• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

nuuska tez widzialam paranolmal,dla mnie to obok horroru nie lezalo,ale to tez zalezy kto co lubi.

A tempke to dlugo bedziesz miec niska. Dopiero po owu ci skoczy.

kasiol kurcze to jednak torbiel,wspolczuje teraz bedziesz musiala sobie chyba dac na wstrzymanaie ze starankami?

A mnie pobolewa prawy jajnik :) w sumie ciesze sie moze sie ten prawy w koncu ruszyl do roboty. Ale to w czwartek zobacze co i jak,na wizycie :)

Padnieta jestem po robocie. Mimo ze duzo sie nie napracowalam. Jutro niestety od 7 do nie wiem ktorej poki nie skonczymy:( wiec moze i do 17

reklama
hej dziewuszki :* ja już po pracy :) śliczna pogoda się zrobiła, aż chce się żyć :)

kasiol przykro mi, że to jednak torbiel :( ale dobrze, że przynajmniej porobią Ci wszystkie badania i będziesz w 100% wiedziała na czym stoisz :)

nuuuśka ja widziałam pierwsze dwie części paranormal ;) pierwsza bardziej "horrorowa" mi się wydała :)

patu$ka
, Ty w czwartek a ja w środę - oby były same dobre wiadomości :) mnie dziś też pobolewa trochę, ale nie jajnik tylko raczej podbrzusze. Ale ogólnie kiepsko się czuję coś, sama nie wiem czemu ;/

kasiol przykro mi ze to torbiel, ale z drugiej strony dobrze ze na diagnostyke wezma Cie i zrobia wszystkie badanka, przynajmniej cos sie w koncu ruszy.
A co to za ginka ? nowa jakas czy stala, do ktorej chodzisz ?

patu$ka to widzisz, nie wiedzialam i tego. Moj Ł. jak budzik zaczyna rzezic o 4.30 to tylko slysze jego burkot kolo siebie, ale juz sie przyzwyczaja :wściekła/y: Na poczatku powiedzial mi jasno,ze jak go obudze to mnie zabije :wściekła/y:
Jesli zmeczona jestes, do tego cieplutko juz sie zrobilo , nie dziwie sie ze jestes padnieta. Odpoczywaj Kochana i oby jajniki sie rozchulaly :tak::-D

90_natka w srode idziesz do Niego na monit ? Zeby zobaczyc czy pecherzyki popekaly tak ? oj to bede trzymac kciuki :-):-)

90_natka w srode idziesz do Niego na monit ? Zeby zobaczyc czy pecherzyki popekaly tak ? oj to bede trzymac kciuki :-):-)

Tak :) nie sądzę co prawda, żeby już pękły bo tempka nisko, a zresztą jajniki nie bolą, ale może przynajmniej urosły dość sporo i dowiem się, że lada moment popękają :D a jutro chyba zacznę już się bać tej wizyty heh ;)

No pogoda super i u nas wybilo gdzies kolo 16-17 stopni. Musze obiad jeszcze na jutro uprychcic,kapiel i do wyra i nei wstane do rana.;-)

Natka ja trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&& zeby pecholki byly ekstra rozmiarow w sam raz na pekniecie;-)

dziękuję patu$ka :) a Ty korzystaj z możliwości odpoczynku :)) ja w sumie też odpoczywam, ciężki dzień w pracy miałam, a że mężuś jeszcze w pracy to tym bardziej nie mam motywacji do robienia czegokolwiek innego niż odpoczynek ;)

to mnie dziewczyny zmartwilyście,i odrazu zaczełam szukać na necie o torbielach...
sama ginka nic nie mówiła ,że staranka trzebabyedzie przerwać, ale tak myśle że skoro jest w jednym jajniku to drugi powinnien działać? zastanawia mnie też czy mozna mieć regularnie okres i mieć torbiel?? ja miałam za każdym razem okes wiec juz sama nie wiem;/
pani doktor-stwierdziła,że skoro skaramy sie juz 14 miesiecy i miałabym teraz po kolei robic wszystkie badania to znów bedzie to trwało, a jak wpisze mnie na oddziła to zrobi mi to na raz:) mowila tez o laparoskopowym czyszczeniu jajników czy jakos tak, sama docztalam ze małe leczy sie luteiną-to tak jak podtrzymywanie ciąży? w sumie mam jechac jutro albo za tydzień, ale szkoda mi bo jutro 12 dc a nóż widelec się uda:)

Wiesz kasiol, torbiel nie uniemożliwia w 100%, ale na pewno może utrudniać zaciążenie (potwierdzone przez lekarza) więc może to przez to staranki na razie nie dały oczekiwanego efektu? :) co do samych staranek mimo tej torbieli myślę że powinnaś zapytać gina bo wszystko zależy od wielkości i dokładnego umiejscowienia tej torbielki (przynajmniej tak mi się wydaje). Bo gdyby nagle okazało się że tą torbiel trzeba usuwać chirurgicznie to mogłoby to zagrażać ewentualnej ciąży.. więc myślę że powinnaś podpytać lekarza bo on najlepiej Ci doradzi co i jak :)

Wiecie ja wam powiem ze lepsza taka torbielka ktora mozna usunac albo wchlonac farmakologicznie niz zaciazyc i miec jajowodowa albo jajnikowa ciaze i liczyc sie z tym ze trzeba bedzie usunac razem z jajowodem. Taka torbiel moze a nie musi uniemozliwiac zaciazenie. Tak jak natka napisala zalezy jaka duza i w ktorym miejscu. Dziwi mnie to ze masz ja na stale bo gdyby byl to nie pekniety pecherzyk to do @ sie wchlania. I @ przychodzi tak jak zwykle,no moze z delikatnym poslizgiem w roznych przypadkach.

Mysle ze jesli gin nie powiedziala ze to cos zagrazajacego to znaczy ze nie ma sie czym martwic na zapas. Fajnie ze jak cie poloza na ginekologie to zrobia ci caly pakiet badan od razu.NIe bedziesz musial wluczyc sie czekac na terminy badan itd.

reklama
dokładnie patu$ka nie moge zrozumiec skąd torbiel jak @ zawsze byla a ta ostatnia jaka obfita... wszystko wyjasni się we wtorek, bo dopiero zrobi usg i badania, ale jest szczera pomocy:) a po tym badaniu boli ,że szok;/mam nadzije ze jets mała, choc mała raczej nie boli;/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry