reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
Hej, u mnie bol glowy od karku, zle spalam i dzisiaj po konsultacji z ginem wzielam ibuprom, po wtore mam zatwardzenie, tylko umiem cos zrobić po czopkach, zaraz mnie szlag trafi jestem już tak wk ur wi ona no ilez można nie srac??/a jesc musze i to wszystko się kotłuje w jelitach, chodze na 4 km spacery codziennie, wiec mam ruch, przed chwila zalalam sobie suszone sliwki plus siemię lniane. Bylam w aptece, żeby kupic sobie cos do inhalacji, zapomnijcie nic nie można brac w ciąży, wiec zagotuje wode i ja posole i może mi je ba ne zatoki odetka, jezu ale jestem wku rwio na :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nienawidzę się zle czuc i wszyscy rozkladaja rece.

tili hehe, fajnie by było ale ja jakoś w cuda nie wierzę... nic z tego nie będzie :-(
moja intuicja podpowiada mi, że zajdę dopiero jak prawy jajnik się odezwie albo po HSG, :sorry:

kasoku ja mam często problem z zatokami, a po wypadku to już co trochę (pokrzywiona przegroda nosowa), na zatoki pomaga mi rozgrzanie ich, albo suszę suszarką, albo trzymam termofor z ciepłą wodą na czole ale najlepsza jest sól, grzeję sól na patelni, wsypuję w woreczek materiałowy (kiedyś nie mogłam znaleźć to użyłam skarpetki bez pary, hehe), zawiązuje szczelnie i bach na czoło, rozgrzewa super, ciepła sól bardzo dobrze działa na zatoki. :tak:

Karola zdrowka zycze i trzymam kciuki by u Ciebie chorobsko omazalo sie pierwszym objawem...

Kasoku, nie pomoge z tym zatwardzeniem bo ja sie dobrze zalatwiam...a inhaliwalam sie olbas oilem...

Jejku dziewczyny jaka ja mam potrzebe isc na usg...aaaa zabije sie chyba....masakra jakas. Jak mozna tak meczyc kobiety w tym uk ze 2 usg na cala ciaze ?????? Wiadomo ze kazda mysli o bobasie jak sie rozija i chcialaby go zobaczyc...a ja mam juz do konca ciazy nic nie ujrzec no masakra.
Chcialabym isc prywatnie...ale samo okreslenie plci kosztuje 70 f, a zykle badanie 40 ale na nim plci nie okresla, za to na 3, 4d okresla ale 110 f i wez tu czlowieku badz madry.
moj m nie rozumie po co mi usg, przeciez urodzi sie dziecko i tyle, mozna poczekac po co tyle kasy wywalac aaa.
Powiem mu ze ja zadnych ciuszkow nie szykuje tylko biale zolte i inne uniwersale, a jak dziecko sie urodzi to bedzie sam pral i prasowal to wszystko...

Nastepa wizyta u poloznej w 28 tyg, bede miala zastrzyk na ten konflikt i powiem jej ze spac po nocach nie moge, niech sie zlituja i zrobia usg... moze sie babka zlituje, bo w wariatkowie wyladuje hehe.
Serio chcialabym byc pewna co i jak. Z chlopcami w ciazy latalam do pl i mialam usg a teraz nie lece juz bo nie bede leciec na samo usg bo wyjdzie mnie tyle co tutaj...ahh w doope miska z tym.

akuku skoro tak mocno przeżywasz brak usg to olej to, że drogo, pieniądze rzecz nabyta, idź i będziesz spokojna, zadowolona, stress nie jest teraz wskazany, teraz właśnie musisz mieć spokojną głowę, wysypiać się a nie zarywać noce.

trudno, wydaj tę kasę, najwyżej czegoś sobie odmówicie w następnym miesiącu, no chyba, że ten wydatek wiąże się z tym, że mieli byście przymierać głodem przez najbliższy miesiąc to wtedy odradzam takowy wydatek ;-) :-)

buziakuje :happy:

Akuku - ja Ci powiedzialam :tak: u mnie tez niby nie bylo wskazania do tego usg 3 tyg temu - ale poszlam:sorry:
100£ poszlo a ja NIE ZALUJE i to nie facet ma decydowac bo on goowno zrozumie - to ty chodzisz w ciazy, przezywasz to codziennie, to twoj brzuszek i to ty nie mozesz spac po nocach
ot i tyle

przeciez mozna by bylo w ogole nie robic usg bo i tak przeciez sie dziecko urodzi:sorry:
badz egoistka i pomysl o sobie - masz jeszcze ponad 15 tyg! chcesz sie tak meczyc do konca???????

a w Pl moze i usg czesciej ale przeciez kobiety wlasnie chodza prywatnie! na nfz tez jest 2 razy:tak:

idz na to za 70£ poznanie plci
po ci ci 4d?? a moze uda ci sie tak jak mi? ze gratis zrobi:sorry:

Kasoku - co ty sie nameczysz!!!:szok:

ja mialam 2 razy zatwardzenie w tej ciazy i myslalam ze zdechne z bolu:szok::szok:
plakalam na kibelku i prawie paznokscie na kafelkach zdarlam:zawstydzona/y:

a na zatoki - to ja znam tylko leki silne bo mialam jak nie bylam w ciazy wiec nie pomoge:-(

Karola - ah ty moja kofana pesymistko (tule mocno) wiary kobieto wiary :*

Tilusia tak ja juz po badaniu..... wlasnie jest problem mimo ze wydaje mi sie z ciazy nici ... ze sie nie udało a tu bach cycory mi wywalilo ;/ zwariuje... i snilo mi sie ze beta wzrosla;/ masakra..... chce juz dostac okressss normalnie.... od tych hormonow moj organizm wariuje......( hahaa zamiast organizm napisalam orgazm..... czytam co napsialam i poprawka;D ) Wyniki ok 13;D dam znac;D chociaz wiem ze bedzie ZERO :D w sumie tego chyba chce;D

Kasoku probuj metoda Karoli sol napewno nie zaszkodzi a moze akurat pomoze na zatoki.... a co do zatwardzenia raz w zyciu mialam takie zatwardzenie ze myslalam ze beda mnie musieli rozciac zeby to ze mnie wyciagnac ;D jejku nigdy wiecej ;( ahh gowniany temat;D

Karola nie badz tak nastawiona ... pozytywne nastawienie to polowa sukcesu ;D Masz zaciazyc i dac mi nadzieje :P rozumiesz? zrob to dla mnie ;D haha

Akuku ja bym nie wytrzymala napewno o dwoch usg i bym pognala do lekarza;p :P:P

Anabelko a jak sie czujeszZ? Przeszłó troche przeziebienie? kuruj się :*

Dziewczyny jezeli okaze sie ze to ciaza to ja nie bede mogla w to uwierzyc bo czuje sie jakbym miala skrzydla , a w poprzednich ciazach ja sie ruszac nie moglam..... no przeciez nie mozna nie czuc ciazy;p

Krowko jestes tu jeszcze daj znac co u Ciebie?

reklama
Hejka laseczki!

Ja cały czas o Was pamiętam i czytam co naskrobałyście. Nie udzielam się ani tu ani na kwietniówkach zbytnio. Ktoś musi mnie kopnąć w tyłek chyba, bo zamiast myśleć pozytywnie to ja... Ech. Do wczoraj miałam mega mdłości z wymiotami, dziś lepiej i zastanawiam się czy to oby dobry znak :confused::baffled:. Do wizyty mam 3 tygodnie i chyba do tej pory zwariuję. Brzuszek mi wywaliło i to mnie jakoś utwierdza, że jednak coś się dzieje ;-).

Smerfik - czekam z niecierpliwością na pozytywną Betę!!
Karola- ja mam 24h podgląd na Twój wykres, pięknie no pięknie jest :-)
Tili- spokojniejsza już trochę co? Kurczę to już 32 tydzień.
Akuku- Ty to masz przeboje z tą szkołą. Aleks pokazuje wszystkim jaki jest zdolny, super! A co do USG, jak wyskrobiesz kaskę to idz bo zwariujesz.
Kasoku- rany zaparcia, ja też mam. Wyczytałam, że szklanka wody z łyżką miody na noc i taka sama miksturka rano i powinno podziałać. Ja właśnie zaopatrzyłam się w miód. A ze zwykłej soli fizjologicznej inhalować się nie możesz?
Anabelka- jak się czujesz, jak objawy? Bo u mnie zanikają..czy to już ten okres "dobroci" czy mam się bać?
Limonka- pokoik ruszony, Ty na ostatniej prostej. Powodzenia w urządzaniu miejsca dla maluszka :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry