• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

Akuku dokładnie niestety jest tak jak mówisz. Pierwsza myśl kiedy rano dzwoni budzik - Boze Boze żeby tylko była wysoko. Jak dziś zobaczyłam ze spadla, oczywiście maly dol zaliczyłam. Bo mam wrazenie, ze z każdym takim spadkiem, odsuwam coraz bardziej od siebie możliwość zafasolkowania w tym cyklu. Wiem,ze to bledne i nie powinnam się tak tym przejmować, ale tempka dla mnie stala się wykładnikiem tego co dzieje się w moim organizmie, i czasem glowa mi wariuje

reklama
Spróbuj wyluzować kochana :* choć szczerze Ci powiem że mam podobne podejście codziennie rano, choć już trochę udało mi się wyluzować. Ale niestety jeszcze nie tak bardzo jak bym chciała..
Ja jak tak nad tym wszystkim myślę to czasem mam dość. Dzisiaj jak mój humor jest jaki jest to wszystko znowu widzę w czarnych barwach... Ach niech ten dzień się już skończy...
A co do M to wiem że pewnie do wieczora mu przejdzie ale tak strasznie mnie to wkurza!

Ostatnia edycja:
Staram się jak mogę, ale to jest chyba ponad mnie tak mi się wydaje. W zeszłym miesiącu nie podchodziłam do tego zbyt emocjonalnie, bo raz ze początek mierzenia, poza tym niewiele wiedziałam na temat pomiarow. Teraz jak już trochę zaczynam kumac, lapie się na tym, ze mysle o tym częściej niż powinnam. Ale wiem jednocześnie, ze gdyby nie pomiary nie wiedziałabym nadal nic, pewnie zylabym w przekonaniu ze owulka była w tym 13dc i ze na pewno wszystko jest cacy. Z pierwszej fazy cyklu jestem zadowolona bo nic się nie dzialo, tempka chyba we wlasciwym poziomie, a skakać zaczela po owu wiec znaczy ze była. No a teraz tylko czekac, co Nam więcej pozostaje.

No dokładnie, trzeba czekać. Ale powiem Ci dla pocieszenia, że jeśli byłby spadek poniżej linii to niekoniecznie by znaczyło że owu nie było. Rzeczywiście, może tak być, ale jeśli spadek byłby za kilka dni a nie tak prawie zaraz po owu to raczej świadczyłoby to o krótkiej fazie lutealnej a nie o cyklu bezowulacyjnym :-) krótka lutealna to też niedobrze, ale łatwo można ją leczyć :-)

A ja mialam spadki po owu w zeszlym cyklu, wlasnie krotka faze lutealna I tempka skakala jak.chciala... Pewnie spowodowane poprzednim cyklem...

natka krotka faza lutealna...mow mi jeszcze, nie mam pojęcia co to znaczy i za to dokładnie odpowiada :| Czyli jakby tak np. jutro tempka spadla (tfu tfu ) to nie byłoby za dobrze.
My good..im więcej wiem, tym gorzej mam wrazenie :-(
Ale może nie będzie tak zle,moze ta dzisiejsza tez rzeczywiście była zaburzona ( zastanawiam się ostatnio która nie była ).

Akuku ale teraz chyba masz bardziej unormowana niż miesiąc temu tak mi się wydaje, wiec może to dobry znak :)

Ostatnia edycja:
Krótka faza lutealna czyli wyższych temp może nie być za dobra, alr nie musi. Są kobiety, które mają ją krótką, 8-10 dni i nic im w związku z tym nie jest, zachodzą w ciążę i nie ma z tym problemu. Ale generalnie mówi się że jak jest ona za krótka to może być problem z utrzymaniem ciąży (a konkretniej zagnieżdżeniem). Ale nie musi! Nie martw się kochana bo na razie jest ok i nie ma co się stresować :-)

Dziekuje dziekuje :* Czyli nie mam się co martwic na razie Kochana tak ? wiec nie będę się martwic. To się nazywa schizowanie bez powodu pewnie troszkę :dry:
A ile prawidłowo powinna trwac faza lutealna ? Przy takich np. moich cyklach ?
Dzis chyba dzień pytan :-D

zjedlismy obiad i lecimy do mamy :tak:

Nuska teraz puki co to dobrze wyglada, no oby faza nie byla.za krotka ale nie chcialabym by byla dluzsza niz zwykle :-P chcialabym by @ przyszla max 15 dc

reklama
prawidlowa faza lutealna to 14-16 dni ale najczesciej jest 14 przy "normalnych" cyklach

A ja sobie poczekam tyle czekalam to i teraz tez poczekma. Powiedzialam sobie dosc z testowaniem wczesniej bo to tez nei dobrze dla naszej psychy. Czekam jutro jak temkpka bedzie wysoko poczekam do poniedzialku jak nadal to moze zatestuje bo u mnie faza trwa 14 dni wiec moze i w 12 dniu nic nie wyjsc. Owulka jakby nie patrzyl przesunela mi sie wiec i moze tes nie pokazac a jak mam zobaczyc bladzizne i wtedy schizowac to wole nie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry