reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

akuku chętnie też bym zgapiła wynik końcowy od Ciebie :-p

hmm, chyba jednak kupię jakiś "normalny" test i zatestuję nim za parę dni :tak:

emalia, akuku po czym kochane wniuskujecie, że wykres wygląda na fasolkowy?

:baffled:

ja bym właśnie powiedziała, że nie bardzo wyglada bo np nie było spadku implanatacyjnego :confused:

reklama
heyy laseczki ja dzisiaj na wizyte do gin. zobaczymy jak tam moja szyjka mam nadzieje ze poszła w góre bo cos by trzeba było ogarnąć lekkiego w domku np. podłogi wytrzeć bo MASAKRAAAAAAAAAAAA:szok::crazy:

Akuku co do twoich smaków to ja mam SYNUSIA i śniadania bez pomidora to ja nie zjadam musi byc na kanapce i koniec kropka poza tym do słodkiego bardzo rzadko mnie ciągnie bardziej owoce warzywa paluszki mmmmm pychotka pierogi ruskie miodzio :-D:-D:-D:-D:-D:-D i nic smażonego nie zjem bo na samą myśl juz mnie mdlii na początku jeszcze jakaś tam kaszanka z grila a teraz patrzeć na to nie moge także ja bym jeszcze sie wstrzymała do wizyty i wtedy bedziesz wiedzieć na 80-100 % któż tam w tobie siedzi ;-)

to buziaki odezwe sie późnym wieczorkiem co i jak

Limonka a ja jadlam.u tesciowej ostatnio kaszanke (ktorej nie lubie) I mi smakowala :p hahaha
Wogle mieso mi smakuje itd, a z chlopakami na to patrzec nie moglam :p
No musze czekac co bedzie to bedzie, niezalenie od jedzenia.

Bylam dzis u lekarza z tymi plamami I powiedziala.mi ze to albo zapalenie skory sie robi albo hormonalnie, dala mi krem na wszelki wypadek.
Powiedziala ze tydz. Temu tez ciezarna przyszla z takimi plamami do niej I ze ona tez miala takie plamy, ale na twarzy.

Mialam w pl robic usg ale ja tu bede miala we wtorek, to po co robic w piatek w pl ? Przeciez nie powie mi plci na 100% :/:/
Ahh no zobaczymy....

Karola a zgapiaj sobie zagpiaj :-) oczywiscie z plusikiem na koncu :p :-)

Zmykam papa

M. jak wracał z pracy to odebrał mi wynik wczorajszego progesteronu- 21,11 ng/ml (faza lutealna 3,34- 28,03)

ostatnio miałam 18,59 ng/ml czyli ziółka nie dość, że sprawiły, że miałam owulacje w normalnym terminie to jeszcze progesteron mam ładniejszy :-):-):-):-):-):-):-)

zaczynam nie lubić fazy lutealnej, no sorry za wyrażenie ale ja nie wiem, ja żrę :szok:

całymi dniami jestem na "diecie rotacyjnej" - gdzie się nie obrócę to coś zeżrę :no:

od godziny 14 do teraz pochłonęłam:

mrożoną kawę
snickersa
gotowaną fasolkę z bułka tartą
kilka kawałków ciasta jagodowego z galaretką
0,5 kg arbuza
3 kawałki chałki z masłem
smażoną kiełbasę z musztardą i ketchupem
tosta z żółtym serem i oregano

jeszcze kilka owulacji i faz lutealnych i moje idealne BMI pójdzie w niepamięć :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Hej, my bylismy na spacerku I dopiero co dzieci polozylismy, tzn po 21 , zjadlam kolacje I teraz ide spac :-)
Nie pisalam wam chyba, ale dostalam.od lekarza masc dla mnie na te plamy, powiedziala ze miala takie same na twarzy co ja mam na szyji I miaka to w ciazy wlasnie, a tydz. Temu tez miala pacjentke ktora miala idnetyko jak ja na szyji I albo to jest hormonalne albo zapalenie skory, wiec mam masc I mam smarowac.

A dla Alexa dostalam krem /plyn do kompieli w jednym ba atopowe zapalenie skory... Bo nie wiem czy wam pisalam alex na 99% mam AZS...

Zmykam spac, bo jutro od rana czeka nas park zabaw, w piatek truskawki I wieczorem robie torta I inne jedzonko urodzinkowe.

Karola no ja sie ciesze ze juz staranek nie bedzie, bo wlasnie w trakcie staranek przytylam... Bo w pewnym momencie zaczelam sie traktowac jakbym w ciazy byla :p ze pewnie mi sie czegos chce bo hormony (ciazowe-ktorej nie bylo) no I kazda diete po owu szlak trafial "bo moze sie udalo I nie moge zabierac skladnikow organizmowi bo nie utrzyma ciazy"
Kupilas inny tescik ??
Trzymam kciuki za jutrzejsza tempke.

Milych snow :-)

Limonko - trzymam kciuki aby szyjka poszla wyzej &&&&&&&&&&&&&&&
ja wiem jak brak sprzatania moze wyprowadzic z rownowagi, ja musze codziennie cos posprzatac :tak:

a wczoraj przesadzilam rano i mialam alarmujace skurcze brzuszka wiec teraz na spokojnie...

no i tez mam ochote na pierogi ruskie ciagle :szok: az postanowilam ze jak juz pojde na maciezynski (5 tyg!!!!) to bede codziennie praktykowac pierogi :-D lol

Akuku - biedny Alex, astma, azs... zbiera sie :baffled:

dobrze ze ci dala masc.. choc mi te plamy same przeszly ok 13 tyg...:dry: choc ty juz 13 tydz:-)
ale czas leci:tak:

Karola - przykro mi, ze negatyw ale ja tez bym nie wierzyla tym testom... mowie, ze mi ten 10 miu pokazal mega negatyw kiedy 25miu tesco pokazal 2 kreske:confused: wiec ja sie pytam.. co to za sciema??

a co do jedzonka... ekhm.. typowa faza poowulacyjna lol, tez tak mialam:-D
ale Ty jestes szczuplutka wiec sie o ciebie nie martwie

ja tyje szybko i zawsze musialam tak z rozsadkiem jesc:blink: nie to ze dieta czy cos.. ale jednak z rozsadkiem:tak:

zycze milego dnia :*

P.S. o jaaaaa nawet nie wiedzialam ze skonczylam 20 tydz :D suwaczek wyglada tak fajnie, a mi czas zapierdziela:szok::-D

tili no rzeczywiście już 20 tydzień!!! wow, szybko leci!!!

nie szalej ze sprzataniem... ja tam nie mam takich zapędów, hehe, u mnie M. najczęściej sprzatał, tzn jak siedział w domu a teraz od tygodnia pracuje po 12 godzin codziennie i sprzątanie spadło na mnie :baffled:

bidulek jest taki padnięty, że je kolacje i zasypia przed tv :-(

przedwczoraj miał "dzień świra" jak to on okreslił, 12 godzin, SAME pierwsze godziny, ludzie w życiu w aucie nie siedzieli, cały dzień musiał być na najwyższych obrotach i czuwać by ktoś w coś nie walnął (bo w razie kolizji odpowiada instruktor a nie kursant), przez to wszystko 12 godzin nic nie jadł bo nawet kanapki nie miał czasu wyciagnąć i nie pił, bo nawet nie miał sobie jak wody kupić. W mojej rodzinie tylko ja nie mam instruktora ale teraz już wiem dlaczego... ja już mam wystarczająco dużo stresów w szkole, dodatkowe stresy podczas wakacyjnej pracy mi nie potrzebne :dry:

dziś mam ambitny plan umyć okna :-p muszę spalić to co wczoraj pożarłam...

ps. albo mam omamy albo ciasto jagodowe przemawia do mnie z lodówki :rofl2:

akuku jeszcze nie kupiłam :zawstydzona/y:

wstrzymuję się bo będzie gadał do mnie jak ciasto jagodowe i go obsikam zamiast czekać do terminu @ :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
hey laseczki no to szyjka poszła w góre Franek ma sie dobrze fika cały czas wczoraj przed snem tak figlował że o matko ;-):tak::tak: ojj Tillii nawet mi nie mów ze sprzataniem sie tak załatwiłam że bóli dostałam i strasznie mnie podbrzusze ciągneło. Także teraz spokojnie pomyje podłogi kurze powycieram i bedzie git :)

Tilli no jutro juz 14 sie zacznie tadam :p hehe
Tobie juz 21 tydz leci wow !!!
Miedzy nami 7 tyg. Roznicy.

A moja kol. Z tesco ma termin na ten sam dzien co ja. Ciekawe czy sie na porodowce spotkamy hehe :p

co dzisiaj mamy czwartek...ojjj jutro pieczenie, gotowanie, sprzatnie... Pojugrze urodzinki pozniej weekend szybko zleci...pon gips, a wtorek usg :p nie moge sie doczekac.

Postanowilam ze jak bede w pl (prawdopodobniepiatek)ide do gina ktory mi w 12 tyg. Z Alexem powiedzial ze chlopiec I niech mi powie, bo z cielawosci umieram hehe.
Aaa ja juz sama nie wiem co mam robic, bo przeciez moge zostawic ta kaske I zrobic.tu prywatnie po urlopie w 16-17tyg. Aaaaa
Nienormalna jestem :p hehehe

Tilli no niestety Alex ma problemy skorne, uczulenia, ma wysuszona skore , w sierpniu idziemy do okulisty bo cos wyszlo nie tak na badaniu w przedszkolu:/, I jeszcze do alergologa mam nadzieje ze zrobia mu testy.

Karola jasto do Ciebie mowi ?? Do mnie przemawiaja pomidory...hehehe
A jaka tempka ladna :-) trzymam kciuki caly czas I sle fluidki.

Mielgo dnia, my dziz plazujemy.chyba :-) mial byc.landmark ale za.cieplo :p
W SZKOCJI ZA CIEPLO!!!!!!!!

reklama
Dzień dobry.
Ja nie mam na nic czasu. Wczoraj mężuś uraczył mnie 10 łubiankami truskawek i siedze w nich, dłubie i robie dżemy . Wieczorem byłam z psiepsółką na ostrym dużu że bo była na wczasach ale zaczął ją boleć brzuch ( 6tc) i tamtejsza lekarka stwierdziła u niej ciąże pozamaciczną. Szybko wróciła do domu i do nas na szpital. Dzięki Bogu wygląda na to ,że jeste ok. Ufffff Wróciłam po 22-ej skónczyłam ładować dżem do słoików i do 2 czytałam drugą część Grjusia :-)

Miłego dzionka laseczki

Do góry