• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

Nuuuśka no wiesz, w moim przypadku wszystko może niestety pójść nie tak. Może luteina nie zadziała albo coś i znowu nie przyjdzie @ w odpowiednim czasie... a wtedy to ani test nie będzie wiarygodny, ani nic... zresztą pierwszy cykl z luteiną może pójść na stracenie, nie wiadomo czy ta lutka którą brałam dwa tygodnie temu wystarczy, żeby teraz owu była w odpowiednim terminie. Z jednej strony jestem dobrej myśli, bo jak w zeszłym roku raz musiałam brać luteinę to później 2 kolejne cykle były idealnie po 29 dni... także jakiś tam cień nadziei jest mimo wszystko... :)) a w piątek za tydzień jadę do tego drugiego gina i mam nadzieję, że będą same dobre wiadomości :)

kasiol tulę Cię mocno :* a normalnie na NFZ nie możesz iść do gina? On może Ci lutkę zapisać przecież jeśli uzna, że to pomoże :)

Ostatnia edycja:
reklama
kasiol szybko @ przyszla,ale moglas sie spodziewac po spadku tempki prawie o 0.2 stopnia. U mnie tez spadek ale moja pewnie przyjdzie jutro bo tak mnie boli @ ze ibuprom nie daje rady ale wzielam tylko jeden w razie czego :)

recepta na kolejne CLO od dzis czeka w przychodni w poniedzialek sobie ja odbiore jak @ przyjdzie i od nowa to samo. Zastanawiam sie nad hsg musze pogadac z lekarzem no i te hormony moze da mi skierowanie.

tak patu$ka spodziewałam się tego, własnie miałam burze mózgu i znalazłam lekarke dobra na kase chorych -tylko 50 km musze podjechać, robi usg no i nie wyjde bez luteiny! jak pójde w 11 dc to pokojnie w tym cyklu moge działać , tak ??
wiem ,że kasa to nie wszysko, ale wiem ,że jak pójde teraz prywatnie to dokońca juz bede chodziła, a po drugie - te lekarki wszyskie w okolicy znają moją mame-pracuje na gin-położniczym,a później patrzą na takie córki pracowników, dlaczego poszła do tej a nie do tej, z małą nie miałam problemu bo był super lekarz w poradni-ale juz jest na emeryturze:) skorzystam tylko z mamy ,żeby mi zarejsetrować się pomogła:)
patu$ka czytałam gdzieś, że zdarza się ,że przy kuracji z luteiną za pierwszym razem się udaje-ale nie jest to bardzo częste, więc głowa do góry, zresztą @ jeszcze nie masz:)

za ciosem-zarejestrowałam się na 15.04 na 9:) może nal=reszcie ktoś mi usg zrobi i powie co może być nie tak.

Ostatnia edycja:
W 11 dc bedzie widac juz piekny pecherzyk :) Teraz po @ trzymaj meza za raczke do 12 dc i dopiero wtedy dzialac. Mi lekarz tak mowil zeby dopiero od 12 dc dzialac ale ja mam cykle 28 dni-30 dni. Wtedy plemniczkow jest wiecej i ten pierwszys tarzal jest wazny. A potem ile sie chce do bolu :-):-)

No ja do CLO mam lutka,drugi cykl teraz ale ja czekam nadal czekam. Potem trzeci cykl i pewnie przerwa bo juz mi lekarz mowil o wyciszaniu jajnikow. Powiem Wam ze tak teraz mysle. Przy pierwszym cyklu z CLO byly trzy pecherzyki z tego jeden dminujacy 20 mm w tym cyklu byly tez trzy ale wszystkie duze najwiekszy przed peknieciem maial 20 mm ale jeszcze urusl. I tak sobie mysle moze clo ruszylo naturalna prace jajnikow. I moze po odstawieniu zaczne naturals? hmmm teraz mam pol tabletki brac zeby nei przestymulowac. I wtedy bede wiedziec ile pecholi w trzecim cyklu uroslo.

Powiem Ci patu$ka, że z tym czekaniem do 12 dc to różnie mówią :) mój gin na przykład powiedział, że nie jest to jego zdaniem konieczne jeśli przytulanki są raz dziennie czy raz na dwa dni (gorzej jakby były kilka razy dziennie każdego dnia :)). Zresztą gin mojej kuzynki mówi tak samo :) także myślę, że zdania są podzielone, bo tak naprawdę nie ma żadnych dowodów na to, że więcej kobiet zachodzi w ciążę przy czekaniu parę dni przed owu albo odwrotnie - nie czekając tylko działając częściej już od początku cyklu :)
moim zdaniem to kwestia tego jak dana para zdecyduje :)

a co do CLO to myślę, że jest szansa że to poruszyło naturalną pracę jajników :) wiele leków stosuje się przecież właśnie przez kilka cykli tylko po to, żeby organizmowi w pewien sposób "pokazać" jak ma działać :) także bądź dobrej myśli :)

kasiol Kochana przykro mi, ale glowka do góry. Trzymam kciuki za przyszla wizytke. 15 - wazny dzień, dla mnie tez :tak:

patu$ka bardzo możliwe :) już kiedyś Ci pisałam, ze mysle, ze od kiedy zaczelas kuracje cos zaczelo isc na +, duże, piękne pęcherzyki, wszystkie pekaja. Tylko tak dalej. Choc bądź myśli, ze w tym cyklu żaden nie będzie już musial rosnąć bo udało się :tak:

90_natka niestety zawsze cos może pojsc nie tak, ale nie myśl w taki sposób. Twój cien nadziei niech rosnie z każdym dniem, bo najważniejsze ze @ się pojawila. Robisz pomiary, wiec dodatkowo będzie czarno na białym jak Twój organizm się zachowuje, kiedy spadki - kiedy gwałtowny wzrost. Ciekawe to jest - dziś zmierzyłam drugi raz i szczęście się pojawilo, kiedy zobaczyłam ze wyżej niż wczoraj. Na razie z mierzenia tempki nauczyłam się tylko tyle, ze jak yyy przez 6 (?) mierzen z kolei tempka utrzymuje się wysoko może to swiadczyc o ciąży. Ale wiadomo, ze oczywscie nie musi. Będzie co ma być, ważne żeby było dobrze :happy:

kasiol - wynik negatywny (@)
tysia123 - 06.04.2013
patu$ka - 07.04.2013
Nuuuśka - 15.04.2013
Akuku - 17.04.2013
90_natka - 30.04.2013
paulinka88 - przerwa do X.2013

Ostatnia edycja:
Wlasnie tak mysle ze moze sie moje leniwce same ruszyly do roboty. Glowa mi peka. a tempka nie schodzi ponizej 37.:cool:

Takie przytulanki wstrzymane przydaja sie bardzo przy slabych parametrach nasienia. Wtedy produkuje sie ich wiecej przez dluzszy czas. u nas wszytsko jest ok tylko liczba jest ponizej normy. Tak mysle ze moze za duzo plemniczkow po stosunku wyplywa mimo trzymana nog w gorze.:-D

Zrobilam wlasnie 3bita tak mnie naszlo. Stoi w lodowce i czeka do wieczora.

Nuuska minimum 16 wyzszych temperatur po skoku moze swaidczyc o ciazy:)

Patuska tempki z teraz się już nie liczą... Dla porównania ja mam teraz 37,12... A poza tym to koleżanko powinnaś dostać zrypę!! Nie wiesz, że w ciąży ibupromu nie można brać:)))))) Więc żeby mi się to więcej nie powtórzyło:) Apap sobie kochana kup albo nospę albo coś na bazie paracetamolu:)Kasiol a ja byłam pewna, że to fasol... Szkoda:(( W każdym razie trzymam kciuki za kolejny cykl:) i za wizytę u lekarza:)

A to bardzo możliwe patu$ka że przy słabszych plemnikach jest to przydatne, o tym nie pomyślałam :)

a powiedzcie mi, od czego tak naprawdę zależą parametry nasienia? Co ma na to wpływ- poziom testosteronu?

mmm patu$ka ale mi narobiłaś ochoty tym 3bitem :D bo ja to taka łasa na słodkości jestem, że ho ho :D

reklama
patu$ka wiedziałam, ze cos z 6 :rofl2: hehe u Nas jako ze przytulanki wieczorem, to najczęściej ide spac po. W tym cyklu powzielam postanowienie o Przytulankach raz na 2-3 dni tak opcjonalnie. Takie kuracje Salfazinem stosuje się 3 miesiące, w okolicach końca maja u Nas się skończy wiec w czerwcu jeśli do tego czasu nic się nie uda, Ł. idzie na badanie nasienia. Dowiedzialam się już co i jak, u Nas zapisy miesiąc wcześniej na badanie :eek: koszt - 60zł.

3bit :-)mniam, ja ostatnio nauczyłam się rafaello robic, pychotka. 3bit-a tez pieczesz czy tylko do lodowy ?

kasiol - wynik negatywny (@)
tysia123 - 06.04.2013
patu$ka - 07.04.2013
Nuuuśka - 15.04.2013
Akuku - 17.04.2013
90_natka - 30.04.2013
paulinka88 - przerwa do X.2013

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć