reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

kamilka
dzięki już mi troche lepiej na tą chwile

anabelka
mój to jak chce się bzykać a ja nie chce to mówi że idzie sobie dołazienki dobrze zrobić jak ja nie chce i idzie na fochu ale idzie :p jeszcze z łazienki mnie próbuje wołać ale ja tylko mówie spadaj i już nie woła :p

limonka
kciuki za super udaną wizyte trzymam :) świętujcie świętujcie :)

reklama
jejciu a my teraz taką przerwę mieliśmy bo najpierw ja chora a jak mnie już trochę przeszło to M. się rozchorował.

co do facetów i ich temperamentu to u nas ja zdecydowanie mam większy temperament, mojemu to raz w tygodniu spokojnie by wystarczało więc nawet jak mamy jakąś przerwę to jemu za bardzo to nie przeszkadza i nie działa "na własną rękę" hehe.
Teraz już się zaczyna zaczepiać :-D czyli już mu zaczyna brakować przytulanek.

btw. zrobiłam test owu, II kreska ciut jaśniejsza od kontrolnej czyli hormon rośnie :-)

oby moje jajniki zrobiły Gina w konia i wyhodowały piękny pęcherzyk, który za kilka dni pęknie! :laugh2:

kasoku ile kosztowało to badanie nasienia ? bo spoglądałam na frydę i mają 20zł tylko :szok:

hej nu frydy placilismy 40 zl, w angeliusie w piotrowicach 240 zl, ale do frydy trzeba sie umawiac 3 tyg wczesniej niestety :(.

Dzisiaj dostalam zastrzyk, chce mi sie sexu czyli powoli chcica wraca, boli mnie jajnik i mam ciagnacy sluz ,wiec zobaczymy co dalej, ale juz nie nakrecam sie, bo jakos nie wierze.

kasoku a taka rozbieznosc w cenie za badanie nasienia??? :szok:

nie nakrecaj sie ale badz dobrej mysli :tak: najlepiej tak wyposrodkowac :happy:

missii nie plakac mi tam, jestes dopiero kilka dni w UK, daj sobie troche czasu na znalezienie pracy. Ja pamietam mialam niesamowitego farta bo znalazlam prace w pierwszym tygodniu pobytu, chodzilam od kawiarni do kawiarni, od sklepu do sklepu i pytalam czy nie szukaja staffu. Ba, nawet zdarzylo mi sie zaczepic kilka starszych pan czy czasem nie szukaja kogos np. do sprzatania :-) az trafilam do pewnej kawiarni, akurat szukali kelnerki bo poprzednia wyjechała. Jak dowiedzieli się, że jestem z Polski to przyjeli mnie z miejsca bo poprzednia kelnerka była Polką i byli z niej bardzo zadowoleni. Poznalam tam najwspanialszych ludzi na swiecie, bardzo zaprzyjaznilam się z szefostwem i z pozostalymi kelnerkami. Jak odchodzilam to dostalam od nich wielki bukiet kwiatow, kartke pozegnalną w ktorej wszyscy sie wpisali i kolczyki w prezencie. Normalnie rozryczalam sie jak bobr, tak mi bylo przykro ze ich zostawiam.

kurcze bardzo chcialabym miec z nimi jakis kontakt, dlugo pisalam mailowo ze swoja managerka ale potem juz przestala odpisywac, mam nadzieje ze nic jej sie nie stalo bo to starsza kobitka, po 60tce i troche chorowala z tego co wiem... do nikogo wiecej nie mialam maila, wtedy jeszcze nawet nie slyszalam o facebooku, probowalam ich teraz szukac ale nie pamietam ich nazwisk :-(

cos mi sie porabalo w laptopie, nie moge pisac polskich znakow :-(

hej nu frydy placilismy 40 zl, w angeliusie w piotrowicach 240 zl, ale do frydy trzeba sie umawiac 3 tyg wczesniej niestety :(.

Dzisiaj dostalam zastrzyk, chce mi sie sexu czyli powoli chcica wraca, boli mnie jajnik i mam ciagnacy sluz ,wiec zobaczymy co dalej, ale juz nie nakrecam sie, bo jakos nie wierze.

teraz możesz być spokojna,bo owulacje są a za którym razem się uda to różnie bywa i nie mówię tu tylko o tych co problemy mają ale i u całkowicie zdrowych za pierwszym razem nie zawsze się udaje

a u mnie był fałszywy alarm z przygotowaniem do owulacji...czekam na kolejne podejście i się walę by nasienie nie spleśniało :-)

Miissii tylko sie nie załamuj,Karola dobrze pisze powinnas pochodzić do kawiarni lub pubów ,wiem ze stanowisko na zmywaku czy przy sprzątaniu nie jest wymarzonym zajęciem ale na początek dobre i to,bo z agencjami bywa różnie (niestety ) potrafią dac pracę na tydzien po czym pozniej nie ma pracy przez kilka tyg,więc warto poszukać pracy ale nie przez agencje :tak: Ja jak tu przyjechałam to po angielsku nie umialam rozmawiać ,a pracę na zmywaku dostalam :-p życzę Ci abyś szybko coś znalazła buzka :-*

hej:)
Missiiss jeszcze spi bo wrocila o 1.30 w nocy z pracy:-D
zwolali ja w poludnie i byla od 14 do 24:sorry: musze jej sie spytac czemu dopiero o 1.30 zladowala w domu:sorry:

ja przede wszystkim chcialam zeby zarejestrowala sie we wszystkich agencjach
no na razie chyba jej sie udalo w jednej;-) ale wlasnie z niej zadzwonili do niej
w drugim tyg niech zacznie chodzic wlasnie po pubach czy restauracjach i sie niech popyta:tak:
da rade dziewczyna tylko wieceju wiary w siebie:tak:

Kasoku - trzymam kciuki :tak: dobrze, ze chociaz chcica wrocila bo starania sa przyjemniejsze gdy ma sie ochote:tak:

Karola - oby owu pojawila sie szybciutko:tak: moja pierwsza praca w Londynie tez byla jako kelnerka i tez super wspomninam;-)

ja wczoraj dzwonilam do poloznej bo od 3 dni mam twardnienia brzucha i troszke boli... no ale powiedziala ze mam przyjechac do spzitala jak bedzie bardzo bolal i zebym relaksowala sie i odpoczywala jak tylko moge i, ze prawdopodobnie poniewaz to moja 3 ciaza to macica jest juz bardzo wrazliwa i bardziej sie wszystko wyczuwa
no ja niestety mysle, ze to moje tepo zycia i stres... :sorry: ale postanowilam sie bardziej oszczedzac bo chyba troszke przesadzalam myslac - eee dwie ciaze bez problemu to i trzecia bedzie..

pozdrawiam i milego dnia:tak:

Hej, obcielam wlosy z polowy pleców do ucha i tak mi zimno w szyje. Jajnik pobolewa i dzisiaj do dzielą...
karola taka rozbieżność w cenie ,bo za 240 zl to są badania w klinice nieplodnosci, a 40 zl to badania w laboratorium, tak sie ceni klinika nieplodnosci, wiec nieplodnosc jest droga w naszym kochanym kraju. Mam zly dzien, w nic juz nie wierze, staram sie nie myslec, ale niestety non stop ta ciąża chodzi mi po glowie. Buziakuje wszystkie, miissiisku trzymam za ciebie

wiecie co, chyba jednak ten wczorajszy test owu był pozytywny bo dzisiejsza kreska zamiast robić się mocniejsza to ona wyszła bledsza...

Zobacz załącznik 554485

no i dziś tempka skoczyła, zaraz wpiszę na wykres i zobaczę jak to wygląda i porównam z tym cyklem gdzie była owu.

co do cen za badania to to jest jakiś obłęd normalnie, tak kasę z ludzi zżynają, że szok. Politycy narzekają, że ludzie nie chcą mieć dzieci, że niż demograficzny itd a co kurde robią by było inaczej?

jak ktoś chce mieć dziecko a ma problemy z zajściem to zamiast ułatwić jakoś to oni tylko kasę doją... Badania drogie jak cholera, wizyty u lekarzy prywatne, monitoringi itd. Ja np. nie załapię się na NFZ bo przyjmują tylko do południa a w tym czasie jestem w pracy. No i zostają mi tylko prywatne wizyty i robienie wszystkich badań prywatnie. Kupę kasy nam zabierają z pensji na te wszystkie składki zdrowotne itd a jak przychodzi co do czego to i tak trzeba prywatnie chodzić bo na NFZ to czeka się miesiącami (ja tomograf będę miała 4 miesiące po wypadku, rychło k***a w czas). :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, obcielam wlosy z polowy pleców do ucha i tak mi zimno w szyje. Jajnik pobolewa i dzisiaj do dzielą...
karola taka rozbieżność w cenie ,bo za 240 zl to są badania w klinice nieplodnosci, a 40 zl to badania w laboratorium, tak sie ceni klinika nieplodnosci, wiec nieplodnosc jest droga w naszym kochanym kraju. Mam zly dzien, w nic juz nie wierze, staram sie nie myslec, ale niestety non stop ta ciąża chodzi mi po glowie. Buziakuje wszystkie, miissiisku trzymam za ciebie

a w Katowicach u Frydy się spuszczał czy w Zabrzu ? :-D
Ja czekam na owulację póki co codziennie mam siostrzenicę mojego i kurcze rozmarzyłam się :cool2: ech chce dzidziusia :-)
Jutro jak wstanę pójdę morfologię zrobić,muszę skontrolować to zasrane żelazo i muszę iść po receptę na kolejne żelazo i niestety coś na apetyt i po coś na chęci do życia bo mam lenia nieziemskiego od tej anemii

Do góry