• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

Cześć dziewczyny
Patu$ka super że tempka wysoko, bardzo się cieszę :-) myślę że jak do tej pory nie spadła to już nie spadnie :-) trzymam kciuki :*

Ja dziś bez pomiaru bo byłoby to zupełnie niemiarodajne dzisiaj. Za wcześnie pochwaliłam wczoraj ten dzień Nuuuśka :-( było dobrze, w sensie M się odfochował ale oczywiście postanowił sobie że odprowadzi tego znajomego który wczoraj był. Ale wiedziałam że nic dobrego z tego nie wyniknie bo tamten jeszcze do klubu szedł pogadać z kimś no i M oczywiście "zaginął" razem z nim :/ znaczy może nie powinnam pisać że oczywiście bo pierwszy raz takie coś się zdarzyło :-) ja po godzinie chciałam ściągnąć go do domu, ale nic z tego :-) wrócił moje drogie po 4tej! I to aż się dziwię że trafił do domu :-D bo już u nas obrócili litr wódki a że M praktycznie nie pije (tylko od wielkiej okazji) to możecie sobie wyobrazić :-) no i zasnęłam o 5 bo byłam zła i nie mogłam spać więc mierzyć o 6 nie było sensu :-)

reklama
jeszcze dodam ze Viki zdrowy, wczoraj jeszcze spal ze 4 godziny w dzien do 19 I o 22 poprosil by go polozyc do jego lozeczka (bo dwa dni spal na materacyku w salonie) I zasnal od razu spal ladnie cala noc bez goraczki. Dzis zjadl juz ladnie sniadanko biega po domku,spiewa I jest ja zwykle. Wczoraj wieczorem jeszcze zjadl muffinke z jagodami, ale wczoraj mial rozwolnienie 3 razy ale to tez pewnie dla tego ze nic.nie jadl dwa dni. Zobaczymy jak bedzie dzisiaj. Ale ma sile A dzis rano przyszedl do mnie do lozka I mowi mamo masz ladne oczy I dlugie wlosy kocham Cie

Natka hehe widzisz jak to z facetami, choc moj by najpierw zadzwonil spytac czy sie zgadzam, nie zrobil by tak bez mojej wiedzy.
Ale powiem Ci co u nas sie wydazylo I utknelo mi w pamieci.
Bylismy we francji w cannes bodajze (bo my co dzien w innym miescie bylismy)na plazy. Obok nas byli niemcy z dziecmi.
No I zaczelismy gadac sobie po angielsku Itd. po jakims czasie jak juz kazdy zajal sie soba moj stwierdzil ze pojdzie poplywac... Poplynal I zniknal, gdzies daleko byl ze go nie widzialam,masakra a my bylismy autem (ktorym ja mie moge jedziec bo na kazde auto musze byc ubezpieczona) I sama z dwojka dzieci...z godzine go nie bylo, a ja juz mialam czarne mysli ze dostal skurczu.utopil sie, albo jaki rekin :-P
No I wrovil po godzinie I mowi ze spotkal tam tego.co obok nas sedzieli I sie zatrzymali I se gadali tam w tej wodzie.
Ale sters przezylam masakryczny bo.tfu tfu jakby cos.musialanym sama z dziecmi autem z fancji do szkocji jechac, a gdzie yu go.szukac w tej wodzie jak ja bym sie dogadala ...masakra .

Ostatnia edycja:
Ach ci faceci... dobrze że to się tak skończyło bo nad wodą to wiadomo jakie myśli zaraz się ma :-)
Mój to wczoraj powiedział że idzie i że nie wie kiedy wróci ale najbardziej się denerwowałam bo ich stan naprawdę wiele do życzenia zostawiał. I jeszcze M nie wziął telefonu bo jak się okazało był w mojej torebce :-) więc musiałam dzwonić do tego znajomego :-P ale z każdym telefonem (bo dzwoniłam przez te parę godzin chyba ze trzy razy) coraz mniej można się było z nimi dogadać :-) i jeszcze ta muzyka głośna :-P na szczęście mieszkamy 5 minut od tego klubu :-)
Cieszę się że Victor już lepiej, już teraz na pewno będzie dobrze :-) szybciutko wróci do pełnego zdrowia i apetytu :-) dobrze że śniadanie ładnie zjadł :-)

natka dlatego tez ja Ł. nie wypuszczam już z domu jak chce kogos "odprowadzić" bo nauczona wcześniejszymi doświadczeniami, wiem jak może się to skonczyc. Choc teraz nie powiem, naprostował się, ale wcześniej bywalo roznie. Jestem starsza od Niego o 2 lata, a ze faceci podobno później dojrzewają, to już w ogole. Pewne rzeczy trzeba im chyba po prostu wybaczyć,bo szkoda naszych nerwow. My nigdy nie zrozumiemy ich a oni Nas :laugh2:Ale i tak się Kochamy :P

Zastanawiam się, czy jest jakiś wykładnik do "ciążowych temperatur"? Znaczy się, kiedy takowa powinna rosnąć, o ile stopni i przede wszystkim czy powinna np. spadac nagle ?

Akuku dobrze ze Victorek zdrowy !! to najważniejsze :)

Dzieki dziewczyny! Ja tez mam nadzieje ze po kolei bedziemy zaciazac.

Akuku my rozumiemy sienajbardziej bo obie jestesmy juz weterankami. Ale mysle ze na kazda pzyjdzie pora. U mnie brzuch sie uspokoil czuje sie jak zaraz po owulce normalnie. tylko odbija mi sie sniadanie caly czas. I pic gazowanego sie chce.

Najwazniejsze ze Victorek zdrowy!

Nuuuśka No mój M przez te wszystkie lata jak jesteśmy razem nigdy mi nie odwalił takiego numeru... W ogóle zawsze kumple chcieli go wyciągnąć gdzieś a on nigdy nie chciał. W sumie pierwszy raz wczoraj wyszedł. Szczerze mówiąc myślałam że pójdą pograć na automatach czy coś a oni do tego klubu jednak poszli. Mówię Ci, ale mi nagadał jak tam przyszłam.. A później miał czelność zaproponować żebym została na imprezie tam. Ale mnie zdrzaźnił. Jedyny + to że my za wstęp nie płacimy. A dziś śpi nadal :-) obudził się, widać że sumienie go chyba gryzło głaskał mnie ale nie odezwałam się ani słowem... I poszedł spowrotem do łóżka :-) ciekawe n jak długo ;-)
Tempka ciążowa książkowo to ok 37st ale w praktyce to rzadko spotykane :-) przyjmuje się, że musi ona być po prostu stale wyższa od temp z pierwszej fazy :-)

natka on Ci jeszcze nagadal ?? bezczelny :wściekła/y: ja nigdy nie bylam za Ł. nigdzie ale najaczesciej wiesz co robiłam ? mamy podwojne drzwi, wiec jak tak wybywal , zrobiłam to co mogłam na szybko - pozamykalam wszystkie zamki i w jednych drzwiach i w drugich i potem ubaw po pachy jak wracal do domu i slyszalam jak przez 15 minut celuje do zamka, po chwili pewnie szczęście go ogarnelo ze się udało a tu pac kolejny do otwarcia i kolejny :laugh2:wiem i zdaje sobie sprawę z tego, ze facet chyba musi mieć etap "wybawienia się". my do pewnych rzeczy inaczej podchodzimy a Ł. mi tylko mowi wtedy ze jestem dretwa :eek: No bo jak to mi się może nie chcieć isc na impreze...niewybaczalne :rofl2:

Czyli w sumie teoretycznie nie da się jednoznacznie okreslic po wykresie, ze tempka ciazowa jest, bo normalnie po owu powinna utrzymywać się na wyższym poziomie ?

Nuuuśka ogólnie o ciąży można domniemywać jak temperatura wyzsza utrzymuje się 16 dni, po 18 dniach można mieć pewność co do ciąży- przynajmniej w teorii :-)

Nagadał mi bo ja ostatnio miałam ochotę iść do klubu a on nie lubi takich klimatów więc nie dał się namówić na tańce. Więc powiedziałam że "ze mną to nie ale z kumplem to lecisz", i takie rzeczy mi odburknął że aż mi w pięty poszło. Więc odwróciłam się i poszłam do domu. Po drodze jeszcze miałam problemy z grupką jakichś palantów ale skończyło się dobrze :-) a w domu zamknęłam drzwi i specjalnie zostawiłam klucz w zamku :-D więc jak M już trafił kluczem po 5 minutach to też miał psikusa że nie da rady przekręcić klucza :-D złośliwa małpa ze mnie, wiem :-D

czyli 16 wyższych temperatur może swiadczyc o fasolce, ale wyższych czyli ponad ta magiczna linia a 18 już praktycznie może ja potwierdzić. No coz, to teraz pozostaje Nam tylko czekac i chuchać na termometr :wściekła/y:

Bardzo dobrze zrobilas, niech się M. nauczy, ze nie moze pozwalac sobie na zbyt wiele, nawet jeśli zdarzylo się to po raz pierwszy, powinien najpierw pomyslec zanim powie jakies głupoty. Ale z facetami tak jest, ja smialam się teraz jak czytałam co napisalas, Ł. się pyta z czego mi tak wesoło , wiec mu mowie a ten się obrazil, ze pisze o Nim z Wami :wściekła/y:biedne male dziecko z foszkiem xD

reklama
Dokładnie tak, zostaje tylko czekać i mieć nadzieję :-) a ja trzymam kciuki :-) :*

Muszę sobie faktycznie tego mojego męża wychować :-D niech wie ze nie ma lekko ;-) właśnie wstał, zobaczymy co dalej :-) pierwsze co to poszedł zobaczyć ile kasy ma w portfelu :-P hehe :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry