej klasy, to spałam z tornistrem, więc synuś ma z kogo przykład brać :-D Albo spałam w baletkach :zawstydzona/y:
Z chęcią przyjmę trochę śniegu....u nas co kot napłakał :baffled: A już bym chciała na sanki wyjść z młodym :-p Czy bałwańca ulepić przed domem! A i kulig mi się marzy...taki z grzańcem....najlepiej w Zakopcu...w konnym zaprzęgu i dzwoneczkami :-D To się rozmarzyłam :-D

Monia, a skąd mnie to wiedzieć było?! Nie znam dziewczyn i ich dzieciuf - no trochę zrozumienia no...:-p:-D

To już na prawdę nie jest śmieszne, ja mam w pokoju 7 stopni :szok: Albo termometr jest walnięty?!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry