• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
jestem wyrodna matką podrzucilam dziecko kolezance ktora swoja core tez na balet wiezie bo nastawilam te pieprzone swetry na pranie reczne a zapomnialm ustawic delikatnego wirowania- i utonely mi w wodzie- a wykrecic sie ich praktycznie nie da- wiec musialam nastawic jeszcze raz delikatne wykrecanie- a ze ona i tak jechala to mi dziecie zabrala:P

Emalciu zgadzam w sie w 100% to jest oblesne:P ale dobrze ze mamy siebie i tutaj sie przed soba krempowac nie musimy- niezanudzamy sie opowiesciami o tych obrzydlitwach bo wiemy dobrze w czym rzecz- wszytkie przezywamy to samo!!! wiec kawa, ciacho i sluzik:D

Kasoku kto raz narciarstwa zanal sam juz zawsze będzie zjezdzac..czy jakos tak to lecialo :) ale to fakt sprzet drogi, stroje narciarkie rowniez....ale w sumie na co wydawac jak nie na fajne rzeczy????

Domiku jak fajnie ze zagladasz do Nas- patrze na Twoja sygnaturke a tam 5cm cudu :) no bosko!!! koniecznie jutro nam pokaz zdjecie !!!!! :) masz juz wybrane imiona dla ewentulanej pociechy???

Akuku- nas w przyszlym roku czeka wybor gimanzjum (poki co Młoda ma świtne stopnie wiec wstepnie została zakwalifikowana przez rade do gimnazjum- bo tutaj sa w sumie 3 rodzaje szkol po 4 letniej podstawowce- gimnazjum(tak jak w pl. liecum , haupschule-taka jakby zawodowka w mozliwoscia zrobienia matury i , realschule czyli zawodowa bez mozliwosci matury) - w srode dostanie swiadectwo semestralne ale juz wiem ze ma szesc 1 i dwie 2 na koniec semestru- czyli na polskie szesc celujących i dwie bardzo dobre:)
Teraz szukamy knajpy na komunie- juz costam znalezlismy- dzis przyszly przykladowe menu z cenami- calkiem fajna i chyba ją zerezerujemy- blisko, dobre ceny, ładne miejsce:)

Karolka ja tam nie wiem czy ta owulka jest czy jej nie ma- tetsy moga byc zawodne, wykresy tez....a nawet jesli to wiesz sama jak to jest- co z tego ze owulka jest- jak jej efektu nie bedzie???? jak sie nie uda to wole myslec ze jej wcale nie bylo:P
byłam dzis u Ciebie na wykresie- narazie ejst taki stabilny i spokojny- nie przestwaj z tymi testami- bo owu moze przyjsc na dniach!!! trzymam mocno &&& za Twoja owulke- ale najwazniejsze za jej efekty!!

Ostatnia edycja:
Domi slicznie będzie się komponowć z Jasiem:) Marianka podoba mi się zabojczo:)
ja chwilowo jestem zakochana w Leopoldzie- i na dzien dzisiejszy tak bym nazwała synka, a dziewczynke...tutaj kłopot wiekszy- ale podoba mi się Laura, Lea, Lara, Ofelia i Greta :) - ale w sumie z damskich nie mam takiego "ach i och" jak z Leopoldkiem :D

Jak npisalam.ostatmiego posfa tak.zasnelam I sie wlasniebobudzilam...
Ehh

Ladne imionka :-)
U mnie dziewczynka to Amelia badz Nataly albo Magdalena... Nie wiem... A dla chlopca nie mam pojecia bo juz Victora dlugo nazywalismy dzidzia az moj powiddzkal.ze trzeba wybrac I tak mial byc nicholas victor I jeszcze jakies typy byly

Akuku przez jeden dzień był cień cienia a tak to zero, tylko kreska kontrolna, tak źle to jeszcze nie było, w poprzednim cyklu II kreska byłą jaśniejsza ale byłą, no i potem były II tej samej mocy przez 2 dni a teraz psińco....

co do imion to mój faworyt to Aleks (ukłon w stronę Akuku) ;-) (niech już będzie z polską pisownią chociaż wolałabym z angielską) no ale na bank nie przejdzie bo mój mąż jest nastawiony na "nie" na wszelkiego rodzaju zapożyczenia, np ciągle gada dlaczego w sklepach jest napisane "SALE" jak by polskiego słowa nie było na to, i jak słyszy w tv, że jest jakiś progress albo target lub showroom to zaraz się zaczyna gadka, że mieszkamy w Polsce i ludzie powinni posługiwać się językiem polskim. Ja mam zupełnie inne zdanie i często nawet mimowolnie zdarza mi się wtrącać jakieś angielskie słowa, albo lecę Polgishem :-D

tak czy siak nawet jak nie przeforsuję Aleksa to mam zamiar walczyć by imię było międzynarodowe i basta! :-)

Karola to rob dalej testy bo czasem jest tak ze nie doszlo do owu I wtedy hormon wzrasta na nowo... Gak gdzies czytalam

No Alex w dokumentach ma Aleksander ale mowimy Alex I zaluje ze nie ma poprostu Alex.
Ale jak to sie mowi Polak madry po szkodzie.

A Victor jest przec V I C bo tu latwiej mu bedzie chociaz tez pytaja... A u Alexa to jedni pisza Aleks, Alex, Alexs, Alexks, no I mnie to denerwuje bo mu mieszja.
Ale kobitki z porannej sesji mowia Alex od poltlrej roku a te z popoludniowej to kazda pisze inaczej.
A w szkole juz zaznaczylam zeby mowili Alex.
Miallam zmienic dokumenty ale stwierdzilam ze sie nauczy gdzie jak ma sie podpisywac.

reklama
Dzien doberek lasncje:)

Ovu zmienil swoją decyzje- i tak jak obstawilaismy zaznaczyl owulke na 17 dc- czyli 26.01 :) juz konkretną gruba czerwoną krechą :)

Karola testy bywaja zawodne- a byc tez moze ze poziom lh utrzymywal sie w twoim orgaznmie krotko- j jesli robilas testy co ok 12 godzin - moglas przegapic pozytywny wynik! takze glowa do gory (ja jak juz jestem blisko podejrze owulki test robie 2-3 razy na dobe- zaskakujace jak sie zmienia w tak krotkim czasie wynik!!)
Co do zaporzyczen językowych- kiedys kompletnie na to nie zwracalam uwagi- ale odkąd mieszkam za granicą- mam identycznie jak Twoj mąż! wnerwiaja mnie "sale" i inne zaporzyczenia- polacy nie gęsi i swoj język mają:P a juz do szewskiej pasji doprowadzaja mnie polacy mieszkajacy za granica przez az rok np- i mowiacy z dziwnym akcentem po polsku co drugie slowo wkladajac zamiennik obcojezyczny, a co 4 słow- "jak to bylo po polski" a są tacy wierzcie mi!!! moje dziecko sie tez czasem zapomina i gada po niemiecku- ale my w domu holdujemy zasadzie w domu mowimy tyllko po polsku! mloda ma czytac co drugi dzien po polsku i wyslawiac ładnie a nie jak ona to czasem ma- "Mamo Pipka zajęła mój Platz na kanapie" albo "Mamo cięzki mam ten Ranzen, kaufst du mi Rollerranzen??" lub " mamo szłam sobie dzisiaj przez Strasse a tam facet niezahaltował Auto" no masakra mowie Wam...ale udaje wtedy ze nierozumiem i mowie - nie wiem co Ty do mnie mowisz mow po polsku a nie jakies mieszanki jezykowe uwskuteczniasz!
Co do imion- ja lubie imiona retro, ale tez bardzo lubie imiona brzmiące po sakndynawsku oraz takie ze spiewną melodia- troszke romantyczne!!! niemniejdnak przy wyborze imienia sugerowac sie będe międzynarodowością- aby pisalo sie i wymawiala tak samo w Polsce jak i w innych krajach. Stąd ten Leopold :) w krorym jestem obecnei zakochana po uszy:D

Akuku
moja najlepsza kolezanka z niemeic - ma dwoch synkow Viktora i Maximiliana :)
Druga kolezanka ma córeczke Nadie i spodziewa się Nataniela- tez mieszkaja w niemczech, a siostra mojego męzulka ma trojke dzieci (polsko- niemieckie małzenstwo) Philipp, Lisa-Marie i Lena :)
no i obcenie mam jeszcze kolezanke w polsce ktora jet w ciazy blizniaczej ( niestety wczoraj trafila do szpitala i musi tam zostac do konca ciazy- boje sie o nia strasznie i zaluje ze nie moge byc teraz z nia) oczekuje chlopaca i dziewczynki- Mateusza (Mati) i Polę

Moja Młoda ma na imię Oliwia- wiem- w Polsce strasznie oklepane imie- nie mialam bladego pojecia ze jest takie popularne jak nadawalam:P niemniejednka- jest bardzo ładne- wdzięczne i melodyjne- a i w niemczech rzadko spotykane :) ale ciagle mi chcą ją pisać przez Olivia :P a na drugie ma Leila- i niech was nie zwiedzie brzmienie- wcale nie szlam w strone imion arabskich- a skandynawskich walsnie- bo to odpowiednik niemieckiej HELGI (straszne imie o slicznym znaczeniu) - co znaczy uświęcona:) aczkolwiek arabskie znaczenie Leili jest tez fajne- NOC :)a tak w ogole to urodzila sie przy piosence Erica Claptona LEILA :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry