reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Anabelko hehe smieszna sytuacja z tym prysznicem hheheh

Smrefiku moim zdnaiem najlepiej by bylo powtorzyc bete.

No i bylam na wywiadowce i dostalam ohy i ahy na temat Alexa jak to sobie super radzi. Pani powiedziala ze w ciagu ostatich tygodni sie poprawil na tyle ze juz nawet nie musi go prosic zeby usiadl w kolku , wrecz pierwszys iada i czeka na innych. Hehe
Powiedziala ze w klaie jest b. Grzeczny ,ze sie bardzi skpia na tym co robi i ze wszystko robi z wielka dokladnosia, ze ma bardzo ladne pismo jak na swoj wiek oczyiscie i ze do wszystkiego sie przyklada. Powiedziala ze jak jest np. Konic czasu na zakonczenie jakies pracy i wszystkie dzieci sprzataja (na czas sprzatania wlaczaja muzyke, znka rozzpoznawczy co maja robic i zeby im milo bylo) a alex jeszcze dokancza wycina nakleja pisze itd... Pani mmowi ze juz koniec czasu i teraz tidy up time a Alex i have to finish..hehehe

Jesli chodzi o stuacje z zeszlego tygodnia to p. Poiedziala ze to widzziala jakas osoba dorosla ale ze skoro alex sie przyznaje do jednego a do drugiego nie to mu wierzy. Ale poiedziala tez ze nic to nie zmienia jesli chodzi o golden tickt za zeszly tydzien. Bo jezeli sie kogos uderzy to od razu dostaje sie czerwona karte. Za czerwona karte londuje sie na meduzie, i jezeli w ciagu tyg mialo sie jedna czerwona karte to w piatek siada sie na kkrzesle na 5 inut, jezeli dwie czeerwone lodnuje sie na srodkoej meduzie i 10 minut w piatek na krzesle a jak 3 razy to 15 min.
Jak przez caly tydzien ma sie zielona karte to w piatek w nagrode dzieci dostaja 15 min na zabawe ktora sami wybieraja, Alex z reguly rysuje, pisze albo bawi sie autami.

Ogolnie jestem b. Zadowolona. W Klasie maja porozwieszane literki ktorych juz sie nauczyli, slowa ktorych sie nauczyli czytac itd.
Tutaj robia tak zeby dziecko chcialo sie uczyc i ucza sie przez zabawe piosenki itd. A powiem am ze system super, bo Alex zaczyna czytac. Moglabym tak pisac bo tak mi cieplo na serduchu jak slysz i widzee ile sie wnim zmienilo.

Przez pierwsze tyg. Bardzo nie lubial sie przebierac na gimnastyke, i nie chcial uczestniczyc, a teraz uwielbia. Dodatkowo zapisalismy go na dodatkoe zajecia sportowe ktore tez uwielbia.
Wlasnie odrobilismy lekcje i Alex gra w formulke, a za godzine do spanka.
Staramy sie codziennie rano wyjsc trche wczesnie i dzieci do szkoly jada przez taki park na rowerach i troche sie wwyszumia i Pani mowi a to dla tego Alex tak sie skupia od samego rana i ze nie biega i nie szaleje, bo pusci torche energi rano. Tak wiec bedziemy to kontynuowac:):)

reklama
Dziekuje dziewczyny za wsparcie .... Dodzwnilam sie lekarza , mam podwoic duphaston i zrobic bete za 3 dni.....ja nie widze sensu , ale zrobie tak jak mowi :) a dziewczyny jaki hormon lub co ma wplyw na bol piersi ?:P bo tak sie zstanawiam dlaczego mnie france nie bola;D a ja bym chyba chciala wtedy bym uwierzyla ze moze byc dobrze;D

Akuku fajna metoda z ta jazda na rowerze , dzieci wyszumia sie przed skzola , pooddychaja siwezym powietrzem i od razu lepiej sie im skupic na zajeciach :)

Anabelko hehe smieszna sytuacja z tym prysznicem hheheh

Smrefiku moim zdnaiem najlepiej by bylo powtorzyc bete.

No i bylam na wywiadowce i dostalam ohy i ahy na temat Alexa jak to sobie super radzi. Pani powiedziala ze w ciagu ostatich tygodni sie poprawil na tyle ze juz nawet nie musi go prosic zeby usiadl w kolku , wrecz pierwszys iada i czeka na innych. Hehe
Powiedziala ze w klaie jest b. Grzeczny ,ze sie bardzi skpia na tym co robi i ze wszystko robi z wielka dokladnosia, ze ma bardzo ladne pismo jak na swoj wiek oczyiscie i ze do wszystkiego sie przyklada. Powiedziala ze jak jest np. Konic czasu na zakonczenie jakies pracy i wszystkie dzieci sprzataja (na czas sprzatania wlaczaja muzyke, znka rozzpoznawczy co maja robic i zeby im milo bylo) a alex jeszcze dokancza wycina nakleja pisze itd... Pani mmowi ze juz koniec czasu i teraz tidy up time a Alex i have to finish..hehehe

Jesli chodzi o stuacje z zeszlego tygodnia to p. Poiedziala ze to widzziala jakas osoba dorosla ale ze skoro alex sie przyznaje do jednego a do drugiego nie to mu wierzy. Ale poiedziala tez ze nic to nie zmienia jesli chodzi o golden tickt za zeszly tydzien. Bo jezeli sie kogos uderzy to od razu dostaje sie czerwona karte. Za czerwona karte londuje sie na meduzie, i jezeli w ciagu tyg mialo sie jedna czerwona karte to w piatek siada sie na kkrzesle na 5 inut, jezeli dwie czeerwone lodnuje sie na srodkoej meduzie i 10 minut w piatek na krzesle a jak 3 razy to 15 min.
Jak przez caly tydzien ma sie zielona karte to w piatek w nagrode dzieci dostaja 15 min na zabawe ktora sami wybieraja, Alex z reguly rysuje, pisze albo bawi sie autami.

Ogolnie jestem b. Zadowolona. W Klasie maja porozwieszane literki ktorych juz sie nauczyli, slowa ktorych sie nauczyli czytac itd.
Tutaj robia tak zeby dziecko chcialo sie uczyc i ucza sie przez zabawe piosenki itd. A powiem am ze system super, bo Alex zaczyna czytac. Moglabym tak pisac bo tak mi cieplo na serduchu jak slysz i widzee ile sie wnim zmienilo.

Przez pierwsze tyg. Bardzo nie lubial sie przebierac na gimnastyke, i nie chcial uczestniczyc, a teraz uwielbia. Dodatkowo zapisalismy go na dodatkoe zajecia sportowe ktore tez uwielbia.
Wlasnie odrobilismy lekcje i Alex gra w formulke, a za godzine do spanka.
Staramy sie codziennie rano wyjsc trche wczesnie i dzieci do szkoly jada przez taki park na rowerach i troche sie wwyszumia i Pani mowi a to dla tego Alex tak sie skupia od samego rana i ze nie biega i nie szaleje, bo pusci torche energi rano. Tak wiec bedziemy to kontynuowac:):)

nie wiem co te dzieci mają z tym kółkiem,ale mój wręcz wpadał w histerie gdy kazało mu się usiąść w kole z innymi dziećmi,dziś również siada bez większego proszenia się,z czasem terapeutki zauważyły że chodzi o podporządkowanie się,niby normalne do któregoś tam roku życia dzieci,ale mojemu to podpisane pod jego zaburzenia rozwojowe

co do pisma,moja siostrzenica ma 7 i brzydko pisze hehe :-)

zobaczysz za rok dwa czy trzy same dobre rzeczy będziesz o nim słyszeć,tylko wiesz mobilizacja i jeszcze raz mobilizacja,by dziecko chciało się starać no ja niestety mojego za nic nie potrafię zmobilizować do starań po porażkach

dobra metoda z tym wyładowaniem,muszę i ja spróbować,bo koncentrację mój ma fatalną,gdy coś robimy z zadań dla 3-4 latków muszę jedną stronę zakrywać bo mój dłużej niż kilka sekund na jedną stronę nie może popatrzeć bo odrazu ucieka wzrokiem w inne miejsce

Dziekuje dziewczyny za wsparcie .... Dodzwnilam sie lekarza , mam podwoic duphaston i zrobic bete za 3 dni.....ja nie widze sensu , ale zrobie tak jak mowi :) a dziewczyny jaki hormon lub co ma wplyw na bol piersi ?:P bo tak sie zstanawiam dlaczego mnie france nie bola;D a ja bym chyba chciala wtedy bym uwierzyla ze moze byc dobrze;D

Akuku fajna metoda z ta jazda na rowerze , dzieci wyszumia sie przed skzola , pooddychaja siwezym powietrzem i od razu lepiej sie im skupic na zajeciach :)

prolaktyna,której poziom się podnośni po podniesieniu progesteronu po owulacji,zabij mnie ale głowy za to nie dam :-) biorę to na logikę,skoro po owulacji podnosi się progesteron to i prolaktyna powinna bo po owulacji wszystko się przygotowuje pod zapłodnione jajo,dlatego prolaktynę bada się w 3 czy w 4 dobie okresu,bo wtedy już powinna opaść do odpowiedniego poziomu.Ale ból piersi to nie reguła,u mnie było pewne że cyce będą bolały przed okresem,bo zawsze w cyklach owulacyjnych przed okresem mnie bolą,a widzisz kasoku nie miała bólu piersi przed okresem,nazywała je flakami przecież :-)
No mnie bolą ciągle :-) i są duże,już w rozmiarze D :-) a ja taka chudzinka,pierwsze cyce a ja za nimi hehe a i mnie zaczęły w 6 dobie wyższej temperatury

Ostatnia edycja:
Smerfiku mnie piersi nie bolaly w ciaz, a jak juz to tak delikatnie i bardzo zadko. Woggle mi nie urosly, bo zostaly duze i pewnie tylko sie mlekiem wypelnia hehe.
Wiec nie szukaj objaw tylko posluchaj gina i tyle. Kiedy masz termin@ ??
Ja trzymam kciuki

Akuku okres mam dostac 29 czyli dopiero w niedziele ... beta wykonana 9dn po owulacji , ale o ciekawe w niedziele ok.godz 15 czulam dziwny bol w macicy i jajnikach jakby mi sie cos tam rozciagalo ,jakies skurcze mialam , trwalo to godz i czulam ze sie tam cos dzialo i wydaje mi sie ze to moglo byc zagniezdzenie i wtedy wyplenelo ze mnie duzo sluzu, skad sie wzial to nie wiem , ale bialy sluz... byloby to w 7 d po owulacji ,a beta po zagniezdzeniu po 48 h wynosi 1 , wiec u mnie we wtorek wynosila 2 i cos tam wiec po prostu moglo byc za wczesnie na bete? wlasnie zczelam to czytac i rozmyslac i moglo by sie to zgadzac... w dniu sodziewanej miesiaczki beta by wyniosla ok.30 czyli bylaby juz widoczna na tescie z moczu...a co do moich piersi są wieksze, moze i ciezsze ,ale mnie nie bola;/

Anabelko ja też jestem chudzielec ,ale ja bylam dwa razy w ciazy i moje piersi w sumie blisko okresu dopiero zaczynaly bolec i tez byly wieksze o conajmniej rozmiar... bo ja w sumie ciaze po piersiach potrafilam rozpoznac... tyle ze chyba za szybko sie doszukuje czegokolwiek a po za tym podobno kazda ciąza jest inna.....

fakt każda ciąża inna,ale u mnie wiele jest tych samych objawów i o tym samym czasie,na szczęście mdłości mam takie same jak w ciąży z Kubą :-) powtórz betę i będzie wiadomo na czym stoisz :-)

Ja mykam na jakieś zakupy

Dziewczyny znalazlam identyczny przypadek jak moj ..... beta wykonana dpo praktycznie identyczna jak moja... wykonana 4 dni pozniej beta ciazowa;D jest iskierka nadziei ze nie tylko ja jestem taki ewenement;D hahahhaa ;D ja to mam zawsze zycie pokrecone ;D ale jaki czlowiek takie zycie;D mimo ze nie czuje ze to moze byc ciaza a raczej jetsem tego pewna ze to nie to ;D jednak jakas iskierka sie pali ;D

reklama
smerfik powodzenia!!! oby to było jednak TO! :tak:

miejsce w pociągu czeka! powtórz betę i daj znać!

jejciu, będę chora na bank... krtań mnie pobolewa, zimno mi i jak tylko coś zjem to żołądek podchodzi mi do gardła i mi niedobrze :confused2: :eek: :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry