• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Wiesz co to zalezy na jakim poziomie ejstes z gramtyką- ja zaczęłam kurs od b1- bo zalezalo mi na gramtyce- a cale b1 to w zasadzie gramtyka ktora mnie interesowal (nizsze poziomy to moim zdaniem takie raczej wprowadzenie do języka) a ze kursy musze placic sama- bo nie łapie sie na refundowane no to uznalam ze zaczne od b1 zeby nie tracic kasy ani czasu. B1 DAJE SOLIDNE PODSTAWY GRAMATYCZNE, na b2 musisz juz gramatyke znac- bo sie na niej wlasnie pracuje budujac bardziej zlozone zdania wypowiedzi itp. raczej trzeba sie w miare swobodnie poslugiwac jezykiem i w miare poprawnie forumowac zdania (gramatycznie). Nie wiem na jakiej zasdzie u Ciebie ejst- czy masz szanse na kurs placony przez miasto- jesli tak to wiem ze miasto placiu tylko do poziomu B1 - wtedy zaczelabym od A2 i doszla do B1, za wyzsze poziomy miasto juz nie placi- a jesli sie nie lapiesz na refundacje od miasta- no to wszytko zalezy od tego jak sie czujesz z jezykiem- aczkolwiek w momencie kiedy sie meldujesz przeprowadzaja z toba taki maly "test" zeby cie lepiej ukierunkowac na dany poziom.

reklama
Die no wlasnie nie chca mi pomoc wrecz robia wszystko bym sie sama zwolnila... Szczerze.powiem ze jak bedzie trzeba to pojde.do sadu... O dyskryminacje narodowa I matki z dziecmi...
ale najpierw pojde do prawnika spytac czy jest sens...

Aha!!! To juz wszystko wiem ide na b1 :) ja mam gramatyke opanowana mnie slow brakuje poprostu;) a taaak mi sie nie chce tluc tych slowek ze matko...

skądś to znam- ja tez mam sexulane nastawienie do nauki słowek- ale wzielam sie na spsob- bo pamieciowe wkuwanie slowek to kompletnie nie dla mnie...wiec czytam sobie ksiazki (notabene o plodnosci)- nie musze sie uczyc słowek- same wpadaja do głowy podczas czytania- od razu funkcjonujac w konstrukacjach zdaniowych:)

Akuku tez bym poszla do prawnika- zeby zobaczyc jak to sie ma do brytyjskich przepsiow prawa pracy itp- zeby wiedziec na czym sie stoi i czy ewentualnie gra jest warta swieczki.

Wiecie co jest najfajniesze?? jak czlowiek ma prace ktora jest jego hobby i pasja, ktora pozwala sie samorealizowac, czus sie spelnionym,, ktra sprawia przyjmnosc i jeszcze pogrobia zasobnosc portfela!:P Tilucha ma farta ! to super miec prace z ktrej czlowiek wychodzi zadowolony i usatysfakcjonowany!
Zawsze jak patzre albo slucham mojego meNza jak opowiada o tym co dzis robil, co skonstruowla co zbadal- i widze jak on caly plonie z podniecenia i kescytacji to mu zazdroszcze tego ze robi cos co jest jego ogromna pasją i daje mozliwosc samorealizacji a do tego jeszcze odpowiednia gratyfikacje finansowa!

kochana coz Ci moge rzec- zycze ci DORODNEGO PLUSA!!!!!! i rzuc im w twarz ZWOLNIENIEM LEKARSKIM NA 9 DLUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUGICH MIESIECY! niech sie wypchaja:P

Pierwszy raz bolą mnie piersi podczas dotyku..a i i mam strasznie twarda macice- czuje ja nawet przez brzuch jak dotykam- taka nabrzmiala;/ to chyba niezbyt dobrze;/ kurde a do tego mam ciagly bol zwiastujacy miesiaczke- taki miesiaczkowy tylko nie az tak silny..i suty mnie swedza!

jezu chryste no nie nadazam i nie poczytalam was od wczoraj tyle piszecie, ze szok, w kazdym badz razie die rozwalilas mnie ta swedzaca c i p k a usmialam sie jak nigdy, no zesz ku r w a skad ty takie zwroty bierzesz kobito:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

aha moj m odebral wyniki chromatyny plemnika i sa oki uffff, pisalam wam o tym juz moze ??:baffled::confused:

NO własnie..swędziła mnie cipka teraz swędzą mnie suty....a idz Ty....ale najgorsze jest to ze bol brzuch mi sie nasilil..i chyba idzie jednak @ tylko wczesniej niz sie spodziewalam- taki bol moze byc tylko na tę pokrake:(
by to dunder świsną...

reklama
NO własnie..swędziła mnie cipka teraz swędzą mnie suty....a idz Ty....ale najgorsze jest to ze bol brzuch mi sie nasilil..i chyba idzie jednak @ tylko wczesniej niz sie spodziewalam- taki bol moze byc tylko na tę pokrake:(
by to dunder świsną...

a tam a tam zadna @ ,mnie tez we wczesnej ciazy swedzialy suty, nie cipka :DDD no i cholernie bolalo jak na @, poza tym ta swedzaca cipka to zwiastun 100%, to objaw tej ciazy die, mowie ci babo

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry