reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

bardzo podoba mi się Twoje nastawienie :tak:

ja też pewnie będę tak pisać, myślę, że są plusy tego, że długo czekamy na ciążę, wtedy zmienia się nastawienie i zamiast narzekać na mdłości, bóle brzucha itd cieszymy się, że wreszcie się udało i bierzemy wszystko na klatę z radością :-D

coś mnie brzucho zaczyna pobolewać, taki mam napięty w środku... oj, chyba za 5 dni @ zawita... :zawstydzona/y: w dodatku znów czuję lewy jajnik, tak mi pulsuje :-(

niestety po 6 tyg mdlosci i wymiotow nawet najwieksz twarrdziel zaczyna sie poddawac :(
ja jak czuje ze mam wymiotowac to mam lzy w oczach bo wiem ze czeka mnie kolejny ogromny wysilek
po kazdych wymiotach mam dreszcze, drgawki i mi slabo...
wiec niestety ale ja nie mowie juz ze ciesze sie ze mam mdlosci:-(

reklama
Emalia a coz to za cien Ci sie ukazal i sie.nke chwalisz.??
Trzymam kciukaski :-)

Karola tempka piekna :-) trzymam kciuki.

A do nas w nocy przyszedl Alex i spal z nami bo bal sie w swoim lozku spac bo jakas krowlowa os przyleciala (ostatnio na placu zabaw zobaczyl baka i mow ze to byla krolowa os)

Tak wiec jestem pokopana...

hehe ja mojego nauczyłam że jak zobaczy osę ma mnie informować (uczulony) i ja wtedy albo go zabieram od tej osy albo zabijam :happy2: i teraz nawet jak widzi muchę woła ze osa albo pszczoła :-) a jak głupia muszę podchodzić i szukać co to jest i lata koło niego

U mnie dziewczyny tak jak pisałam,nie udało się,przeczucie mnie jednak nie myli.Dzisiaj temperatura się zaczęła obniżać a wczoraj lekko kremowy śluz się pojawił,trochę ale się pojawił co dla mnie było zwiastunem dzisiejszej niższej temperatury.No ale w przyszył cyklu nie zamierzam badać szyjki,bo znowu zaprzestaniemy staranek gdy szyjka stwardnieje.

Węc Karolinko trzymam za Ciebie kciuki bo ja testować nie będę

Krola ja tez kilka dni przed @ mialam bole jak na @ sluz jak przed, syfki na twarzy tylko tempka inna wiec nie mozna sie niczym sugerowac.
Wiec ja trzymam kciuki a Ty spokojnie czekaj.
A ja mam nadzieje ze jak teraz sie nie udalo to bedziesz miec piekna owulke w perzyszlym cyklu, no i z m sie nie posrzeczacie,

A ja mam inne podejscie do objaw ciazowych, choc nie mowie ze mnie nie zmecza. Zawszw jak jest mi zle to mysle o tym ile na to czekalam i ile wtedy wycierpialam.
Teraz juz bedzie tylko lepiej.

Tilli ale moje mdlosci przy twoich to pikus, ja nie wymiotuje, wiec i tak Cie podziwiam ze dajesz rade pracowac przy takich mdlosciach.

ja tam nigdy nie narzekałam na wymioty itp jakoś tak zaakceptowałam wtedy ten stan i jakoś szłam do przodu,minęło w 16tc i było super :-) potem to narzekałam trochę jedynie na pęcherz,bo w ponad 30tc to wstawałam w nocy po 4-5 razy hehe no ale pomyślałam dobry trening przed porodem,bo w nocy też trzeba wstawać :-)

Anabelko no ja przy Alexie to mialalam podobnie jak z pecherzem i do tego jak tylko kladlam sie spac to mlody kopal z dwie godziny i jak sie uspokoil to mi sie siku chcialo, wrocilam znowu musial sie ulozyc i kopal... Wiec noce mialam nieprzespane, ale moglam odsypiac rano bo to pierwsze dziecie :-)
A z Victorkiem mialam lozysko przodujace i bardziej czulam przesuwanie niz kopanie :p tak wiec spac moglam chociaz.

Z Alexem mdlosci mialam przez tydzien ale okropne tzn. ja myslalam ze sie zatrulam i nic nie jadlak ale tez nie wymiotowalam tylko caly tydzien lezalam w lozku balam sie ruszyc tak mi zle bylo.
A z Victorkiem mdlosci odbpoczatku do 5 miesiaca schudlam 10 kg ale tez nie wymiotowalam, tzn tylko.dwa razy i te dwa razy po buraczkowej, do tej pory nie jem buraczkowej :p hahaha

A teraz mdlosci sa ale nietragiczne puki co, da sie wytrzymac :-) sennosc jedynie okropna bo dzis tez juz spalam w dzien, a najgorsze ze wieczorem znowu padam na buzie :p
Troche sie ciezko czuje jakbym nie mogla trawic i jesc mi sie nie chce, pewnie wieczorem sie zachce :p
Cycki bola i to na tyle :-)

Ale mowie co innego miec srednie mdlosci a co innego miec mdlosci plus wymioty przez 6 tyg codziennie po kilkanascie razy :/:/ pewnie bym sie zaplakala bo ja mam taka awersje do wymiotow, wiem ze niek tego nie lubie ale ja np. teraz bym sie nachylila nad toaleta to wymiotowalalabym bez konca, mam taki odruch, wiec ja moge tylko do miski chociaz i to jak czuje to jest masalra :/:/

A dodam jeszcze ze moja mama 3 ciaze przeszla bez wiekszych problemow, tzn. lekka sennosc ale nie tak jak moja hehe, no i wymiotow brak, nawet mdlosci nie miala :p

Karola - z Olivcia mdlosci chyba z 3 tygodnie a z Piotrula 2 tyg ostre wymioty i biegunka.. tyle:sorry2:
w zyciu sie nie spodziewalam ze 3 ciaza tak mi da popalic.. myslalam odwrotnie, ze organizm juz zaprawiony i bedzie idealnie:sorry2: coz..
jutro koncze 12 tydzien.. mam nadzieje ze do konca 15 tyg juz wszystko sie uspokoi...

najgorsze jest to ze jestem tak wyczerpana tymi mdlosciami i wymiotami ze chodze w swetrze bo mam drgawki, nagle opadam z sil i kreci mi sie w glowie, mam ostre napady bolu (ale zadko) i jestem bardzo zestresowana..
moj stan podchodzi pod depresyjny
czuje ze nie moge sobie z tym poradzic a przeciez mam jeszcze 2 dzieci ktore mnie potrzebuja

a na sama mysl pojscia jutro do pracy? ehh..

na szczescie nie mam awersji do jedzenia, od niczego mnie nie odzuca i jem ladnie i zdrowo:tak:

reklama
Karola i jak tempka dzisiaj ??

Ja sie nie wyspalam ale.sama sie budze juz przed budzikiem, nie wiem mam jakiegos stresa ze zaspie :p
Jak wroce to sie poloze :-) akurat dzieci w przedszkolu, Viki do 11.30 a Alex do 14.30 m ich odbierze :-)

Mykam do pracy milego dnia :-)

Do góry