• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Wino.... Kurczę, ale mi apetytu narobiłaś Michasia :-p
Wreszcie napiję się wina :-D Jednak są plusy dzisiejszego dnia - mogę bezkarnie sobie wypić winko (oczywiście po pracy) :-D

Patu$ska mogę troszkę Cię podpytać? Ty dowiedziałaś się, że masz cykle bezowulacyjne dopiero po monitoringu, czy coś jeszcze na to wskazywało? Tak zastanawiam się czy idzie to jakoś zdiagnozować, bez monitoringu...

reklama
Nuuuśka trzymaj się :*:*
Wizyta u gin za 3 godziny. Tempka spada @ przyjdzie ale się nie przejmuje, bo ten cykl i tak był do dupy brzydko mówiąc. Czuje jakieś kłucie na wysokości lewego jajnika, ale to chyba z nerwów :-D

Ostatnia edycja:
michalina nie spinaj sie tak bo ja nikogo nie chcialam urazic tylko wydaje mis ie ze szacowanie 80 procent ze to wina psychiki jest wyolbrzymineim,bo wiekszosc weteranek ma problem ze zdrowiem nie z glowa. i to tyle.

Moniqa cykle bezowulacyjne maialm potwierdzone monitoringiem i powiem ci ze do tego czasu ja caly czs myslalam ze owu mam bo brzuch w polowie cyklu pobolewal sluz byl ok taki jak powinien a owu nie bylo. Po roku czasu zowu zwrocilam sie do lekrza a on zlecil monit i tak dwa cykle monitu i powiedzial ze pecherzyki sa ale za male.Wiec dostalam CLO

Powiem Ci ze chyba inaczej niz prze z monitoring nie da sie zdiagnozowac cykli bezowulacyjnych choc jest jeden sposob moz emniej wiarygodny niz usg ale tez mozna stwierdzic ze cos jest na zecz otoz NPR czyli mierzymy tempke. Ja tempke mierzylam wczesniej i moje wykresy nie byly tak piekne jak przy clo. Skok byl minimalny wiec nie moglam potwierdzic owu i jakos potem przestalam ja mierzyc bo mialam zaplanowany zabieg usuniecia migdalow i trzy czy cztery meisiace odstawilismy starania i jakos nie zaszlam wiec ta blokada psychiczna o ktorej byla mowa wczesniej to raczej nie u wszystkich dziala,moze dziala u tych u kotrych jest wszystko ok a nie u tych ktorzy maja problem ze zdrowiem.

Halo halo
Czyli poki co zadnych potwierdzonych 2 kresek? Ja ciagle trzymam kciuki za dziewczyny, ktore nie testowaly!

Michalina, na pewno jest duzo prawdy w tym co piszesz, ale tak jak dziewczyny napisaly to po pewnym czasie zaczynasz sie zastanawiac dlaczego sie nie udaje i w ten sposob probujesz kontrolowac swoje cialo (przynajmniej u mnie tak to dziala), ja przez 8 cykli korzystalam z radosnych przytulanek, bez wyliczania i bez jakis wiekszych refleksji na ten temat. Natomiast ostatni cykl bujalismy sie z obecnie juz mezem na wakacjach (az 4 tygodnie!), szalelismy kompletnie oderwani od zycia codziennego i niestety nic sie nie wydarzylo...dlatego mysle, ze cos jest nie tak i zaczelam mierzyc temperature zeby w ogole sprawdzic czy mam owulacje i za 4 cykle udac sie do lekarza na ewentualne badania. W moim przypadku mierzenie temperatury zaoszczedzi mi jakies 3 miesiace, poniewaz lekarz nie zrobi mi monitoringu cyklu bez wlasnie tych wykresow. A mieszkam w takim kraju, ze jak przyjde przed tym umownym rokiem staran to lekarz mnie wyrzuci z gabinetu :)

Sandra, mamy widze bardzo podobne cykle, tez mnie jajnik kilka dni z lewej strony bolal :) ale jak na moje niedoswiadczone oko to zadnego skoku temperatury u mnie nie bylo wiec to nie owulka.

Mam nadzieje, ze u Nuuuski wszystkow porzadku i wieczorem sie odezwie :)

Widzisz michalina
Też brałaś CLO więc coś tam musiało być też u ciebie na rzeczy.

Mi akurat tempka jest potrzebna żeby zobaczyć ile trwa 3faza bo mam prawdopodobnie zaburzona.
Zgodze się że to może być też psychika ale ja akurat mam też hormony nie tak. Przy tym nie wiadomo czy owu jest (bo z CLO była jakaś).mój P ma słabe żołnierze jak dla kobiety która ma problemy hormonalne :-(
I nie każdy może o tym zapomnieć :-(
Może kiedyś i mi się przytrafi coś dzięki czemu zapomnę na chwilę o tym że chce mieć dziecko...

Chociaż przez jakiś rok naprawdę mniej o tym myślałam i nic!
nie płacze za każdym razem jak mi przyjdzie @ ale jakiś smutek się pojawia. Teraz było CLO castagnus P bierze witaminy były miłe chwile szaleństw bez stresu i nic!

Dzięki za wasze słowa,michalina patu$ka i Moniqaa
każda coś w tym momencie wniosła do mojej łepetyny

I nie krzyczeć mi tu co to ma być,tu ma być miły wątek bez krzyków tylko z miłym przekazem informacji między sobą :-D
no
Nuuuśka by nam dała !
szczególnie na Machasię ;-)

Krzyk krzykiem nikt tu napewno nie chce siac nie przyjemnej atmosfery ale takie szacowanie jest nie wiarygodne,to chyba kazda ma jakis problem zdrowotny. A samo wylaczenie psychiki w takim momencie nie wiele da i w ogoe sie nei da jej wylaczyc. Mozna jesli wie sie ze ze soba i partnerem jest wszystko ok.

Ja ma cykle bezowu maz ma mniej plemnikow niz podaje norma ale za to inne parametry sa bardzo dobre. NPR potwierdza mi owu jesli np wizyta wypada mi wczesniej albo pozniej wtedy wiem kiedy sie jej spodziewac. Dos amego wyliczania @ nie jest mi potrzebny wykres bo ja cykle mam jak w zegarku co 28 dni. Ale sama wiedza o owulacji jest bardzo dobra wiedza i nie wydaje mi sie ze trzeba by z niej zrezygnowac.

angela a czemu myslisz ze ten cykl jest do dooopy?

Ponieważ po @ miałam plamienia i to chyba z 5 dni, raz to krwawiło i myślałam że nie przestanie a tu na drugi dzień czyściutko, wykrwawiło się i spokój. A nie wiem dlaczego takie plamienia miałam, może się dowiem dzisiaj :) A seks nawet chyba nie był w dni płodne ( o ile można było je wyliczyć )

reklama
Kurczę zaczęłam się zastanawiać teraz nad tymi cyklami bezowulacyjnymi. Mówisz, że skok był prawie niewidoczny, u mnie niby jest różnica między niskimi a wysokimi temperaturami, ale też nie jakaś olbrzymia i też nie ma wielkiego skoku - raczej schodkowo przyrasta.
Jedna z Staraczek napisała mi też, że mogę mieć problem z prolaktyną, bo temp. przed @ powinna gwałtownie spadać, a u mnie jak już urośnie to dwa dni i znów zaczyna schodkowo spadać....
Ja już się gubię w tym wszystkim...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry