• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

A tą owu w 17dc masz potwierdzoną? Może była wcześniej? Bo w sumie na Twoim wykresie jednoznacznie nie widać wzrostu tempki więc może owu jeśli była to była wcześniej? Może zrób test a w razie czego jak wyjdzie negatywny a @ nie przyjdzie to za tydzień test powtórz...

reklama
17 dc test owu wyszedł pozytywny i miałam ból owulacyjny. No a na wykresie nie widać nic. Ale widzicie jaki potrzepany ja mam ten wykres... Ale ostatni pomiar wyglądał tak, że zmierzyłam tempkę odczytałam, znowu zmierzyłam i między pomiarami było 0,1 różnicy... Więc chyba nie opanowałam techniki mierzenia tempki:) Będę mieć pół roku żeby się nauczyć:)

Początki zawsze najgorsze :) a gdzie mierzysz? Bo jak pod językiem to wazne żeby zawsze wkładać termometr na tą samą głębokość i po tej samej stronie bo w różnych miejscach w ustach temp jest różna :) ja miałam z tym problem na początku ale teraz już chyba mniej więcej udaje mi się "utrafić" w to samo miejsce :)

90_natka Kochana pierwszy raz od dawna nie zadzwonil mi dzis budzik. I sama ocknelam sie o 6.15 i od razu zmierzylam tempke :ninja2:nic nie odejmowalam, wpisalam taka jaka sie pojawila na wyswietlaczu, a powinnam cos odjac ? :-D przepraszam, ale jak juz pisalam, jestem tepak w tym temacie :blink:
Co do badanek, niestety lekarz rodzinny nie moze dac skierowania na takie badanka, ale gin jak najbardziej. Na fundusz od Niego mozesz wziasc tylko na TSH a reszte targac od gina. Gdyby sie dalo od internisty sama bym juz dawno wziela, bo akurat babeczke mamy cudowna, wypisuje na wszystko o co tylko sie ja poprosi :wściekła/y:
Co do Olci, to nie znam sie zupelnie na tych badankach, ale dobrze ze mnie uspokoilas, bo nie wiedzialam jak dlugo bedzie musiala dostawac ta wlewke dozylna ..a u Niej masakra z takimi rzeczami bo igly i pobieranie, czy jakiekolwiek inne dziwne rzeczy z tym zwiazane zaczynaja i koncza sie krzykiem i placzem :| a Ty tez mialas robione TK ? :)

paulinka88 potwierdzam zdanie natki. Powtorz tescior jak @ sie nie pojawi, nie denerwuj sie i czekaj spokojnie a moze.......:-)

Hejd ziewczyny ja po 11 godzinach roboty jestem wyje***** jak kon po westernie! Zaraz ide sie klasc.

Nuuska u nas staranka w miejscu. Jak widac po wykresie od @ tylko az sie przytulalismy. Jestesmy zmeczenie obolali po pracy. No zreszta my i tak mamy wskazania dopiero od 12 dc wiec czekamy az zolnierzyki sie uzbroja :)

W czwartek bede widziec jak rosna moje pecholki. Czy w ogole cos sie po dzialo po tej zmniejszonej dawce. Jak nie to trudno nie bede juz wiecej plakac z powodu porazki. Dosyc mam juz martwienia sie i wyliczania i czekanai najpierw na owu potem na @ co mam byc to niech bedzie najwyzej odlozymy starania. Na jakis czas.

patu$ka oj nie pisz tak, na pewno nie bedzie az tak zle zebyscie musieli odkladac staranka na jakis czas. Jak to mowia u mnie w pracy - wiosna przyszla nareszcie, wiec inaczej sie patrzy na wszystko, inne sa odczucia codziennego zycia i zupelnie inny nastroj. I cos w tym jest bo im wiecej slonca, tym ostatnio jestem bardziej szczesliwa ( choc w sumie nie wiem czemu :-D). ale starsznie chce mi sie spac, dzis normalnie juz usypiam na siedzaco, na szczescie jeszcze pol godzinki i mykam do domku. Myslisz, ze jesli jutro poprosze moja ginke o skierowanie na te hormony, w czwartek bedzie za pozno juz zeby to zrobic ? Obawiam sie ze tak, wiec chyba ta czesc badan bedzie musiala poczekac do przyszlego miesiaca, chyba ze lepiej bedzie odlozyc wszystkie ? sama nie wiem.

paulinka88 może to też ma wpływ na różnice temperatur, choć nie mam pewności bo nigdy w pochwie nie mierzyłam.

nuuuśka tak, miałam TK dlatego z doświadczenia mogę powiedzieć, że to jest dosłownie chwilka z tym kontrastem :) krócej niż pobieranie krwi na przykład więc może Ola nie będzie się bardzo denerwowała i wytrzyma bez płaczu :)
tak myślałam z tymi badaniami właśnie, ale upewnić się chciałam... no nic, będzie trzeba kolejną stówkę szykować w przyszłym cyklu... no, chyba że się uda zaciążyć w tym ale sama już nie wiem, bo mam złe przeczucia coś dzisiaj :(
skoro zmierzyłaś temp 2 h później to ja bym odjęła od tej wartości 0,2 i taką wartość naniosła na wykres. Przyjmuje się, że zmiana pomiaru o godzinę to zmiana temperatury właśnie o 0,1 stopnia (jeśli pomiar był do godziny 7:00 bo później temperatura skacze i nie jest to miarodajne- ale Ty mierzyłaś po 6, także jak najbardziej zastosowałabym tę zasadę :tak:)

patu$ka potwierdzam to co napisała nuuuśka - czytałam gdzieś że wiosną najwięcej kobiet zachodzi w ciążę i trzeba nam w to wierzyć :D także nie dołuj się, zresztą jestem pewna że jutro będzie lepiej :) jak się nie ma siły po całym dniu pracy to wszystko wydaje się takie do bani, wiem coś o tym... ale wypoczniesz i wróci dobry humor i optymizm :)

Ja sie nie doluje wrecz odwrotnie. Ale wiem ze my nie mamy na to wszystko wplywu. TO nie jarmark ze pojdziemy wybierzemy cos wynegocjujemy cene i sie cieszymy. Kurcze no nie umiem sie juz dolowac chyuba ten czas juz u mnie minal. Teraz przyjmuje wszytsko takie jakie jest. Badac sie bede ale bez jakiegos parcia na sukces. Lepiej zeby los nas zaskoczyl :)

Mykam spac. Dobrej nocki :*

reklama
I bardzo dobrze że się nie dołujesz, patu$ka, to nie ma sensu bo tylko zabiera nam radość życia. Jak to mówią: będzie co ma być :) wiadomo że szczęściu trzeba trochę pomóc ale są rzeczy na które niestety wpływu nie mamy. Trzeba wierzyć że się uda ale może faktycznie nie warto aż tak bardzo przesadzać, starać się, ale bez takiego parcia. Dobrej nocy :*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry