• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Ja znalazłam coś takiego:
Jak zaplanować płeć dziecka

Pozycja Pierwszym sposobem jest pozycja, w której małżonkowie się kochają. Pary, które pragną chłopca powinny kochać się w pozycji klasycznej, która zdaniem niektórych sprzyja poczęciu płci męskiej. Tym z kolei, którzy skrycie śnią o dziewczynce, zaleca się pozycję na boku.

Dieta Kolejny czynnik, który przyczyni się do planowania płci dziecka to dieta. Nie od dziś wiadomo, że dziewczynce sprzyjają posiłki z produktów mlecznych, słodkich oraz bogate w wapń i magnez. Chłopcom sprzyja za to dieta bogata w sód i potas. Na naszym talerzu powinny się zatem znaleźć cytrusy, pomidory, ziemniaki, czy też banany
Zdania są jednak podzielone. Wiedeński profesor W. Feichtinger uważał, że w diecie, która będzie sprzyjała poczęciu chłopca, powinny znaleźć się potrawy bogate w potas i sód, a ubogie w magnez i wapń (chleb, sok pomidorowy, suszone owoce, ogórki).

Dieta, która będzie zbliżać rodziców do dziewczynki powinna być uboga w sól i cukier, a także w takie pierwiastki, jak potas i sód. Sprzyjać natomiast będą magnez i wapń oraz takie składniki w menu jak banany, marchewka, sok z owoców cytrusowych, twarożek i ryż.
Czas
Ważna w planowaniu płci dziecka jest także… owulacja. Aby począć córeczkę, do stosunku powinno dojść cztery dni przed owulacją. Skąd takie spekulacje? Płeć dziecka zależy od rodzaju plemnika, który zapłodni komórkę jajową. Wszystkie jajeczka zawierają chromosom X, natomiast plemniki chromosom X lub Y. Jeżeli wyścig do komórki jajowej wygra plemnik z chromosomem X, urodzi się dziewczynka. Gdy zwycięży plemnik z chromosomem Y, na świat przyjdzie chłopiec. Metoda ta zwana jest: celowanie w chłopca – wyczekiwanie na dziewczynę. To właśnie ona – zdaniem lekarzy – jest najskuteczniejsza w wpływaniu na płeć dziecka.
Amerykański lekarz J.M. Young był zdania, że aby na świat przyszła dziewczynka, stosunek powinien odbyć się podczas ostatniej doby przed lub zaraz po jajeczkowaniu. Szanse na poczęcie chłopca rosną, gdy współżycie odbywa się od czterech do sześciu dni przed spodziewanym jajeczkowaniem przy zachowaniu abstynencji seksualnej, co najmniej 2 dni po jajeczkowaniu.
Zdaniem niektórych wpływ na płeć dziecka ma również wiek kobiety. U przyszłej mamy wraz z mijającym czasem, wydzielina w drogach rodnych kobiety staje się bardziej kwaśna, co sprzyja poczęciu dziewczynki. Ta metoda wskazywałaby na to, że im starsza kobieta, tym większa szansa na urodzenie dziewczynki. Czy jednak jest tak w rzeczywistości?
Czy to ma sens?
Naukowcy wyliczyli, że szanse na naturalne poczęcie syna lub córki mają się jak 106 do 100. Taka proporcja z niewielkimi odchyleniami obserwowana jest na całym świecie. Co więcej, statystyki wskazują także, że na południu kontynentów rodzi się więcej chłopców niż dziewczynek.
W Polsce na milion dzieci rodzi się 513 tysięcy chłopców.

No my na boczku teraz robimy co do diety,moja dietetyczka akurat mi taką dietę zrobił że pasuje to na chłopaczka...do tego muszę unikać produktów mlecznych :baffled:

Czas 4 dni przed owulacją ? hehe kiepsko mało kto chyba ma takie mocne plemniki

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny pokusilabym sie ale no wlasnie ale ... Ja juz staram sie 1,5 roku I nie chce dluzej...juz od kilku miesievy staramy sie o obojetnie co I nadal nic, nie wiem moze ja mam przeciwciala I nie przyjmuje dziewczynek..jembduzo platkow z mlekiem, soli prawie nie uzywam... Jak sie teraz nie uda to kupie sylk...
A ten sok z cytryny z czyms mieszac ??? Z woda ??

Anabelko ale się oczytalas łał :)) niezly research przeprowadzilas ! Wiesz co. Z thm planowaniem płci to chyba ważne żeby połączyć wszystko dieta suplementacja bo np w samo seks przed owu na dz a w trakcie na chł. To nie wierze -właśnie znajoma urodziła córkę poczeta w owulke sama więc ja babardziej mysle że właśnie kwasnosc środowiska wewnatrz ma znaczenie - i sama ciekawa jestem kto u mnie siedzi bo tak słodyczy nie jadlam wapnia dużo soli i pomidorów w ogóle dużo soków z cytryny pilam żeby zakwasic organizm od srodka no i ten kwaśny lubrykant zastosowalam 2 razy i zaszłam więc zobaczymy czy to miało jakaś skuteczność ;))

Akuku no do tego soku z cytryny może na początek troszkę wody ale nie za duzo żeby ddalej kwaśne było i zobacz jak to zniesiesz i potem spróbuj coraz kwasniejsze ja juz mam leciutki zanik pamieci co do tego tematu a jaki ogólnie masz sluz? Metny długo lekki kwasniejszy czy bardziej rzadszy itd.?

Miciurka nie wiem znaczy mam bialko jaja przezroczysty.:-)
Dzisiaj juz metniejszy bo plemniczki :-)

Hm a ja czytalam.ze na core slodkie wlasnie nabial a na chlopca slone I wlasnie pomidory banany... E tam nie wazne vo byleby zdrowe bylo.:-)

no ale szczytu jeszcze nie miałaa to nie wiadomo kiedy ta owulacja wystąpi,więc dostarczaj plemniki do środka...jak się pojawi lepki śluz to znak że szczyt śluzu był poprzedniego dnia i od tego momemntu będą już małe szanse.Trzeba być naprawadę mózgiem w tej kwestii,ja wcześniej starałam się w różny sposób ale nie mierzyłam temperatury,gdy zaczęłam mierzyć odrazu się udało a tak prawie 1,5 roku nic,nawet próbowaliśmy bzykać się jak króliczki ile wlezie.
Obecnie jeden cykl bezowulacyjny i nie obserwowałam się od początku,kolejny cykl za wcześnie,zobaczymy teraz :-)

kasoku a Twój ile waży ? próbowaliście dodatkowo z dietą która zawiera to co zawiera sperma,czyli kwasy tłuszczowe nasycone,fruktoza,witamina C,witamina B12,cynk,wapno,magnez,selen...

Ostatnia edycja:
hej
kupuje dzisiaj test i jak jutro temp dalej bedzie taka sama to zrobie:baffled:
jest mi tak niedobrze od paru godzin ze zaraz mam wrazenie ze zwymiotuje
albo stres tak na mnie dziala..

ja mam juz i chlopca i dziewczynke i jest mi totalnie obojetne co bedzie:tak: nawet plci nie bede chciala znac do porodu, niech bedzie niespodzianka:-D

hej
kupuje dzisiaj test i jak jutro temp dalej bedzie taka sama to zrobie:baffled:
jest mi tak niedobrze od paru godzin ze zaraz mam wrazenie ze zwymiotuje
albo stres tak na mnie dziala..

ja mam juz i chlopca i dziewczynke i jest mi totalnie obojetne co bedzie:tak: nawet plci nie bede chciala znac do porodu, niech bedzie niespodzianka:-D

kupuj :-) i rano melduj jaki wynik

Anabelko zrobioam wlasnie test owu I negatywny... W zeszlym cyklu 6 dni mialam.pozytywny dwa.cykle temu 3 dni a teraz tylko wczoraj... No nic czekam na skok tempki bo sluzu nadal mam duzo :-) tylko dzis.juz bardziej plynny choc jeszcze rozciagliwy.
I to napewno nie zolnierzyki bo te byly rano . Sluz byl metny. Dziewczynki trzymajcie kciuki by mi sie w koncu udalo nooo :-) juz nie zalezy mi na plci ani na tym cxy urodze w.maju czy w grudniu.czy w jakim kolwiek.miesiacu. Chce byc w ciazy :-)
Choc.na.mysl o sukienkach mnie.az trzesie.
Walsnie zrobilam sobie.ph I mam nr. 7 a jest 14 czyli jestem w polowie...

Tilli to.czekamy do jutra :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Anabelko zrobioam wlasnie test owu I negatywny... W zeszlym cyklu 6 dni mialam.pozytywny dwa.cykle temu 3 dni a teraz tylko wczoraj... No nic czekam na skok tempki bo sluzu nadal mam duzo :-) tylko dzis.juz bardziej plynny choc jeszcze rozciagliwy.
I to napewno nie zolnierzyki bo te byly rano . Sluz byl metny. Dziewczynki trzymajcie kciuki by mi sie w koncu udalo nooo :-) juz nie zalezy mi na plci ani na tym cxy urodze w.maju czy w grudniu.czy w jakim kolwiek.miesiacu. Chce byc w ciazy :-)
Choc.na.mysl o sukienkach mnie.az trzesie.
Walsnie zrobilam sobie.ph I mam nr. 7 a jest 14 czyli jestem w polowie...

Tilli to.czekamy do jutra :-)

hehe śmieszne to,to ja czekam na tą ciemną krechę na teście a mam bladą a Ty miałaś aż 6 dni :szok: :-) kiedyś gdzieś w necie wyczytałam ze jedna dziewczyna miała przez 5 dni pozytywny test a owulację miała w 2 dniu pozytywnego testu

a może to zawirowanie hormonalne i LH skoczył ale pęcherzyk nie pękł i pęknie np.na końcu śluzu płodnego,po nim...w dupę by to wzięło bo tyle można różnych pwoodów podać ze szok :szok: ale nie widziałam po wykresach by po + był - i potem znowu + z testów owulacyjnych. Może jakiś hormon Ci nawala albo nie współgrają

eh co mi tam,znowu narobiłam na test :tak: no i nadal blada druga kreska,ale chociaż dwie kreski widzę hehe

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry