• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

Patu$ka no właśnie gin przypuszczał że mogę mieć problem z pękaniem pęcherzyków i dlatego zapisał mi też pregnyl. Mam wziąć ze sobą na wizytę u w razie potrzeby dostanę zastrzyk. Cholera do bani z tym wszystkim..

Nuuuśka ja kiedyś podejrzewałam u siebie pcos, ale poprzedni gin niby wykluczył (ale badań hormonalnych nie robił!) i teraz znowu mnie ti męczy... A objawy pasują- długie cykle, bolesne @, zmiany trądzikowe (ci prawda głównie na plecach), miejscami ciemne włoski (na jednej piersi, pod pępkiem ale nie mam ich bardzo dużo, raczej pojedyncze) . Sama nie wiem co myśleć, nie chcę sobie nic wkręcać... Ahh lipa...
Nie wiem co z tą Twoją @? Może to jednak przez tą torbiel?

reklama
natka to może kurcze tez powinnas pomyslec o diagnostyce tego. Ja nie wiem ale czesc lekarzy zdaje się w ogole nie zauwaza ze może być problem, tylko zbywa polslowkami.
Zaglebilam się w temat laparoskopii i to jedna z metod diagnostyki wlasnie tego, nie wiem czemu ogolnie wcześniej tez na to nie wpadłam, miedzy Bogiem a prawda, dzięki temu wlasnie mogą pooglądać Cie od srodka, a co za tym idzie, jeżeli zauwaza cos niepokojącego - usuna.
Nie wiem tylko jak postepuje się z zespolem policystycznych jajnikow ? w jaki sposób można je udroznic ?

Z tego co przeczytałam na ten temat to leczy się to farmakologicznie- jednym ze sposobów jest leczenie CLO+pregnyl, czyli to co ja mam zapisane.może ten gin podejrzewa to pcos i dlatego zlecił te badania i takie właśnie leczenie- okaże się na wizycie.. Dziś będę dzwonić się umówić na czwartek albo piątek... Ale właśnie co do laparoskopii to też czytałam że jak nie można potwierdzić tego przez objawy kliniczne i badanie hormonów to diagnozuje się pcos właśnie przez laparoskopię.

Hwj.

Patuskac ja Ci powiem jak ja odpuscilam wchodzilan do was ake tylko staralam sie czytac i odpisywac wam, zadziej troszke.
Staralam sie nie pisac o sobie, wogle o sobie nie myslec.
Mierzylam tempke z zalozeniem ze musze wiedziec kiedy bedzie @, nawet widac po wykresie ze staran wielu nie bylo, tak naprawde to m sie zachcialo i tak wyszlo, a mi bylo obojetne w ktore dni :-)
Sluzu nie obserwowalam, zolnierzyki.
Pozniej przyjechal moj brat i staranek nie bylo przez caly tydzien, wiec juz sobie mowilam ze szans nie ma... Do tego nie bylam pewna kiedy owu byla, bo akurat tempki zaburzone mialam.
Nie jadlam nawet kwasu foliowego.
No i nastawilam sie ze jade do pl i moze mi lekarz powie co i jak :-)
Zaczelam cos podejrzewac jak zaczelam mieszac czekolade z chipsami, ale wtedy zwalalam na nadchodzaca @, potem mdlosci rano w pracy (pewnie tez przed @ no i z glodu)
Bole podbrzusza inne niz przed @ ale przeciez kiedys tez tak mialam.. No i ta tempka taka ladna..

Kochana a moze sproboj brac ta luteine do terminu @ i jak bedzie pozytyw to bierz dalej, bo mi sie wydaje ze to jest u Ciebie jeden problem wlasnie ze spadkiem progesteronu, bo skoro bierzesz w trakcie cyklu na zagniezdzenie to na podtrzymanie tez powinnas, wiesz ja bym chyba brala skoro i tak bierzesz, a na ulotce jest tak napisane ze jak bierzesz od polowy cyklu do @ i jak negatywny test to odkladasz jak pozytywny to bierzesz dalej.

A ja zrobilam znowu test hehe, tak do porownania z ostatnimi.

Pozniej odpisze kazdej z was :-) bo teraz jade na betke.

Ostatni test z popoludnia dzisiaj, rano robilam paskowy i znowu sie popalakalam ze szczescia. W aucie jechalam do pracy leciala.moja jedna z ulubionych piosenek i lzy mi leciali, taka wzruszona bylam, jestem...
Za kazdym testem ciesze sie jakbym go robila pierwszy raz.

Załączniki

• 2013-05-13 12.21.28.jpg
    2013-05-13 12.21.28.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
akuku alez piekna tlusciutka krecha !!!! :-) Daj znac koniecznie jak bedziesz miala zrobiona betka bo sama jestem ciekawa ! :tak:
akuku doradz mi, z czego ja moge jeszcze nie miec @ ? sama nie wiem co robic juz :|

natka hmm czyli w sumie bierzesz leki, ktore stosuje sie rowniez przy pcos wiec moze chcial na "zapas"..sama nie wiem, Ale na pewno lepiej dla Ciebie ! :tak: kurcze a ja zastanawiam sie coraz bardziej o co tu chodzi

akuku to czekamy z niecierpliwością :-)

Nuuuśka pcos jest przyczyną cykli bezowulacyjnych- rośnie kilkanaście pęcherzyków ale żaden nie dominuje i nie pęka. Więc może po wywiadzie faktycznie coś podejrzewał hmm sama nie wiem... No w każdym razie jest szansa, że jeśli to jest to, to być może CLO pomoże...
A kiedy masz wizytę u ginki? Przecież trzeba znaleźć przyczynę braku @ u Ciebie...

Nuuska badanie nasienia pokazuje ilosc w calym ejakulacie ilosc w 1 ml ejakulatu ruchliowosc morfologie aglutynacje ph itd.

Natka PCOS ja bym tak od razu nie obstawiala chociaz u ciebie moze byc bo ty masz dlugie cykle.

Akuku wlasnie mam zamiar brac do terminu @ zatestowac i jesli negatyw to odstawie a jak pozytyw to bede brac dalej. I powiem lekarzowi ze na ulotce bylo ak i tak i sciemnie mu ze bylam na konsultacji gdzies indziej i ze tak poradzil... A potem jednak jak bede miec przerwe w braniu CLO to zrobie wszystkie hormony.

Normalnie nie da sie od was oderwac. Chcobym nie hccial ejsc to kurcze ciagle o Was mysle.

reklama
Bo od Nas sie nie da patu$ka oderwac. Zwlaszcza ze duzo wnioslas do Naszego lutowego watku i nie wyobrazam go sobie bez Ciebie Kochana ! :tak:
patu$ka czyli takie podstawowe badanka moga wyjasnic ewentulane "braki" w nasieniu, chodzi mi o to, ze czytalam tez ze sa rozszerzone badanka. Ja mysle tylko o podstawowym i testosteronie jak pisalam wczesniej. Myslisz ze wystarczy ?

natka wiesz co, ona kazala mi przyjsc od razu z wynikami, ale chce poczekac do czwartku, bo jutro Łukasz ma badania, wyniki beda po poludniu, ale odbiore je w srode przed praca, wiec w czwartek rano wezme i swoje i jego od razu za jednym zamachem i pokaze jej. Ale martwie sie...bo tu nie chodzi o fasolke, wiem ze to na pewno nie ciaza,w koncu co jak co ale betka i testy klamac nie moga w tym momencie, zwlaszcza ze jestem juz po terminie @ teoretycznie.Martwie sie czemu @ jeszcze nie ma.... :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry