• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
Hahaha dziewczyny będziecie sikac zawodowo i grupowo :))

Karolcia wiesz co spojrzalam na twój wykres i tak analizowalam itd :)) i nie wiem ja się wylamie i powiem że jak na moje oko to mialas owu z tym 1 skokiem co wcześniej było zaznaczone, bo tak patrząc to tam pare temp mialas zaburzonych w 1 fazie cyklu a chyba ovufriend na zaburzenie nie patrzy,a nie czulas jajnikow ani nic gdzieś koło tego 1 skoku?? ile masz tescikow? Jak kilka to może zatestuj..?! A nóż widelec coś wyskoczy ;)) nie chcę dawać nadzieji ale przy ciazy tempka utrzymuje się około na tym samym.poziomie ;))

Kasoku kochana mialas ovu jak akuku mowi dopiero 4 dni temu wg temperatury, pamiętaj że żołnierzyki też zmieniają w środku śluz i ph itd więc to nic jak był gesty śluz oby żołnierzyki dały radę tylko! :)- a pamiętasz u mnie jak miałam też mega zgagę po ovu ;)) i skończyło się szczęśliwie - a nigdy nie wiedziałam co to zgaga przedtem poczekaj jeszcze z 8 dni i testuj :))! Kciuki trzymam fluidki przesylam :* ps. A ty juz nie mierzysz tempki?bo na wykresie twoim nic nie ma z dzisiaj

Akuku i Mississ nie straszcie mnie tu o tym wrzeszczeniu i mordodarciu dzieci Hehe, bo juz się boję ;)

Akuku- a gdzie czytalas że po implantacji 3 dni można testować? Nie słyszałam o tym ja bardziej strzelalam że może z 5 dni po, bo implantacja może się odbyc do 10 dni po owu około a nie jest określone dokładnie kiedy - a to że nigdy tak nie mialas może dobrze wróży :))

Tili- to ładnie dzieci się słuchają i współpracują :) i że snem problemu nie ma też mam nadzieję na taki rozwój wydarzeń ;))- pocieszylas mnie troche

Ja tam nie miałam żadnego plamienia implantacyjnego tylko.mega zgagę i ala jakby zapalenie pęcherza się rozwijalo czy coś, w życiu nie myślałam że skończę z pozytywnym testem ciazowym :) - ja też miałam te testy 10ml/u i jak siknelam po cichu(tak przyznaje się zlamalam się hehe) to nic nie było a dopiero w 13 był bladzioch więc może opłaca się czekać z ta nadzieją aniżeli juz skreślić cykl po 1 testowaniu

Plamienie implantacyjne

Jesteś parę dni przed terminem miesiączki a już dobre kilka dni minęło od owulacji ? Na bieliźnie lub wkładce spostrzegłaś niewielkie plamienie i zastanawiasz się co ono może oznaczać … 

Istnieje wiele przyczyn plamień . Jedną z nich może być efekt zjawiska jakim jest implantacja zarodka . 

Czym jest implantacja ?

Ten niezwykle trudny proces to etap kiedy zarodek zagnieżdża się w macicy , mający czas średnio tydzień po zapłodnieniu . 

Jajo , które zostało zapłodnione wędruje do jamy macicy , gdzie właśnie ulega temu procesowi . Następuje jego implantacja , umiejscowienie w błonie śluzowej macicy, która to pod wpływem progesteronu jest do tego odpowiednio przygotowana . 

Etap trudny – ponieważ udaje się to jedynie w kilkudziesięciu procent przypadków (ok. 40 % ). 

Implantacja to jedno z najważniejszych wydarzeń samego początku ciąży i rozstrzyga o jej dalszym powodzeniu . 

Jeśli mamy zatem do czynienia z implantacją zarodka może pojawić się właśnie to nierzadkie zjawisko jakim jest plamienie implantacyjne . 

Plamienie to zwykle ma czas około 7 dnia po owulacji jednak pojawić może się w czasie od około 6 do 12 dnia po jajeczkowaniu . 

Skoro plamienie występuje na kilka dni przed terminem miesiączki ( a czasem i w jej terminie ) – często bywa mylone z samą miesiączką , która wydawać by się mogła tym razem bardzo skąpa . Zazwyczaj jednak jest ono bardzo lekkie , pozostawia po sobie jedynie małą plamkę na bieliźnie , zabarwia śluz , bądź pozostaje niezauważone . Może także nie występować w ogóle . 

Nie można porównywać go do normalnej , obfitej miesiączki – tu zapewne mamy już z nią do czynienia . 

Również kolor plamienia implantacyjnego często budzi wiele wątpliwości . Ogółem plamienie to jest bladoróżowe ( częściej ) lub czerwone . Czasem plamienie implantacyjne ma kolor brązowy – to jednak zwykle jest oznaką niedoboru progesteronu. 

Na odpowiedź na to czy owe plamienie było implantacyjnym oczywiście należy cierpliwie poczekać kilka dni . Przekonamy się o tym robiąc test
 ciążowy – zaleca się wykonanie go po terminie miesiączki ze względu na najbardziej wiarygodny wynik

2- 3 dni po rzeczywistym plamieniu implantacyjnym – test ciążowy powinien być już jednak dodatni. 

Mociurka a Ty na bezsennosc cierisz??

No mi sie nie podobna to ze mi dzis tempka znowu spadla :/:/ wiec nie zatestowalam... Zobaczymy czy jutrk tez wytrzymam hehehe.
kurde moze to nie byla implantacja... Albo sie nie powiodla :-( :-(
Ahh znowu na czarno wszystko widze ...

Karola no wlasnie u Ciebie trudniej okreslic owulacje ale kto wie moze mialas szybciej, wiec I test dla.sprawdzenia mozna zrobic :-)

Kasoku trzymam kciuki by plemniczki wytrzylamy :-)
Tylko tak napisze na marginesie ze mi sie sluz nie pokrywal.z owulacja w pierwszym cyklu mierzenia tempki... Stad pewnie tez te moje nieudane proby :/:/ bo ja sie na sluz patrzylam I np. Jak juz byl plodny to przestawalam po pierwszyn dniu bo na dziewczynke itd.
Pomogl mi wiesiolek bo mam go wiecej a castangus mi wyregulowal I mialam sluz plodny przed w trakcie I po owulacji...

Milego dnia

Hej dziewczyny

Patrze i czytam i bedziecie wszystkie testowaly:) super bedzie sie dzialo;)

Akuku spokojnie daj sobie czas.. Ja czytalam ze po implantacji juz po 12 h wzrata hormon po 48 h mozna test zrobic;) ale poczekaj jeszcze ze 2 dni:)

Trzymam kciuki&&&&& za wszyatkie:)

Ja jeszcze nic nie czuje:( poza lekko wiekszymi cycami nic a nic.. Tak samo bylo z Adamem.. Wiec kto wie czy nie na 2 chlopaka;)

Die a ty jak sie czujesx wszystko dobrze?? Jak nic sie nie dzieje?

Maciurka ty faktycznie spac nie mozesz;) rany 2 w nocy to ja spalam snem zabitym haha

Ostatnia edycja:
hello :)
ale ztą odżywką do włosów to mnie rozwaliłyście :-D:-D

tilli akuku poważnie w szlafroku po bułki ?? :szok: dechy :) ale z drugiej strony fajnie luz blues i pełna swoboda hehe :)

miciurka
to twoje pierwsze dziecko ?? moze akurat trafisz na grzecznego i potulnego :) ja nie miałam tyle szczęścia ale podejrzewam że dlatego że od 16tc miałam nerwową ciaże więc zganiam na to. i jaśko tez nerwowy po mnie.

mój m co się okazało do 4 rano siedział na tym ich posiedzeniu i debatowali. masakra i z rana samego wyjechali o 8 z poznania. już we wro jest i wsiadł do pociagu do ziębic. ale i tak go opierdzieliłam że nawet jak szedł do kibla to nie dał znać co i jak

Hej dziewczyny dzisiaj w nocy rzucalam sie jak piskosz wiec moze dlatego temp.wyzsza? Nie wiem jak byla owu 4dni temu to dupa, jadę na narty wlasnie, buzka.

Jestem teraz lekko rozregulowana i biegam po nocy ;))

Tak to moje 1 dziecko !

Kasoku juz ovu zaznaczone czemu dupa blada dzien przed jest ok temp rośnie najważniejsze że owulka była :)! Ale z ciebie narciarz często widzę chodzisz mi pewnie by się nogi rozjechaly haha daaawno nie jezdzilam ;)

Akuku- to może jak kamilka doradza zacznij testować za 2 dni ;)

Ale jestem ciekawa przez was nie śpię po nocach z ekscytacji haha ;D

reklama
Karolcia wiesz co spojrzalam na twój wykres i tak analizowalam itd :)) i nie wiem ja się wylamie i powiem że jak na moje oko to mialas owu z tym 1 skokiem co wcześniej było zaznaczone, bo tak patrząc to tam pare temp mialas zaburzonych w 1 fazie cyklu a chyba ovufriend na zaburzenie nie patrzy,a nie czulas jajnikow ani nic gdzieś koło tego 1 skoku?? ile masz tescikow? Jak kilka to może zatestuj..?! A nóż widelec coś wyskoczy ;)) nie chcę dawać nadzieji ale przy ciazy tempka utrzymuje się około na tym samym.poziomie ;))

no ja tak właśnie pierwotnie ustawiłam granicę wyższych temperatur, wtedy kiedy był skok o 0,2 stopnia no ale potem ovufriend mi zamieszał i zmieniłam. Hmm, tak czy siak i wtedy i wtedy przytulanki były więc teraz to tylko pozostaje czekać i zobaczyć co będzie dalej. Testów mam 5 sztuk, wszytskie o czułości 25. (szkoda, że nie 10 no ale trudno) PS. goł do wyrka, wysypiać się a nie po nocach na forum buszować :-p <joke>

akuku no jak dla mnie to mogło to być właśnie plamienie implantacyjne, wszystko by się zgadzało. A wiecie co wyczytałam na ovufriendzie, że przy implantacji wcale nie musi byc spadek temperatury, równie dobrze może być wzgrost :szok: i weź tu człowieku bądź mądry.

kasoku a Ty spryciuro, niezła jesteś :D ja wczoraj na szybciora oblukałam Twoje zdjęcia ale muszę to zrobić raz jeszcze bo wczoraj było już bardzo późno i M. marudził, że siedzę przy tym laptopie i siedzę no i skupić się przez niego nie mogłam!

u mnie dziś na termometrze niespodzianka :tak: 36,8 :szok:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry