• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

Hej! No i dentysta mnie nei przyjal juro mam byc z samego rana. Ale za to przestal bolec.

Natka ja tez bylam lekko znerwicowana ale to minie.

Akuku teraz sprobuje nie odstawiac luteiny i ozbacze poczekam do 14 dpo zrobie test jak bedzi epozytyw to bede brac dalej a jak negatyw to odstawie.

Nuuska daj znac co z wynikami Ł. pozniej zajrze i lukne.

Milego dnia :)

reklama
natka to niedobrze, ze zle się czujesz po Nim, ale może jak pisze patu$ka - to minie. Przypuszczam, ze Twój oragnizm musi się oswoic z nowa sytuacja, i nowym lekiem, który zmienia w Nim na pewno co nie co. Jakie w ogole sa wskazania do brania CLO ?bo ja jak zawsze zielona w tych tematach :zawstydzona/y:przepraszam.

My już po badanku. Ogolnie za podstawowe badanie nasienia , posiew nasienia i testosteron zaplacilismy 119zł.
Minusem na pewno jest to, ze material oddaje się w toalecie dla pacjentow ( zal mi było Ł. bo co chwile ktoś tam chciał wejść a ja nie zawsze zdazylam uprzedzić, ze ma jest w srodku). Potem nasienie w pojemniczku trzeba zaniec spowrotem do rejestracji i postawić w pojemniku praktycznie przed nosem pacjentow :zawstydzona/y:Dlatego ja się tym już zajelam bo widziałam ze Ł. już poddenerwowany był. Wyniki maja być po południu, wiec odbiore dopiero jutro rano, bo co prawda maja czynne do 20.00 ale watpie żeby udało mi się dziś wyjść wcześniej :|Ale jutro z samego rana lece po nie, zaraz po 8 jak Ole zaprowadzę do szkoły :tak:
Acha, dluzej mamy czekac tylko na posiew - do tygodnia,ale to już powiem Wam nie jest dla mnie AZ tak ważne, priorytetem jest podstawowe badanko bo ono pokaze co się dzieje. Ł. caly przejęty chodzi, ale powiedziałam mu ze na pewno wszystko będzie ok ! już wystarczy ze ja felerna jestem :sorry:
natusia widziałam tam kiedy Ł. był w wc, cennik pakietow, nie wiem czy tez go widzialas - jest pakiet hormonalny dla kobiet zawierający wlasnie badanka hormonow jakie robilas - koszt 94zł

patu$ka ten zab to chyba już z wrazenia i nerwow przestal bolec :| tragedia, meczysz się kolejny dzien. W ogole to nie martw się tym wszystkim, widze, po sposobie w jaki piszesz, ze masz już dość ale musi być w końcu dobrze Kochana :-(
Jak tylko jutro odbiore wyniki zaraz je napisze, dziekuje za pomoc. A jakie w ogole wyszly Twojemu Ł. kiedy robiliście ?

Acha - @ się rozkreca :tak:wiec jest dobrze. Brzuch boli niemiłosiernie i nogi daja o sobie znac.

Ostatnia edycja:
patu$ka no tak czekam własnie kiedy mi to minie... bo jestem jak bomba z opóźnionym zapłonem :-D

nuuuśka szok żeby takie warunki! W toalecie dla pacjentów?? Przecież to jest masakra jakaś... Pierwszy raz słyszałam o takim czymś.. u nas jest specjalne pomieszczenie...
o pakietach czytałam ale nawet się nie zastanawiałam nad ceną szczerze powiedziawszy. A tam też nie było testosteronu w tym z tego co pamiętam a on akurat najdroższy :-)
a co do CLO jest wskazane przy leczeniu niepłodności związanej z brakiem owulacji, (zwłaszcza przy PCO) a poza tym też chyba przed inseminacją, ale tego nie jestem pewna :-)

Nuuska oj robil w lutym wyszly w maire ok. mial ilosc w ml mniejsza niz norma ale za to reszta parametrow byla ekstra. Duzo powyzej normy.

Do jutra sie jakos przemecze z tym zebem a jutro z mila checia zasiade na fotelu :) I pani rob tak zeby nie bolalo :D

No masz co cierpieć patu$ka...na pewno nic przyjemnego taki ból... to byle do jutra :-)

nuuuśka
widzę na enpr, że jednak @ się rozkręciła już zupełnie? Super :-)

Ten zab nie tyle boli co go wyraznie czuje. chwialmi mocnij zaboli ale niby da sie wytrzymac.

Nuuska @ sie rozkreca jednak.

Tak Kochane, @ zaczyna sie rozkrecac. Jak wychodzilam z domu to jeszcze slabiutko bylo, ale wyraznie to dzis :tak:

natka bylam troszke zdziwiona faktem, ze tak wazna rzecz jak material do badania oddaje sie w toalecie dla pacjentow....szok :eek:ale ciesze sie,ze mamy juz to za soba na prawde, bo po badaniu musial z tym pojemniczkiem przejsc przez pol laboratorium i postawic je w pojemniczku w rejestracji doslownie przed nosem pacjentow ..:baffled:

patu$ka pewnie plombe zalozy :) Oby nie rozbolal Cie jeszcze bardziej przez reszte dnia

Ostatnia edycja:
Patu$ka to dobrze, że chociaż tak a nie że boli cały czas...

a wiesz nuuuśka co jest w tym wszystkim najgorsze? W końcu płaci się za te badania i to tak naprawdę nie jakieś małe pieniądze! No po prostu skandal! Ale dobrze, że już tylko zostaje czekać na wynik :-) już niedługo :-) trzymam kciuki, żeby wyniki były idealne :-) :*
ja jeszcze pół godziny i do domu... wreszcie :-) roboty dzisiaj masakrycznie dużo, a jeszcze zimno w biurze więc aż się chce do domu :-) jak przyjdę to chyba od razu spać pójdę bo normalnie ta senność moja dzisiejsza jest nie do wytrzymania już :-) a jutro znów pobudka wczesna... byle do weekendu :-)

no wlasnie natka mowic mozna wiele, ale jednak za badanie sie placi i to nie malo wiec warunki powinny byc komfortowe a przynajmniej nie uragajace godnosci. A Ł. dzis mi bylo po prostu zal...jak facet ma sie skupic kiedy i tak jest juz skrepowany cala sytuacja, kiedy co chwile ktos mu poka do wc..:baffled:

reklama
Nuuska my mielismy to szczescie ze moglismy z domu przywiezc probke w ciagu 30 minut od doddania. Wiec moj nie czul jakiegos skrepowania,wspolczuje twojemu bo jednak kurde w toalecie...masakra.

On najpierw da mi ochrzan. Bo w marcu zalozona mialam trutke i za 3 tyg. mialam isc na plombe,ale ze mieslismy troszke wydatkow to odpuscilam i chodzilam z nia az po swietach mi wypadla. Wiec mowie skoro prywatnie mowila ze na nasteonej wizycie plomba to zapisalam sie na nfz a tu termin za miesiac. on mnie w ogole nie bolal ale od kilku dni zaczelam go czuc, wiec chyba znowu trzeba bedzie go zatruc i plomba,ale wtedy to juz nie bede zalowac kasy bo teraz sie wydatki uspokoily. Jeden zab mam do usuniecia bo tez zaniedbalam leczenie kanalowe. Zab mnie w ogole nie bolal a ta mi kanalowke chciala zrobic wlozyla trutke ktroa po 2 tyg wypadla i zab mi sie zlamal tak go rozwiercila. Ona podejrzewam zeby zarobic bedzie chciala go wyleczyc i mi uzuzpelnic al eja wolalabym g usunac. jest z tylu to nie bedzie widac. A bede spokojniejsza. Ta moja dentystka taka pazerna jest ze szok,ze tego na NFZ nie tego tez nie wszystko prywatnie ale juz przeczytaalam na stronie NFZtu co sie nalezy a co nie i jutro dam jej popalic jak mnie wkurzy,

natka ja nie spalam do 4 rano najpierw kocur nam uciekl przyszed kolo polnocy potem zab mnie bolal i jeszcze miaalam takie bole jelit ze sozk pol noc na kiblu. Nie wiem jakis wirus czy cos,ale rano przeszlo. POpoludniu poszlam spac i wlasnie wstalam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry