• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

reklama
Ja poprzedni cykl miałam 47 dni, a do gina poszłam w 12 dniu nowego cyklu i torbiel na prawym jajniku po niepękniętym pęcherzyku nadal była. Ale mała 25 mm i nie kwalifikowała się do leczenia. Dziewczynki u mnie drugi dzień plamienia, więc jutro będzie @, Znaczy jutro zaczyna się moje "sześć opakowań". Smutno mi trochę, ale z drugiej strony ten ostatni tydzień- dieta+ spacery z Mikołajkiem i mam 3 kg mniej:)

No niestety, paulinka88, czasami torbiel się sama od razu nie wchłania, ale skoro jest na tyle mała, że nie kwalifikuje się do leczenia, to nie ma się czym martwić, bo pewnie jeszcze się wchłonie :) rozumiem, że Ci smutno, ale fajnie że szukasz dobrych stron :) to pół roku zleci szybko, a dzięki temu, że wszystko dobrze podleczysz i uregulujesz to będziesz mogła być spokojna później, że ciąża będzie się dobrze rozwijać :) a na razie się nie martw :) masz synka i dla niego się nie dołuj :))

u mnie dziś znowu tempka nisko... A dziwne, bo wczoraj już byłam prawie pewna, że dziś pójdzie w górę; wieczorem to już praktycznie miałam wrażenie, że mi tak mokro "w środku", że na pewno zaraz pojawi się śluz płodny i będzie to owu, a tu nic! Ani śluzu, ani wyższej temperatury no :( cały czas mam takie "dziwne" uczucie i wydaje mi się, że to już, już a to tylko fałszywy alarm i śluzu na zewnątrz nie widać. Ciekawe co jutro gin powie... oby nic złego :)

hej :)

ja tylko na chwilke :)

sorki ze nie zagladam codziennie ale postanowilam odpuscic i trzymam sie planu :)
nie jem zadnych wspomagaczy nawet kwasu foliowego juz nie biore.

staram sie spedzac jak najwiecej czasu z dziecmi :) duzo usmiechac, cieszyc i zyc pelnia zycia :):)
wczoraj wyganialam sie z dziecmi na placu zabaw jak za dawnych lat :P:P wrecz jak za dziecka bo kiedy ja po placu biegalam ?? po drabinkach ?? hahaha
ale fajnie było i dzieci sie wybawily :D

znalazlam wesole miasteczko neidaleko nas ok 30 minut drogi :) tam jest park wody, wspinaczkowy, lustra, kolejki :) i 70 F za rok sie placi za nas wiec nei duzo :)
na pewno pojedziemy wyklupimy karty i bedziemy jezdzic :D:D

w pracy staram sie pracowac najszybciej jak moge :) i mimo moich bioder (ktore bola jak ...) jestem jedna z najszybszych :P a jeszcze musze zapamietac wiele produktow bo nie raz biegam po sklepie pioszukujac czegos :P

ograniczylam slodkie wrecz prawie wyeleminowalam z mojego jadlospisu :) jem mniej i oby mi to pomoglo :):)

dobra laski bo im wiecej pisze tym bardziej chce mi sie tu wracac, a puki co musze ze soba walczyc, zeby znowu nie popasc w paranoje :)

zycze milego tygodnia :)

Hej Akuku :))
cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze, że cieszysz się życiem i spędzasz czas z dziećmi :) trzeba korzystać z życia, zwłaszcza, że pogoda coraz ładniejsza i jeszcze trochę i będzie lato, więc ogólnie jakoś więcej optymizmu będzie, bo i słońca więcej :) a ruch też dobrze działa na zdrowie i samopoczucie, także szalej ile się da :D
zaglądaj czasami do nas, a tymczasem również życzę miłego tygodnia kochana :))

kasiol powielam zdanie natki. Torbiel to torbiel, ale lepsze to od czegos gorszego Kochana, a podlecza Cie , zbadaja dokladnie od A do Z i przypuszczam, ze dostaniesz wiecej szczegolowych informacji niz przez ostatnie 14 miesiecy staranek :| Ja tez mialam 2 torbiele,ale wchlonely sie ladnie obydwie po 2 miesiacach. Nie mowiac juz o tym ze mialam wypalane 3 nadzerki i zastanawiam sie czasem, czy to nie ma wplywu na Nasze trudnosci w starankach :-( Kiedy idziesz do szpitala ?

90_natka trzymam kciukaski za jutro, ale Was prosze o to samo, bo ide do tej mojej gin, nie na usg, bo po 1 jeszcze jest krwawienie, a poza tym za wczesnie zeby cos wykryc. Ale poprosze ja o skierowanie na badania hormonow, czesci juz nie zrobie niestety, tzn tych pierwszych bo patu$ka pisala,ze LH i FSH robi sie miedzy 3-5 dc a u Nas pobierania sa tylko we wtorki i czwartki, a w czwartek bede miec juz 6dc wiec chyba na to sie juz nie zalapie w tym miesiacu :confused:

Akuku tez ciesze sie ze u Ciebie wszystko dobrze, odpoczywaj ile mozesz i nie mysl o zmartwieniach,piekna pogoda sie zrobila, dzieki temu zupelnie inaczej nawet wstaje sie rano z lozka :) ruch przede wszystkim, dla zdrowia i Waszej radosci a czasu spedzonego razem nic nie zastapi :tak: odwiedzaj Nas czasem Kochana:tak:

patu$ka jak tam Wasze staranka ? :-) Bylismy dzis z Ola u tego neurologa, prawie 3,5 h czekalam na wizyte...masakra po prostu. Przebadala ja, i dala skierowanie na TK glowki z kontrastem. Zalatwilam termin na przyszly wtorek, iz zobaczymy co dalej. Boje sie tego kontrastu tylko bo to wlewka dozylna....a ona biedna juz tyle przeszla i co, znowu kluc ja beda. Badanie trwa okolo 10-15 minut, po 2 h do domu, wyniki sa po okolo tygodnia,bezposrednio do kartoteki wkladane. No i potem w zaleznosci od wyniku, jak nic nie wyjdzie ( a nie moze !! :no:) skieruje Nas do Poradni Leczenia Bolu, bo ona sama przypuszcza ze te bole glowki, sa raczej wywolane uwarunkowaniami genetycznymi a nie urazem. No ale zobaczymy co bedzie.Troszke sie martwie mimo to.

Nuuuśka dziękuję i oczywiście że też będę trzymać kciuki za wizytkę u ginki! Daj znać jak tylko będziesz już po :) na te hormony może być już rzeczywiście za późno w tym cyklu.. mój gin kazał mi badać między 2 a 4 dc.. ale to najlepiej zapytaj swojej ginki bo chyba co lekarz, to ma troszkę inne zdanie i lekko się zmieniają te "terminy", więc może 6 dc będzie ok według niej? :)
a ja mam pytanie z innej beczki - czy lekarz rodzinny może mi wypisać skierowanie na badanie hormonów? Wiem, że może na TSH, ale co z prolaktyną, testosteronem, FSH i LH? Nie orientujesz się może? Najchętniej zrobiłabym to na NFZ bo koszty nie są zbyt małe, a w końcu za coś płacę te składki! Ale nie wiem czy przyjmą mi to skierowanie skoro byłam na wizycie prywatnej, więc szukam jakichś alternatyw...

Z Olą na pewno będzie dobrze! Nie ma innej opcji :) teraz tylko czekać do wtorku. A kontrastem się nie przejmuj, bo to maleńkie ukłucie i dosłownie 5 sekund bo nie wlewają bardzo dużo kontrastu :) przynajmniej tak było w zeszłym roku, a nie sądzę, żeby coś się w tej kwestii zmieniło :)
Tylko najlepiej niech mała wypije sporo wody w przeddzień TK bo to przyspiesza usuwanie kontrastu z organizmu już po badaniu :)

Dziewczyny może któraś z Was mi pomoże. Wczoraj i przedwczoraj były plamienia. Dzisiaj miała być @ i jej nie ma? A rano wzięłam tabletkę, którą miałam brać od pierwszego dnia @. No i co brać dalej nawet jakby nie przyszła czy odstawić jeśli się jie pojawi?

Paulinka kurcze, najlepiej zadzwoń do ginka i zapytaj co zrobić. Ja kiedyś miałam identyczną sytuację i tabletek nie odstawiałam ale wszystko zależy od rodzaju tych środków.. Także najlepiej dowiedz się od gina co i jak :)

Nuuuśka widzę na Twoim wykresie wyższą tempkę. Wpisałaś taką, jaka była później czy odjęłaś 0,2 stopnia i mimo tego jest taka wysoka?

Ostatnia edycja:
reklama
Dzwoniłam do gina. Kazał nie odstawiać tabletek. I zrobić test ciążowy. No ale jak w 25dc? Przecież i tak nie wyjdzie.... Chyba zamiast 25 usłyszał 35,a ja w tym szoku to nawet nie pytałam czy dobrze usłyszał. Trudno jak @ nie przyjdzie to zrobię za tydzień. Owu była w 17dc to będzie akurat.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry