• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Kobietki a jak myślicie, czy można mieć owu co dwa dwa cykle?
Może to głupie pytanie, ale zaczęłam się zastanawiać. Jeśli teraz będę mieć same negatywy na testach owu to stwierdzę, że tak jest, ale chyba byłoby to dziwne.... :baffled:

reklama
moniqaa można. Jeżeli np. jeden jajnik nie pracuje z jakiegos powodu to przewaznie owu pojawia się co dwa cykle (ale mogą być wyjatki bo nie zawsze jest tak ze co cykl owu jest z obu jajników na przemian).

Właśnie przylazła @. Cóż, już mamy pewność że się nie udało :-(

Ostatnia edycja:
ja raz tak mialam ze nie mialam owulacji w ogole , bo akurat wyszlo to na usg, mialam cykl bezowolulacyjny, i teraz jak stralismy sie o dzidzie to w marcu mialam taka @ krotką chyba tylko 3 dni skapą i wtedy nie udalo nam sie i stwierdzilam ze moglam nie miec owulacji tez, a nastepna @ byla juz normalna no i od 9-13dc byly przytulanki ,udało sie ....;-)tylko nie wiem w ktory dzien bo nie wiem kiedy mialam owu wtedy.
Więc mysle ze to całkiem mozliwe mieć co którys raz owulacje.

Hmm... no to sobie znalazłam temat do zamartwiania... Jeśli jest to możliwe, to możliwe jest, iż w tym miesiącu znów będą pojedyncze kreski na testach owu, a to znaczy, że jednak czerwiec nie będzie szczęśliwy :-(
W sumie nigdy mnie nie boli lewy jajnik, zawsze tylko prawy
unhappy.gif

90_natka wiem, że ty miałaś monit teraz. Możesz mi Kochana powiedzieć co ile dni trzeba chodzić do gina? Nie wiem jak to rozgryźć, jednocześnie chodząc do pracy :crazy:
Płaci sie normalnie jak za wizytę, czy jakoś inaczej to wygląda?

Moniqaa generalnie przyjmuje się, że monit 3-4 razy się robi. Ale mi się akurat udało tak, że wystarczyły dwa. Pierwszy robi się ok 10-12 dc i mi akurat pęcherzyki urosły na tyle, że można było podać pregnyl na pęknięcie. Później robi się kolejny monit żeby zobaczyć czy pęcherzyk pękł i owu się odbyła. Jeśli chodzi o koszt to wszystko zależy od gina. Ja chodzę tylko prywatnie i za monit płacę 50zł (standardowa wizyta kosztuje 120zł bez cytologii).
A jak pójdziesz prywatnie to na pewno gin przyjmuje w różne dni i rano i popołudniu.

Dzięki. Ja nie trawię gin, zawsze źle trafiałam. Po dłuuuugich poszukiwaniach znalazłam jedną kobietkę i się jej trzymam. Przyjmuje prywatnie i w sumie nie jest droga a wręcz odwrotnie (zawsze kasuje stówkę ze wszystkim), ale też przyjmuje tylko popołudniami i nie codziennie i do tego nie tak łatwo się wbić w termin :baffled:
Wiem, że muszę poszukać innego gina na NFZ też, ale jakoś mi się nie uśmiecha...

Uda Ci się jakoś wstrzelić w termin na pewno. A myślę że warto poobserwować chociaż z 2-3 cykle- bedziesz wiedziała na czym stoisz. Ja na nfz nie chodzę wcale, sparzyłam się raz i nie mogę się przełamać.. A u tego gina do którego teraz chodzę rodziła i teraz prowadzi kolejna ciąże moja kuzynka więc jest "sprawdzony" że.tak powiem.

a ja dziś się bardzo źle poczułam i ze strachem zadzwoniłam do mojej gin i pojechaliśmy na USG (sandra mnie dzielnie wspierala).
Z maluszkiem na szczęście jest wszystko ok, ale ma ADHD - gin miala trudności ze zrobieniem zdjecia..... i ma już 4 cm :D

Nie ma za co kochana, zawsze służę wsparciem i pomocą :** :zawstydzona/y:
ADHD to ciekawe po kim ma :happy: jak ruchliwe to znaczy że zdrowe i że wszystko ok :happy:
Ide spać dziewuszki :) Dobranoc wszystkim :*

Ostatnia edycja:
reklama
90_natka widzę, że @ się rozkręciła.
No to znów zaczynamy tak samo i mam nadzieję, że obie skończymy ten cykl z dwiema krechami :tak: (mam nadzieję, że moje przeczucia odnośnie owu co drugi cykl się nie sprawdzą).

Michalinka super, że z fasolinką wszystko OK, a ADHD no cóż - da się z tym żyć :-p

Miłych snów Kobietki :tak:

Mimimoo - termin @ 04.06
Happymama - termin @ 05.06
Anuszka - termin @ 5.06
Verita - termin @ 7.06
Avensis - termin @ 08.06.
Angelaa_w - termin @ 13.06.
Sandra_best - termin @ 20.06
Melponea - termin @ 20.06
Moniqaa - termin @ 01.07

90_natka - termin @

Nowe wątki