reklama

Staraczki grudniowe 2012

reklama
Ja niestety miałam dzisiaj wynik negatywny... Spodziewałam się tego ale zrobię jeszcze jeden teścik 19/20 stycznia bo dzisiaj dopiero 25dc (cykl 28 dni). Miałam wam odrazu napisać o 6ej rano ale logowanie w telefonie na nasze forum mi nie działa :(

See You - no GRATULACJE!!!! Dodajesz nam wiary!!!! :))) A z tym powiadomieniem męża to ja mam to samo, planuję, planuję...a jak przyjdzie co do czego to na bank zrobię to samo i ordazu do Niego napiszę! :P

Ashlee i Emalia - w którym dniu cyklu jesteście?

Ja to chyba od dzisiaj zrobię sobie suwaczek dni cyklu właśnie :)

Ostatnia edycja:
No matko kochana One testują sobie przed terminem @ :szok:
Jedynie SeeYou wytrzymała do 2 dni po terminie @ i proszę jaki wynik:tak:
Ja też będę czekać do 26.01., chociaż termin @ mam na 24.

Nooo to Ty annie masz superowe wyniki. Ja niestety tak dobrych nie miałam. TSH 3,37 a PRL 36. ZObaczymy jak teraz. Lecze się już w sumie 4,5 miesiąca.

Dziewczyneczki kochane tak ku przestrodze dla Was fragment artykułu.

Ja na szczęście mam mądrą lekarkę rodzinną i wysłała mnie na badania jak tylko bąknęłam coś o staraniach.
Wyszła niedoczynność mimo że nigdy nie miałam ani pół objawu i jakichkolwiek podejrzeń...
"Tylko 17 proc. ankietowanych kobiet w wieku rozrodczym wie, że zaburzenia tarczycy mogą utrudniać zajście w ciążę. Jedynie 16 proc. ma świadomość wpływu tarczycy na trudności z donoszeniem płodu. 12 proc. zdaje sobie sprawę z tego, że nieprawidłowe funkcjonowanie tego narządu może prowadzić do wad rozwojowych i pogorszenia rozwoju psychofizycznego dziecka.

Rekomendacje Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego odnośnie wykonywania badań poziomu hormonu TSH u każdej kobiety w ciąży lub starającej się o dziecko mają być wprowadzone jeszcze w tym roku. Endokrynolodzy lobbują także za tym, aby wykonywać (droższe) badanie - oznaczenie przeciwciał anty-TPO, występujących w chorobie Hashimoto.

82 proc. kobiet w wieku od 20 do 45 lat, będących w ciąży, planujących ciążę, bądź tych, które urodziły dziecko w ciągu ostatnich 5 lat nie było nigdy diagnozowanych w kierunku chorób tarczycy. Zaledwie 12 proc. ankietowanych kobiet poddano w czasie ciąży analizie poziomu hormonu TSH, a tylko 10 proc. oznaczeniu przeciwciał anty-TPO."

seeyou gratulacje kochana wiem w jakim jesteś stanie juz to przerabiałam i też w panice byłam:) poczekaj co 6-7 tc i dopiero idź do gina to zobaczysz już serduszko:)
a u mie dawno dawno po terminie @ i strasznie mokro i na tym koniec mam nadzieje ze gin cos wymyśli żeby owulacja wróciła...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry