reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

smerfiku beta różnie przyrasta,moim zdaniem za wcześnie ją zrobiłaś jeśli robisz betę to przed okresem można ale 100% pewność da np. 2 dni przed a testy sikane u wielu kobiet wychodzi dopiero po terminie okresu.
U mnie 1 to brak ciąży,menopauza ma większą normę,ale menopauzy to Ty nie masz hehe :-) powtórz betę za kilka dni

reklama
Anabelko lekarz kazał zrobic 24 bete wiec pobieglam na nią...... okres mam dostac w poniedzialek;/ wsciekla jestem bo nie wiem na czym stoje... caly dzien w lozku , peka mi glowa , jestem slaba;/ i chyba mam przeziebienie;/ boje sie odlozyc duphaston a co jak sie okaze to jednak ciaza:(

to za 2 dni powtórz betę,jeśli masz niedomogę lutealną to ja do bety bym brała progesteron a jeśli nie miałaś problemów z progesteronem to możesz odstawić,nic się nie powinno stać,jeśli się okaże że to ciąża to tym bardziej bo to wzrost bety podnosi progesteron ;-) ja już wiem,że poziom progesteronu jest mało ważny,najważniejszy jest wzrost bety

Smerfiku powtorz bete po 2 dniach i oby okazalo sie ze to ciaza, a duphaston bierz nadal skoro nadal pewna nie jestes co i jak.
A moze zadzwon do gina, i sprawdz w labpratorium od ilu u was pokazuje ze ciaza.

No ja jak wczoraj sobie powiedzialam tak dzis wymylam lazienke i poprasowalam m pomyl omna zewnatrz. Niestety u mnie jest tak ze moglabym to samo robic codziennie, dzis juz nie widac ze wczoraj odkurzalam i khrze wycieralam, wiec jutro czeka mnie powtorka, o dzis juz sily nie mam. Biodra siadaja i ledwo chodze.

Na 15.30 ide na wywiadowke (w uk jest sam na sam z nauczycielem)

Wlasnie zjadlam zupke chinska , bo nie wytrzymam do obiadu a na obiad rowniez "zdrowo" pizza... ale jakos zapomnialam cos wyjac na obiadek. Dsieci sie uciesza zapewne.

Ide wloski suszyc.

Aa i chyba maluch sie przekrecil do gory nogami juz bo czuje kopniaki wyzej, a tak to po pecherzu mnie kopal.

Smerfiku ja tez mialam zerowy progesteron wiec nie oprzestawaj brac duphastonu, najlepiej jak powtorzysz bete w dniu miesiaczki, bo rzeczywiscie moze to bys efekt tego leku co bralas, ja po pregnylu tez mialam dlugo podwyzszona bhcg.

Lekarz teraz nie odibera ,ale bede probowala sie z nim skontaktowac.... niech one zadecyduje co mam zrobic;p w koncu jest za mnie odpowiedzialny.ale juz wiem e nici z tego cyklu wiec oby szybko sie okres pojawil i kolejny cykl i kolejne starania;Dw koncu sie dzisiaj usmiechłam-chnelam? jak ise to pisze;p bo od rana placze ze nic mi nie wychodzi w zyciu, ze nawet glupia beta nie wychodzi taka jakbym chciala;/ i stwierdzam ze nie bede sie stresowac , nowy cykl nowa nadzieja nowe starania....

smerfiku beta w końcu wyjdzie i jeszcze się z brzuszyskiem wielkim nachodzisz :tak:ja tz wylam i się wkurzalam, ze nici z tego,ze może za stara na ciaze jestem, a tu masz jaka niespodzianka i teraz sapie, dysze i zgage mam non stop, a pisze się usmiechnelam:tak:

Emalia a co z Toba się dzieje??????
Krowko a Ty???jak tam z ciaza????

reklama
Smerfiku powtorz bete po 2 dniach i oby okazalo sie ze to ciaza, a duphaston bierz nadal skoro nadal pewna nie jestes co i jak.
A moze zadzwon do gina, i sprawdz w labpratorium od ilu u was pokazuje ze ciaza.

No ja jak wczoraj sobie powiedzialam tak dzis wymylam lazienke i poprasowalam m pomyl omna zewnatrz. Niestety u mnie jest tak ze moglabym to samo robic codziennie, dzis juz nie widac ze wczoraj odkurzalam i khrze wycieralam, wiec jutro czeka mnie powtorka, o dzis juz sily nie mam. Biodra siadaja i ledwo chodze.

Na 15.30 ide na wywiadowke (w uk jest sam na sam z nauczycielem)

Wlasnie zjadlam zupke chinska , bo nie wytrzymam do obiadu a na obiad rowniez "zdrowo" pizza... ale jakos zapomnialam cos wyjac na obiadek. Dsieci sie uciesza zapewne.

Ide wloski suszyc.

Aa i chyba maluch sie przekrecil do gory nogami juz bo czuje kopniaki wyzej, a tak to po pecherzu mnie kopal.

lepsza pizza niż zupka chińska :-) ja zupek jeść nie mogę,kiedyś jadłam to mnie po niej brzuch rozbolał,ale gorący kubek wchodzi we mnie bez problemu,chyba ten makaron z zupek mi nie podchodzi,a pizza hmm nie ma nic lepszego od zrobionej w domu pizzy :-) kiedyś zamawialiśmy i były syte i tłuste,te domowe są jakieś inne,nie ociekają takim tłuszczem jak niektóre na telefon i wiem co daję :-) może jutro zrobię,ale znowu będę miała problem z pizzą Kuby,bo ciężko zrobić idealny spód z mąk bezglutenowych,nie wyrastają też tak jak te na mące pszennej,a kupne spody są obleśne no ale pokombinuje znowu bo przecież nie będzie patrzył jak się obżeramy hehe :-)

kasoku ja na razie nie narzekam,chociaż bąki mnie wkurzają hehe wspaniałe działanie progesteronu no i ostatnio cip...ka mnie swędziała a przy stosunku trochę piekło,chyba luteina mnie podrażnia od środka,nie pamiętam nawet jak miałam w poprzedniej ciąży,ale jak na razie mam brać przez pierwszy trymestr potem lekarz zadecyduje co dalej.
A teraz mykam już bo muszę mojemu coś do zjedzenia zrobić bo głodny zapewne z pracy wróci.

A i coś śmiesznego Wam opowiem,ostatnio byłam z moim pod prysznicem,przychodzi Kuba i bawi się w "puk puk,kto tam" otwiera Nam drzwi z kabiny,zamyka i otwiera i pyta się czy się może przyłączyć :-D my w śmiech,on w śmiech,mówimy że nie ma miejsca i że za chwilę wychodzimy a ten do nas że tam w rogu jest malutki kawałek i się zmieści na chwilkę :-D :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry