• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Która teraz ma miec @ tzn jej nie bedzie miec :-) Ciekawa jestem, fajnie ze sa juz dwie przyszle mamuski w tym miesiacu:-)

Misia a widac Ci brzuszek? Bo mi troche wyszedl juz , wczoraj dopiero powiedzialam kolezanka z pracy i wszystkie mnie obmacywaly, byly zle ze dopeiro teraz im mowie, ale wolalam poczekac bo wiadomo ze ten I trymestr jest najwazniejsy.

reklama
Czesc Dziewczyny!

A ja sie pochwale, ze dzisiaj w koncu mam wyrazny skok temperatury, normalnie az ksiazkowy, bo rowno o 0,2 stopnia w porownaniu z najwyzsza w ciagu ostatnich 6 dni, wiec chyba owulacja jednak mnie nie ominie! :):):):) I teraz nie wiem czy mam sie z pracy urywac i chlopa do lozka ciagnac? czy spokojnie moge do wieczora poczekac? czy nie jest juz za pozno??? o rany! ale dziwnie, bo sluz i bol jajnika przechodzilam kilka dni temu, a wzrost tempki dopiero dzisiaj, w 20stym dniu cyklu...

Dziewczyny, a na kiedy macie terminy porodow? jakos w podobnym czasie? moze sie spotkacie na porodowce? :-)

O to fajnie, mysle ze do wieczora mozesz spokojnie poczekac, bo chyba owulacja trwa 24h, to trzymamy kciuki za owocne przytulanko:)
Raczej sie nie spotkamy bo ja mieszkam we Wrocławiu, mi narazie termin z Om wychodzi na 18-21.01.2014,lekarz jeszcze mi nie wyznaczyl daty porodu, pewnie to zrobi na najblizszej wizycie.

Powedzcie mi czy którejś test ouw był negatywny , taki ewidentnie negatywny bo tylko jedna kreseczka a była owu? Wczoraj zapytała mnie o to bratowa. Nie mierzy temp ale od tego miesiąca robi testy i w tym miesiącu wszystkie negatywne a mówi ze czuła ból jajnika tak jak przed owu stwierdzoną na USG. Mozliwe to?

aninsen- według mnie możliwe, bo mi też w tym cyklu wychodziły negatywne. Mało tego nawet owufriend mi nie wykrył owulacji bo mi strasznie tempka skakała w pierwszej fazie. Ale jak widać owu jednak była;-)

a powedzcie mi po jakim czasie starań bezowocnych jest już co sie martwić i zacząć naprawdę solidne badania? Z tego co wiem to jej 10 cykl starań teraz jest . Ale jej gin na razie to olewa i powiedział ze nie ma co jeszcze robić badań. Mi sie wydaje ze już powinna mieć przynajmniej jakieś badania hormonalne? Namawiam ją do zmiany lekarza, zeby poszła do mojego, tyle ze nie mam na razie argumentów ;)

Anisen leczenie niepłoności zaczyna się po roku starań - taki mi powiedziano i od tego czasu ja miałam status NIEPŁODNEJ i zaczął mnie lekarz badań na lewo i prawo.

Sylka ja i tak mam duży brzuch więc u mnie później będzie widać brzuszek :D tylko czuję w spodniach, że muszę mieć luźniejsze bo podbrzusze mam spuchięte.

A termin porodu z OM mam na 30 grudnia (super Sylwester!!!!) Na podstawie USG nie miałam jeszcze ustalanego.

mam nadzjeje ze im sie uda i nie będą potrzebne jakieś super badania ale ... lepiej wiedzieć co i jak. hmm to jakby co to ją będę za 3 miesiące namawiać na zmiane lekarza ;) bo ten jej wyznaczył jej kontrolę za pól roku

anisen, to wszystko zalezy od lekarza. Moj ginekolog w Polsce twierdzi, ze po dwoch latach staran dopiero mozna stwierdzic "bezplodnosc malzenska", ostatnia ginekolog u ktorej bylam na zastepstwo stwierdzila, ze skoro to jest moj 9-ty cykl staran to znaczy, ze mamy problem i najlepiej meza nasienie zbadac a mnie polozyc na 2 tygodnie do szpitala na monitoring. Natomiast norweski system zaklada, ze po 12stu cyklach staran nalezy rozpoczac badania.

reklama
Misia ja urodziłam w Sylwestra i moj Dawid ma na drugie Sylwester, fajerwerki ogladalismy juz z okna szpitalnego, fajna data bo kazdy teraz sie usmiecha jak uslyszy ze w Sylwestra urodzony i mowi ze bedziez niego rozrywkowy chłopak :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry