die_perle
Fanka BB :)
Wiesz co to zalezy na jakim poziomie ejstes z gramtyką- ja zaczęłam kurs od b1- bo zalezalo mi na gramtyce- a cale b1 to w zasadzie gramtyka ktora mnie interesowal (nizsze poziomy to moim zdaniem takie raczej wprowadzenie do języka) a ze kursy musze placic sama- bo nie łapie sie na refundowane no to uznalam ze zaczne od b1 zeby nie tracic kasy ani czasu. B1 DAJE SOLIDNE PODSTAWY GRAMATYCZNE, na b2 musisz juz gramatyke znac- bo sie na niej wlasnie pracuje budujac bardziej zlozone zdania wypowiedzi itp. raczej trzeba sie w miare swobodnie poslugiwac jezykiem i w miare poprawnie forumowac zdania (gramatycznie). Nie wiem na jakiej zasdzie u Ciebie ejst- czy masz szanse na kurs placony przez miasto- jesli tak to wiem ze miasto placiu tylko do poziomu B1 - wtedy zaczelabym od A2 i doszla do B1, za wyzsze poziomy miasto juz nie placi- a jesli sie nie lapiesz na refundacje od miasta- no to wszytko zalezy od tego jak sie czujesz z jezykiem- aczkolwiek w momencie kiedy sie meldujesz przeprowadzaja z toba taki maly "test" zeby cie lepiej ukierunkowac na dany poziom.