reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Medycyna, piekne studia, ale bardzo trudne, pierwsze trzy lata masakra, siedzisz i ryjesz, potem z gorki, po skonczonych studiach staz i egzamin panstwowy, po egzaminie 6 lat specjalizacji i znowy ogromny egzamin specjalizacyjny, wiec jak sama widzisz non stop siedzisz nad ksiazkami, potem na dyzurach itp. Jezeli masz problem z nerkami, to rzeczywiscie musialabys urodzic szybko dzidziusia, ale czy poradzisz sobie z malenstwem i na studiach??? dla CHCAcego nic trudnego, ale bedzie Ci ciezko, ja bez dziecka zarywalam 90% nocy w sesji. Trzymam kciuki.

reklama
witajcie z rana ja do pracy lece i postanowiłam wpaść na chwilunie.... dobrze ze dzisiaj tylko 4 godziny mam nadzieje ze moj kochany :angry: pan nie bedzie dzisiaj okupował salonu po godzinach mojej pracy bo chce wrócic jak najszybciej do domciu!

Maciurka
kochana, ja nie miałam nigdy dwóch skoków, mierze tempke od skończenia okresu i najcześciej mam 35,8-36,2 a jak idzie owulacja t jest spadek w dół i wtedy najcześciej jest dużo śluzu płodnego ale jak wiadomo nie u wszystkich i dochodzi jak się nie myle do owulacji w ciągu 48h od tego spadku tempki. później sobie rośnie i rośnie i rośnie i jak już będziesz miała czas na okres to spadnie i będzie okres lub utrzyma ise na jednym poziomie. jak wróce do domku i będe miała chwile to wkleje fote mojego wykresu z zajścia w ciąży z moim synkiem to zobaczysz jak to wyglądać powinno przynajmniej u mnie :) bo kazad kobieta może mieć inne przedziały temperatur ale napewno u każdej jest niska i po owulce wzrasta. więc jak nie w ciagu dnia to wieczorkiem podeśle fotke :)

witam wszystkie nowe staraczki :)

Dziewczyny życzę Wam miłeo weekendu i witam nowe staraczki :-)

Mjaa Jeżeli dziecko jest ważniejsze dla Ciebie niż studia , wtedy bym się nie zastanawiała :-) tak jak piszą dziewczyny studia można odłożyć na póżniej ...

Ja uważam że pogodzenie macierzyństwa ze studiami medycznymi jest niemozliwe , z tego względu że studia medyczne są bardzo wymagające ...
Weż pod uwagę że tak może być i co wtedy ? znienawidzisz swoje dziecko ,że przez nie nie mogłaś spełnić swojego marzenia?
chyba nie chodzi o to żeby oddać dziecko mamie ? nie będziesz miała siły ani czasu na to żeby poświęcić dziecku swój czas , ponieważ będziesz ciągle na uczelni , gdy będziesz wracała zmęczona wątpie że znajdziesz jeszcze siły na to żeby zająć się dzieckiem ...

Na poczatku uważam że dziecko potrzebuje najbardziej własnej mamy ... zastanów się dokładnie i zrób tak jak jak dyktuje Ci serce :-)

Dzieci szybko rosną i takie podrosnięte dziecko można już z kimś zostawić ....ale nie odseparować od własnej mamy ...

każda z nas jest inna ... ja np. nie wyobrażam sobie życia bez dzieci , też zostałam mamą w wieku 19 lat :-)

Cześć kochane :* Wow,ile napisałyście od wczoraj.:szok:
mjaa wiesz,w sumie,byłabym bardziej za ciążą teraz niż za studiami...Tak jak dziewczyny piszą,studia można zrobić zawsze,a skoro u ciebie sytuacja zdrowotna tak się przedstawia,to chyba lepiej postarać się o dzidzię teraz niż później mieć do siebie pretensje...ale zrób jak uważasz ;-)
missiiss współczuję stresu w pracy...sama doskonale wiem,jak upierdliwi potrafią być klienci,niestety.:no:
Poza tym witam wszystkie nowe staraczki.Chciałam zakomunikować,że brzuchol mnie boli,więc w ciągu kilku godzin przylezie @.W związku z czym już tylko oczekiwanie na dni płodne.:-):-D

Karotka, to kicuki za nowy cykl!

Za tydzień zaczynam przygotowania do świąt - muszę nastawić ciasto piernikowe (staropolskie z przepisu Kuronia - jest po prostu magiczne) i przygotować nadzienie do mince pies i wpakować w słoiki, żeby do świąt się przeżarło.

Satchkat dziękuję ślicznie :* zazdroszczę umiejętności kulinarnych,ja z gotowania raczej lewa jestem,chociaż czasem uda mi się zrobić coś naprawdę fajnego.Ale jakieś ciasta czy coś,to dla mnie czarna magia.:-D Pamiętam,że tylko raz w życiu,jak miałam może 16 lat,udało mi się zrobić pierogi ruskie i...o dziwo,wyszły pyszne!:szok: Ale ja za leniwa jestem i wolę zjeść u babci albo kupić,chociaż wiadomo,najlepsze domowe.:-p
A co tu tak cichutko? Pewnie wszystkie w pracy,na zajęciach albo z dziećmi gdzieś.Ja bym chętnie poszła dzisiaj z młodą na plac zabaw,ale pogoda jest dramatyczna,więc chyba sobie odpuszczę i będę robić NIC.:-D
Kurde,@ dalej nie ma...Gdyby nie fakt,że NAPRAWDĘ prawie przytulanek w tamtym cyklu nie było,to bym pomyślała,że to może ciąża...Ale toż to niemożliwe coś jest...:wściekła/y: No nie wiem,poczekam jeszcze.

Nawet nie wiecie jaki mam teraz mętlik w głowie :) To tak trudna decyzja, że mnie aż przerasta. Po prostu jeśli się nie uda w listopadzie to znaczy, że tak miało być. Nie ukrywam, że wolałabym jednak zobaczyć dwie kreseczki:-)

Hej, WOW od wczoraj duzo sie tu wydarzylo, ja mam dzisiaj podly nastroj, corcie wyslalam do mamy na tydzien, jutro do pracy, okres lada dzien bedzie i to mnie podlamalo, no coz moze w nastepnym cyklu sie uda???moj optymizm poszedl w las w tym temacie, mjaa trzymam kciuki oby byly dwie na tescie, karotka00:a moze sie udalo, czasami wystarczy jedyny malusienki raz i ups sa dwie :D, no nic bede sledzic poczynania tutaj, a tymczasem ide obiad konczyc (ble niecierpie gotowac na juz).

czesc dziewczyny :))

witam nowe staraczki!

mjaa - po takim przedstawieniu sytuacji jakbym byla na twoim miejscu to decydowalabym sie na dziecko skoro czas cie ogranicza, a studia no medycyna ciezka jest zeby pogodzic to z macierzynstwem ale moze znajdziesz jakis sposob zeby to dzialalo ;), przede wszystkim porozmawiaj z tym partnerem co jestes teraz, zna sytuacje i tez musi podjac te decyzje no i dzialaj :-) 3 mam kciuki za 2 krechy!

Satchkat wlasnie dzis wspominalam mince pies ze nie moge sie przemoc aby to zjesc hahahah a juz tyle lat tu jestem, nie wiem odpycha mnie to strasznie hmmm , wlasnie tez juz powoli sie bede zabierac za przygotowania do swiat, my chcemy jechac do pl a nawet jeszcze bilety nie kupione :szok: ale ja lubie ciasta i pichcic ogolnie wiec nawet jak sie wybieramy to i tak swoje tutaj zrobie ;)

missiiss jasne ! z checia sobie obadam jak to wyglada troche o tym czytam ale tempka to dla mnie czarna magia hahha a tym bardziej badanie szyjki !!- tego to za chiny nie pojme! a z temperatura cos czytalam ze moga byc 2 skoki to wtedy ten 2 oznacza faktyczna owulacje - ze mna jest taki problem ze nigdy nie mam @ na czas, zawsze duze wahania chociaz musze powiedziec ze teraz jest troche lepiej niz kiedys, ale nie jestem pewna czy owulacja wystepuje, bralam 4 lata yasminelle a 2 lata juz nie biore - pokusze sie na wizyte u lekarza jak sie troche uspokoje z wydatkami hahah :tak:

ale ja dzisiaj 'broilam' mowie wam to az normalnie sie smieje do siebie, o 3 w nocy buszowalam w kuchni zawinelam mojemu M burgera, po czym pozniej z ciastem i herbatka wrocilam do pokoju opylac deserek hihih - mamy 2 pokoje wiec oczywiscie ucieklam do tego 2-go jak jakis uciekinier :-D i tak sobie pomyslalam ze musze byc w ciazy zeby chociaz wymowke miec na taka akcje hahahhahah bo jak nie to co ja zrobie .. ;)

reklama
Miciurka, a dlaczego Cię odpycha? Ja w sumie byłam ignorantem pare lat i myślałam, ze to faktycznie z mięsem jest, no ale w końcu sie doinformowalam i teraz żyć bez nich nie mogę :)))
A może jesteś w ciąży? ;)

Do góry