• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Sandra
Poczekaj na wyniki, zobaczysz co i jak. Ja też miałam kiedyś 2grupę i jeden lekarz chciał mi usuwać nadzerke ale poczekałam i było potem długo ok.do dziś bo okazuje się że mam ektopie na szyjce a to też się wymraża.

Happymama
Ja miałam testowac ale plam przyszło,tempka lekko w dół więc czekam na @

Moniqaa
Ja też raz na usg nie miałam owu.a potem miałam na obu jajnikch [po CLO]. Też mnie zawsze boli tylko prawy jajnik a ostatnio na usg miałam pechole na lewym a co ciekawe bolał prawy i ginka mi powiedziała że poprostu ten prawy "działa" tak że boli a lewy nie :eek:
Co do monitu to właśnie zależy od lekarza. Kiedyś dzwoniłam do jednego i chciał 120zł za każde usg a ginka do której teraz chodzę to raz wzięła ode mnie za całą wizytę z usg 80zł,raz tylko 50zł a jak będę chodziła częściej na monit to mówiła że mam się nie martwić bo liczy wtedy mniej :-D kochana kobieta i zależy właśnie od cyklu czy trzeba dwa czy trzy razy to usg robić.

reklama
Hej dziewczynki, ale mnie wczoraj brzuch rozbolał na wieczór- masakra jakaś :/ spać nie mogłam i nieprzytomna jestem..
Misia fajnie że z fasolką ok, może to złe samopoczucie miałaś przez nerwy.
Lecę szykować się do pracy, będę później :-)

heja! Kurde ledwo zyje, nie spalam cala noc. oko nawet mi sie nie przymklo

Moniqa natka wszytsko juz napisalam a a dodam ze przy clo to nawet 4 wizyty powinny byc. Zaraz po braniu leku czyli tak miedzy 6-9 potem miedzy 12-16 i po 20 dc,ale to zalezy od cyklu kobiety i wtedy kied jajeczkuje ale w trakci jakiegokolwiek leczenia jajniki trzeba miec pod stala kontrola. Powod : mozliwosc hiperstymulacji,torbieli albo zapalenia.

Co do jajeckzowania co drugi miesiac. Moze tak byc ale nie koniecznie jest tak zawsze. Ja np trzy cykle jajeczkowalam z jednego jajnika. Moj lekarz powiedzial ze kobieta moze jajeczkowac cale zycie np z jednego jajnika tylko,i nie ma badan ktore potwierdzaly by ze wiaze sie to z jakimais chorobami czy czyms. Potem jeden cykl z dwoch jajnikow jajeczkowalam no a teraz nie zdazylam bo z prawego skurczyly sie. Ale fakt CLO pobudza leniwego jajnika. U mnie to byl prawy. A zawsze przy mojej domniemanej owulce bez CLO bolal mnie lewy nigdy prawy.

Dzien dobry !!!! :DDD

Nuuuśka wrocila do zywych
biggrin.gif
laugh.gif
Wczoraj było ciężko ale dziś już jest ok w miare.
Ale od początku - porannej lewatywy nie zrobiłam bo stwierdziłam, ze do bani jest to cale urządzenie poza tym robiłam w poniedziałek wieczorem wiec starczylo. A co.
Wczoraj o 6 miałam pobudke, zabandażowali mi nogi - od kostek po same uda ( z powodu zylakow), potem założyli wenflon, cewnik (
no.gif
fuuuu!! ) i dostałam cos w formie głupiego jaska na uspokojenie. Wywiezli mnie na blok cos po 8 rano, ile bylam - nie wiem. Ile spalam - nie wiem, bo dzień przebiegl na budzeniu się,przysypianiu i znowu budzeniu się. Lezalam pod aparatura z tlenem, kardiomonitorem i ciśnieniomierzem, który raz na pol h mierzyl mi ciśnienie. Do tego "wasy" z tlenem do nosa i tak do 16, wiec nie bardzo mogłam się nawet ruszyc. Po 16 posciagali mi wszystko wiec mogłam zlapac kontakt ze swiatem, ale slabym się jednak jest po narkozie.
Zaznajomilismy się z dwoma pielęgniarkami, wiec miałam lekow przeciwbólowych ile wlezie żeby nie bolało
laugh.gif
aaaa i nie wymiotowałam. Raz jeden miałam moment ze mi się trochę coflo ale to było na samy początku jak wjechałam do sali, i potem już spokoj.
Cewnik, wenflon wyciagnela mi pielegniarka dziś rano, poszlam się umyc ( od razu lepiej ), przezylam obchod i teraz leze.
Gdyby nie Ł. i mama chyba bym tu z głodu umarla, heh niby wczoraj nic nie można jeszcze jesc, ale zjadłam wieczorem bulke z bakusiem bo bylam glodna jak nie wiem. Dzis rano pani przyniosła sniadanie.....taaaa rarytas. Dwa suchary i kubek grysiku na wodzie. A wiec ja to hyc do kosza a zjadłam bule z pasztetem i pomidorem
laugh.gif

Aaaaaa i co się dowiedziałam, oczywiście nie od ordynatora, bo ten w ogole niewiele mowi, tylko od pielęgniarki która wczoraj była - ZE WSZYSTKO OK, W MACICY CZYSTO, PO TORBIELI SLADU BRAK, A JAJOWODY DROZNE ! :)))) wiec bardzo się ciesze, bo przynajmniej wiem w takim razie, ze albo to rzeczywiście była wina torbieli albo mojej psychiki...

A Wy tu co za klotnie ?????????? nakopać do tylkow mam ???? :wściekła/y::wściekła/y:nie ma mnie zaledwie pare dni a Wy tu walki w kisielu urządzacie !!! ja Wam dam !

happymama ale super !!! Czyli mamy kolejna fasolke w tym miesiącu ! :DDD ale się ciesze, mowilam ze będzie dobrze :)))

Nuuuśka witaj, ja tak na szybko teraz, potem się rozpiszę!!!!! Jesteś, jesteś, jesteś!!! Mówiłam, że wrócisz!!! A jak jajowody? drożne???

Happymamama GRAULUJĘ!!!! Wreszcie pierwsza, kóra dołączyła do mnie!!!!!!!! BUZIAKI!!!!!!!!!

reklama
misia jestem !!!! :-) no przecie napisałam ze DROZNE ! :DDD czy nie napisałam ? nie no chyba pisałam :P strasznie się ciesze, ze tak jest bo przynajmniej wiem, ze wszystko ok, ze mna, teraz tylko się wyciszyć i do dziela się brac :D
dziś będzie ta moje lekarka wiec wypytam się wszystkiego, wlacznie z tym kiedy będziemy mogli zacząć się starac. Ale mam nadzieje ze już od tego cyklu.

Jedyny minus oprócz bolu to plamienia.Podobno sa możliwe, jeżeli zwieksza się, mam je potraktować jako @ bo często zdarza się tak, ze jak "pogrzebie" się w janikach, to one przestawiają się zupełnie i dla Nich to czas na @. Ale poki co sa skape a powiem Ci tylko jedno - FIOLETOWE :eek: wiec nie wiem czym oni mnie tam w srodku wysmarowali :X

sandra tez się ciesze, ze jestem :* zresztą sama wiesz najlepiej :>

A co do fasolki - misia zajrzyj na grupe bo jesteś w bledzie :]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry