reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Tili a ty gdzie jestes ,z tego co pisalas mialas zajrzeć wieczorkiem,mam nadzieję że czujesz sie dobrze.

hej, dziekuje za pamiec
wrocilam z pracy i padlam o 20..razem z dziecmi
obudzilam sie 30 min temu oczywiscie z nowymi atakami bolu i juz nie mam sily:-( ryczec mi sie chce
bole sa coraz mocniejsze a ja nie moge nic wziac i nie wiem co i jak
jak ja wytrzymam do wtorku!!
ah nie mam sily was nadrabiac
jeszcze z tego wszystkiego niedobrze mi i czuje sie dupnie
takze siedze i pojekuje w samotnosci:-( nie mam weny sorki

Neuralgia nerwu trójdzielnego - definicja
Neuralgia nerwu trójdzielnego potrafi być jednym z najsilniejszych bóli
doświadczanych przez człowieka. Charakteryzuje się silnymi dolegliwościami
bólowymi twarzy o charakterze "strzelającym" lub "rwącym".

Co to jest nerw trójdzielny?
Nerw trójdzielny jest jednym z dwunastu nerwów czaszkowych, a właściwie para
nerwów trójdzielnych jest jedną z dwunastu par nerwowych. Nerw ten przewodzi -
jak kabel elektryczny - czucie dotyku ze skóry na twarzy i na głowie do mózgu,
w którym sobie to czucie uświadamiamy.

do tych ktrore sa mamami - bole sa jak skurcze porodowe, tylko w twarzy
szkoda, ze nie konczy sie to pojawieniem sie malego czlowieka
:sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
tili wspolczuje, a dopiero we wtorek masz badania ? nie wiadomo co spowodowalo, ze ten nerw tak boli? wez cos przeciwzapalnego, nie uszkodzisz ewentualnej fasolk,i a nie bedziesz tak cierpiec, taki bol tez zle wplywa na ewentualny rozwoj fasolki.

Kasoku - a co moglabym wziac przeciwzapalnego?

we wtorek mam wizyte z lekarzem, nawet nie wiem, czy od razu beda badania czy przypadkiem nie odesla mnie do szpitala w innym miescie
to wszystko jest na narodowy fundusz zdrowia
nie wiem nawet ile bym musiala czekac na to wszystko

ehh.. gdybym miala diagnoze od razu jak to sie zaczelo:-(
ale powoli nastepuje eliminacja wszystkich rzeczy ktore moglyby to rowniez powodowac i odpadly wszystkie podejrzenia stabu zapalnego zuchwy i zebow,
teraz pewnie bede miec skan glowy, zeby zobaczc czy jakis zmian w mozgu nie ma:baffled:

na razie ataki lagodzi zimna woda, czyli trzymam w buzi lodowata wode, ktora mrozi nerwy i usmierza bol..
to tak z wynalazkowych naturalnych sposobow:sorry2:

moja kolezanka z pracy ma to samo, 4 lata sie z tym borykala i dopiero pol roku temu postawiono ostateczna diagnoze
2 zeby stracila przez to bo bol jest taki jakby bylo zapalenie miazgi

pamietasz jak pisalam na poczatku ze boli, ze mam antybiotyki na zeby, ze do dentysty ciagle chodze i nawet lecialam do polski do dentysty (jak mialam w poprzednim cyklu owulacje hehe)
dzieki bogu nie dalam sobie nic usuwac:szok:

w zyciu sie nie spodziewalam ze cos takiego moze mnie spotkac

Kasoku - co do grzybicy ja mialam chyba we wrzesniu.. nawracajace stany zapalne - nic nie pomagalo!! zadne masci, globulki (te co ty teraz bierzesz) az wkoncu mialam zrobiony posiew i ulozony antybiogram
i to dopiero pomoglo:tak:
moze zrob posiew??

Pam - huh:dry: ja nie pomoge
u mojego to na samo stwierdzenie -'idziemy na pieterko' juz jest gotowy:-p

a moze spadek libido przez palenie blantow? tak tez moze byc:sorry2:

Ostatnia edycja:
pamiatko bidoczku wlasnie sobie wyobrazilam jak sie bawilas, wzielo go na maxa, albo sie przestraszyl ewentualnego zaciazenia , bo w czasie swiat sobie przemyslal, albo rzeczywiscie ma zly okres i nie w glowie mu bzyku bzyku, albo ( twu twu wypluwam) moze poznal kogos???( twu twu jeszc ze raz)

tili ewentualnie odpowiednik naszego paracetamolu, albo pyralginy, ibuprom, macie cos takiego u was???

rozmawialam z moim m i uswiadomil mi ,ze prze **** ny ten bol jest takze wez cos, bo sie wykonczysz.

tili a moze ci zdechl jakis zab i wtedy tez moze tak n a p i e r d a l a c i dtraznic nerw????
a co posiewu to teraz nie zrobie bo juz mam tam lekarstwa wymaziane, jak nie przejdzie po kuracji zrobie na pewno.,

Ostatnia edycja:
Kochana - paracetamol nie zadziala - nic przeciwbolowego nie dziala:-(
bo to bol nerwu jest

wszystkie zeby mam zdrowe, mialam robiony scan - panorame calej szczeki
i 10 zdjec rengenowskich kazdego zebu osobno z lewej strony twarzy ( to w Polsce) i wszystko czyste

coz najbardziej prawdopodobne jest ze to jest jakis ucisk.. albo uszkodzenie nerwu

nie wiem czemu... ale to sie zaczelo po usunieciu zeba dolnego.. moze mi kurde uszkodzil nerw?

reklama
Tiluchna biedactwo zameczysz sie :-( tak myslalam ze ze zmeczenia nie piszesz. Wez cokolwiek na tym etapie nic nie powinno zaszkodzic ew. Ciazy.
Duzo kobiet nie wie ze sa w ciazy biora leki maja przeswietlenia.
Mam nadzieje ze Ci minie...
Ile ostatnio trwal taki bol ?? Tzn. Jak dlugo sie powtarzal??

Pamm ojej wspilczuje u nas bylo tak raz ale nie ze sie bawilam tylko juz byl gotowy a to ja wybuchlam o cos hehe.
Povgadaj z nim szczerze o co chodzi...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry