reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Karola a mowilas mu ze Ty owu masz ok 20 dc ??
Wiesz dzialac mozecie :-) I oby sie udalo.
Fajnie ze wam zrobi wszystkie badania.
Tylko zeby w przyszlym cyklu w 13 dc nie powiedzial ze cykl stracony , skoro zacznie obserwacje od 6 dc.

My dzis nigdzie nie pojechalismy bo mnie.ucho boli ;/;/

reklama
Hej :-) Przejrzałam tylko ostatnie strony więc nie wszystko pewnie wyłapałam ale:

Tili
- cudna Iskierka! Gratuluję i cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty. I masz rację, że po usg to wszystko staje się takie bardziej realne :-)

Missiiss
- powodzenia!

Słoneczko - gratuluję fasolki!

Kamilka - gratuluję synkowi pierwszego zgubionego zęba :-p Serio juz czujesz? Szybko ale fajnie ;-)

Limonka
- spokojnie, w pierwszej ciąży ruchy są zwykle koło 20 tc ;-) A to, czy usg będzie przez brzuch czy dopochwowo zależy od lekarza, jedni już robią wtedy przez brzuch, mój robi dowcipnie ;-)

Karola - dobrze, że lekarz zlecił badania. Oby szybko okazało się o co chodzi :tak:

akuku no pokazałam mu moje wykresy i przebąknęłam coś, że w ten jeden to wygląda jak owulacyjny i że owu była późno ale on to skomentował, że ostatnio sporo pacjentek przychodzi do niego z takimi wykresami ale to wcale nie oznacza, że owulacja była bo to na usg najlepiej widać. I jeszcze się tak na mnie popatrzył i pyta się: Mierzy Pani temperaturę? ja- yhy on- niepotrzebny kłopot.

:eek:

wg niego mierzenie tempki, czy prowadzenie wykresu nic nie daje, tzn jak ktoś chce to może to robić ale to nie pomaga zajść w ciążę. A testy owulacyjne to wg niego strata pieniędzy.

hmm, w sumie zamiast kupować testy powinnam tę kasę przeznaczyć na monitoring.

btw. ile u Waszych Ginów kosztuje monitoring? Mój bierze 200 zł (w tym są bodajże 4 wizyty). Ale to i tak lepiej wychodzi, niż wizyty co miesiąc, bo za wizytę bierze 130 zł :oo2:

karola
A zrobił Ci dziś USG? bo tak to mógłby od razu zobaczyć czy jest już pęcherzyk dominujący czy nie i w jakim rozmiarze.
Co do ceny to ja Ci dużo nie pomogę, bo chodziłam do lux-medu (abonament z firmy), więc wszystkie wizyty miałam za darmo.
Co do miejsca gdzie chce robić badania, to możesz sprawdzić w necie opinie, zanim gdzieś pójdziesz i jak poczytasz to będziesz wiedzieć, czy ta piotrowska jest faktycznie lepsza, czy tak jak ktoś zasugerował, lekarz wysyła tam, bo ma od tego 'prowizję'. Ja najczęściej jak ktoś mi sugeruje, gdzie mam zrobić jakieś badania to pytam, czy mogę zrobić gdzieś indziej i najczęściej słyszę, że nie ma problemu, a oni podają tylko przykładowe, by zaoszczedzić problemu szukania, bo niektórych to przerasta, szczególnie przy wrażliwych tematach.
Trzymam kciuki mocno za ten cykl, może nie będą już potrzebne te badania :)))

Hej, melduje sie

Wszystko ok, Missiiss dotarla cala i zdrowa;-) spi jeszcze:tak:
ja juz zostalam zciagnieta z lozka przez core, krora to teraz przejela po bracie wirus zoladka:-(
obudzila nas wymiotowaniem wiec po prostu extra:sorry: w niezlym momencie sie Missiiss przyjechalo hehe:sorry:

ja w ciagu dnia lepiej ale mdlosci chwytaja popoludniami i ciagna sie wieczorem, sa straszne...
to chyba serio ten najmniej przyjemny okres ciazy:baffled:
aczkolwiek nie moge uwierzyc ze jutro pojawi sie z przodu '8' - halo??? ja sie pytam gdzie ten miesiac uciekl???:-D

Karola - hmmmmmmmmmmm, bardzo dziwny ten lekarz:eek:
nie wyobrazam sobie aby pojsc do ginekologa i zeby nawet nie zrobil jednego usg:no:
jak on moze w ogole wiedziec co sie u ciebie dzieje?
w dobie tylu kobiet ktore ma nieregularne cykle, pcos, problemy z plodnoscia itd 13dc to u niektorych czasem poczatek...
ja u jakiegokolwiek bym lekarza nie byla zawsze podstawa bylo ' a teraz zapraszam do badania'

natomiast fajnie, ze dostaliscie skierowania na badania:tak:

Limonka - ja sie przychylam do Edyty, ze w UK w 12 tyg robi sie przez brzuszek
u nich badania wewnetrzne to zbedna ingerencja, poza tym to tez kwestia religijna tutaj i prorodzinna
nie ma skrepowania, mezczyzna moze byc z kobieta na badaniu:tak:zadnen hindus nie bedzie musial sadzic sie ze szpitalem ze mu kobiecie do srodka zagladaja;-)

hello
Tilli
ja już nie śpie od ho ho słyszałam właśnie że coś nie tak. Kurcze biedne dzieciaki :no: Piotrula super Olivcia tez super taka przylepka :tak:
No i bardzo mi się podoba jak Tilli dzieci wychowuje ! chyba musze zacząć brać z niej przykład bo normalnie u mnie to chyba bezstresowe wychowanie jest a później mam w domu co mam fochy i ryk kładzenie się na podłoge i tupanie nogam. Świetnie sobie radzisz naprawde podziwiam, mnie to dzieci chyba by zakrzyczały jakbym dwójke miała haha :-D

limonka
ja te≥ż kojarze tylko badania genetyczne po powłokach brzusznych. nie pamiętam już do którego tc mi robili dopochwowo. najgorzej wspominam połówkowe bo jedna lekarka młodziutka powiedziała mi że jasiek ma ubytek w przegrodzie między komorami. no i wtedy pamietam ze czytałam dużo isię stresowałam. i przed wyjsciem ze szpitala czekałam do 22:00 na usg u kardiologa dziecięcego bo powiedziała babka że będzie o 20 a zapomniała o nas. a ja już powiedziałam że nie zostaje dłużejw szpitalu tylko ide do domu więc czekałam. i opłacało się bo okazało się że wszystko jest ok. dzieci nie mają w brzuchu jeszcze zrośnitej tej przegrody ale ona się zamyka jak dziecko dojrzewa do dnia porodu a ta pinda mnie tak wystraszyła ze nie wiem.

dobra ide sie ogarnac ;)

Hej

Ja dopiero sie zwloklam... Fajnie dziewczyny ze u Was dobrze:)

Domi ja wczoraj poczulam.. Dzis juz nic:( ale z czasem pewnie bede czuc wiecej:)

Zaraz wstawiam rosolek i pogoda juz ladna wiec pojdziemy na spacerek;)

Hej

Tili to sie porobilo z jelitowka,musicie uwarzac aby teraz was nie dopadlo :sorry: zdrowka

Miissii ciesze sie ze tak podoba Ci sie u Tili,co do wychowywania dzieciaczkow,wiem ze trzeba byc wymagającym i mieć ustalone z góry zasady bo inaczej dziecko wejdzie nam na głowę...jeśli podoba Ci sie sposób wychowywania Tili to warto brać z niej przykład . Ja widze jak anglicy wychowywuja dzieci ,wszystko bez stresowo,wychodzą kiedy chcą ,nastolatki wracają nawet o północy do domu,chodzą na imprezy ogolnie rodzice nie interesują sie nimi ( oczywiście nie wszyscy) no a pozniej dziwią sie ze nastolatki w ciazy są :sorry:

Kamilko u nas też pięknie za oknem,więc korzystaj z pogody ile sie da :-)

Karola - hmmmmmmmmmmm, bardzo dziwny ten lekarz:eek:
nie wyobrazam sobie aby pojsc do ginekologa i zeby nawet nie zrobil jednego usg:no:
jak on moze w ogole wiedziec co sie u ciebie dzieje?
w dobie tylu kobiet ktore ma nieregularne cykle, pcos, problemy z plodnoscia itd 13dc to u niektorych czasem poczatek...
ja u jakiegokolwiek bym lekarza nie byla zawsze podstawa bylo ' a teraz zapraszam do badania'

natomiast fajnie, ze dostaliscie skierowania na badania:tak:

tili, vin on robi usg na każdej wizycie, teraz też miałam usg ale nic się nie pokazało na usg, nie ma pęcherzyków :-(

powiedział, że tego cyklu monitorować nie będziemy bo jestem chora, biorę antybiotyki i zaczniemy od następnego cyklu.

co do skierowania to w sumie na kij mi skierowanie jak za wszystkie badania i tak muszę płacić i tak. Jak to jest z tymi skierowaniami od lekarza prywatnego, bez skierowania też mogłabym sobie te badania porobić?

gdybym mieszkała w mieście to chyba bym się przerzuciła na NFZ, ech o ile taniej by było, a tak to w szpitalu przyjmują tylko rano a ja nie zdążę jechać i wrócić tak żeby zdążyć do pracy. Zostają mi tylko prywatne wizyty po pracy. :baffled:

w tym cyklu to i tak za wiele chyba nic nie będzie bo ja nadal chora jestem a żeby było śmieszniej to mój M. też chory od wczoraj.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry