• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

reklama
założyłam sobie konto na ovufriend, mierzę tempkę i tak dalej. Dzisiaj 6dc a ten program mi pokazuje "zielone światło" bo rzekomo zaczęły się dni płodne. Oj coś źle działa chyba bo w zyciu nie mam teraz dni płodnych:tak:

michalinka staraj się nie stresować choć to niełatwe :* sprzeczki i kłótnie to po części pewnie przez burze hormonów :-)

Happymama z tego co słyszałam to dziewczyny narzekają na ovufriend. Ponoć źle pokazuje owu i na dodatek wystarczy jeden pomiar niepasujący i już system zmienia termin owu i to nierzadko o parę dni..

Moniqaa
mi też sie podobaja takie bluzeczki i napewno będę w takich chodzić :-D

sylka
u mnie w rodzinie bliźniaki zdarzały sie co pokolenie więc nic straconego, chociaż żadne z tych bliźniaków nie miało bliźniaków tylko ich siostry/bracia ...

Nuuśka

może ja podam wyniki mojego to sobie porównasz, bo nasze sa niby troche za słabe jak dla kobiety która ma takie problemy z owu i hormonami jak ja ... ale zdrową by zapłodnił podobno :-D
moim zdaniem raczej są ok z tego co ja się juz dowiadywałam i porównywałam i lekarze mi mówili ...
jest ich dużo, wiele z nich się rusza prawidłowo, potem 11% z nich jest wspaniałych o prawidłowej budowie ... czego chcieć więcej ... chociaż mi ktos też mówił że te 11% to mało :((
wiesz do zapłodnienia potrzebny jest JEDEN!!! tak mi powiedziała pewna ginka :))
ale powtórzcie je też lepiej tak jak mówisz z krótszą wstrzemięźliwością ...

michalina
dwa trzy głębsze ... oddechy i będzie dobrze
ej bo ja naprawdę mu nakopie, a mam niedaleko !!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:powiedz mu że kobiety w twoim stanie nie wolno tak denerwować i jej ustępować trzeba!!!przecież to hormony!!!
idź do drugiego pokoju/kuchni/pomieszczenia albo na spacer to obojgu wam przejdzie ...
no niestety czasem nie da się bez zgrzytów ... życie

happymama
może ten program? tu sama sobie określasz co kiedy i jak wg swoich potrzeb
Obserwacja cyklu - enpr.pl
przecież każda z nas jest inna
poza tym to twój pierwszy cykl mierzenia to skąd program wie ile trwa miesiączka i kiedy jest owu, powinien brac jakąś średnią chyba co?

u mnie też słońce jest tylko rano,nie do wytrzymania, a teraz na dworze upał, balkon otwarty a mi zimno ...

Ostatnia edycja:
anuszka czyli w sumie masz to samo co ja :tak: bo Naszych tez jest duzo, 11% jest o prawidlowej budowie, duzo % zywych - 86%. Zastanawiam sie wlasnie nad powtorzeniem ich, zobacze co jeszcze powie mi gin w poniedzialek bo jutro jak na zlosc jej nie ma. Norma dla plemnikow o prawidlowej budowie zaczyna sie od 4 % wiec dedukujac mozna sadzic ze te 11% nie jest tragedia :ninja2:
a Wy powtarzaliscie badania ?

misia ja wlasnie dzis pomyslalam o tym, ze moze kupie spray odstarszajacy koty :wściekła/y:i popsikam Nim kwiatki. Nie wiem w sumie czy to by cos dalo...komarzyce za niedlugo tez zostana zjedzone przy ich temperamencie :confused2:

Sylka11 z testem poczekam jak narazie do soboty, jak @ nie przyjdzie :-) Do ginekologa sie do dodzwonic nie idzie, dzwoniłam od samego rana i nikt nie odbierał :-( Zdaje mi sie że ten wczorajszy test mnie okłamał, ale mojemu K. nie da się tego przetłumaczyć, no ale cóż .

To mi ostatnio znajoma mowila ze ich dziecko ,które urodziło sie w listopadzie poczelło sie albo 6dc albo 21, lekarz mówił jej ze obydwie daty sa nieprawdopodbne bo niby przypadaja wtedy dni niepłodne. Takze nic nie wiadomo.

A co do bliżniaków to od strony męza jeszcze jego kuzynka miała blizniaki, a tak wiecej przypadków brak. 27.05 sie dowiem ile dzidziusiów sie utworzyło :-)

Nuuuśka ja dziś posadze tą roślinkę i dam CI znać jak działa. Zaraz idę do domu to sprawdzę wyniki nasienia.
angelaa powtórz w sobotę test - to dobry pomysł, ja znam dużo przypadków, że przy ciąży już po dniu @ nic nie pokazywało o koleżanka była w ciąży. Nie łam się :)

reklama
Nuuuśka

ja mam mniej plemników 42 mln w 1 ml a w całym ejakulacie (2,5ml) jest ich 105 mln
to też nie jest mało
ALE!!!
mój ma w ruchu postępowym tylko 30% więc na granicy minimum, a nieruchomych 50%
z czego 12% prawidłowych więc słabo :((((((
bierze witaminki na wzmocnienie, ogranicza palenie (hm :baffled: powiedzmy)
badania powtarzamy za jakiś czas jak skończy brać tabletki ...
ale powiem wam że jego lekarz u którego był z wynikami powiedział że jest OK!!! a ja po dwóch latach dowiedziałam sie że nie do końca jest ok!!! więc wiele czasu straciliśmy ...

angela

kup dwa rożne testy, inne niz tamten,może z większa i mniejsza czułością i powtórz!!!
eM nie musi wiedzieć!!!
albo idź na betke w końcu bo i siebie i nas wykończysz tą nieświadomością :-D

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry