• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

IMG_0993.jpg

Załączniki

• IMG_0993.jpg
    IMG_0993.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 42
reklama
hej widze ze wy tu o zakupach :):)

ja jeszcze zanim zaszlam w pierwsza ciaze mialam ciuszki lozeczko itd itp :P:P hehe

u nas w uk sa co niedziele car boot sale. ludzie wyprzedja rzeczy nowe i uzywane.
ja kupilam pierwszy wozek nowy, pozniej spacerowke uzywana za cale 10 f hehe
lozeczko mialam uzywane i ogolnie nawet kocyki kupowalam, bo sobie wypralam :)
tylko ze tutaj ludzie wszystko wymieniaja jak rekawiczki :P i ja oczywiscie wybiem to co mi sie podob, nie wezme nic zuzytego :P
zreszta moje maluchy maja do tej pory wiekszosc uzywanych rzeczy, ciuchow, zabawek :P
tylko te co na swieta i urodziny maja nowe. nie zaluje ze kupowalam uzywane i teraz tez bede :)
przeciez moje 3 dziecko tez odziedziczy lozeczko z materacykiem po starszym :P:P
wiec jak widze ze ktos ma cos zadbane to nie widze w tym nic zlego :)

ogolnie mam walizke dziewczecych ciuszkow wiec w sumie ja nic nie musze kupowac, ale zapewne czy dla chlopca czy dla dziewczynki zakupy mnie nie omina :P:P
ale bede musiala kupic wozek, zabaweczki itd.
zreszta ponad 2 lata temu wyprzedalam czesc ciuchow :P

Hehehe, dobre jesteście z tymi zakupami ;) Pamietam jak zaszłam w ciążę z Agusią, to kupowałam wszsytko po cichu i chowałam po szafach. Bo wiecie, niby taki zabobon że nie mozna za wczesnie wszystkiego kupować. No i jak kiedyś mój G. zobaczył te moje skarby (na głowę mu wsio wyleciało, jak czegoś szukał) to tydzień chodził się śmiał ze mnie ;) A potem sam zaczął ciuszki kupować ;)

Co do ciuszków to taniutkie i fajne mozna kupic w Pepco. Ja do dzis sporo rzeczy młodej tam kupuje.

Wózek mielismy uzywany Roan Marita. Spacerówka była jeszcze zafoliowana - poprzedni wlasciciel jej wcale nie uzywał. Nowy wózek kosztował w sklepie 1500 zł a my dalismy 400......
Kolejna spacerówka - parasolka - tez uzywana. W sklepie 600 zł, a my zaplacilismy 150.
Fotelik 0-9 kg Graco z bazą - tez kupiony uzywany. Nota bene sprzedany jeszcze z zyskiem. Wiekszy fotelik - tez uzywany Romer.
Zeby kupować uzywane rzeczy trzeba tylko cierpliwosci, bo ludzie naprawde masę śmiecia sprzedają.

pojde do pracy przejade kawalek i powiem ze mnie brzuch boli i ide do domu, wroce i wyrwe zwolnienie...nie bede dziwgac zeby pozniej uslyszec przykro mi :(
nie bede ryzykowac, a jak lekarz nie rozumie to trudno...

...i to chyba jedyne logiczne wyjście. Swoją drogą, dziwie się dlaczego robia taki problem ze zwolnieniem skoro dźwigasz w pracy.....W PL mój lekarz od 5 m-ce prawie siłą mi zwolnienie wciskał, bo brzuch mi twardniał czasem. Na koniec ciąży jak nie chciałam zwolnienia, to prawoe się ze mna kłócił że wypisze,,,,

....

Plan na czerwiec: wyłączyc myślenie, seks codziennie, zobaczyć 2 kreseczki ;)

No to sie rozpisałam ;) To chyba mój najdłuzszy post u was ;)

heja!

tysia co do pepco to masz racje tam tanizna ze szok a jakosc nawet w miare.
Paulina mi sie taki wozek marzy ojej te duze kola pompowane cudow,ale Ł mowi ze troszke drogi. no i ma racje 2 tysie za wozek w sumie na max pol roku bo potem spacerowka i to znowu nowa bo przeciez tego dzwigac nikt nie bedzie (bynajmniej ja widzialam taka wercje wielofunkcyjna) Wiec i taki maly lekki i latwo bagazowany wozek potem bedzie potrzebny. Zresza u nas w ogole landara nie wchodzi w gre bo my duzo jezdzimy,w sumie wszedzie trzeba sie przemeiszczac autem jak to na wsi...

No ale po zyjemy zobaczymy.

hej Sloneczka :****

Co do Pepco, powiem Wam, ze w Katowicach mamy tylko jeden taki i to wyczailam go przypadkiem, kiedy Olusia lezala wtedy 1 dzień w Lecznicy na badaniach słuchu i wracalysmy z tesciowa do domu. Zachaczylysmy o market, bo musiałam kupic zwirek i zaszlysmy wlasnie do Pepco. Powiem Wam jedno - szok !!! Tak sliczne, dobrej jakości ciuszki a ceny o polowe mniejsze niż w Tesco, które i tak nie miałam za drogi sklep. Może w tym miesiącu przejedziemy się tam wlasnie, bo Olci trzeba by kupic jakies gacie na lato i sandałki, choć jak się patrze na ta pogode to mam obawy co do tego kiedy to lato się u Nas objawi :|||

Co do wozkow powiem Wam, ze ja już kiedyś powiedziałam ze nigdy nie będę miej trojkolowca. Nie wiem, to kwestia gustu, ale moja przyjaciolka zakupila kiedyś taki i masakra po prostu, jak się w sniegu w zime zakopal to na amen, a przy Olci miałam wlasnie czterokołowca z pompowanymi kolami i takie polecam jak najbardziej ! Choc wiem, ze to było 8 lat temu, teraz czasy się pozmienialy i wszystko jest lepsze jakościowo, ale moja przyjaciolka, która urodzila w marcu, kupila na allegro za moja rada wozek za niecaly 1000zł i sa bardzo z Niego zadowoleni.
Wydaje mi się, ze to ten :)
ZESTAW 3w1 BABY ROSSY GOYA X3 KOLEKCJA 2013 (3233235065) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a moja tempka ? No coz - ciekawa :sorry:

Jest tego duzo na rynku,w ogole mnostwo. Wiec jest w czym wybierac.

A co do twojego wykresy nie bylo tempek dwa dni ale i tak podejrzewam ze ten cykl na straty bo jakos nie widac spektakularnie wysokiej temperatury. Ale chyba i tak nie mialas na niego nadziei?

wooow:)
ale sie rozpisłayście-chyba z godzine czytałam w miedzyczasie pracując:)
co do ubranek to po Kalinie mam sporo-z pięc dziewczynek by sie ubrało, co do używanych rzeczy jak dla mnie super-mogłabym mieć je wszystkie,gorzej z teściową -bo ta nowe musi byc a stare to wstyd-głupia powieszchowna baba! jak z Kalina chciałam stary wózek-to zebym nie kupiła zaproponowała -ze kupi nam wózek a druga babcia meble dla malej-no i kupiła MAXI cOSI MURA 4-stelaż ze spacerówką, ale że juz kasy nie miała jak zwykle zresztą-to musiałam gondole dokupić i fotelik i ponad 2500 ten głupi zestaw wyszedł,a wcale taki super nie był-sprzedałam za 800 zł -bo kase potrzebowałam-a prawie nowy był, niezniszczony , bez plamek i przetarc...ktoś sie ucieszył:)
teraz mam już wybrany -wózek z seri Babydesing z kolorową ramą-cały zestaw-z fotelikiem 1400 zł:) ale jest naprawde fajny-oglądałam go w sklepie z siostrą-ona wybrała Solaris-rodzi w sierpniu:) a mi sie ten babydesign spodobał ,zę napewno go kupie:)

Ostatnia edycja:
patu$ka nie nie, mnie w ogole nie chodzi o fasolcie w tym cyklu. Wiesz, ja caly czas mimo wszystko zastanawiam się czy jednak owu była :> Bo mimo wszystko fajnie by było, jesliby w tym całym zagmatwaniu choć ona była stala. Poza tym zastanawiam się nad jednym - jeśli ta torbiel pekla to kiedy ? Bo w sumie jak pekla to wszystko powinno teoretycznie wrocic do normy, chyba ze jej pekniecie wlasnie spowodowalo zachwianie w tym miesciacu, bo plyn się zebral po Niej i w ogole. Nie wiem, nie znam się na tym zupełnie, dochodze do tego metoda dedukcji, ale mogę się mylic :zawstydzona/y:

kasiol ja wozkow jeszcze w ogole nie ogladalam, nie znam się powiem Wam szczerze ze dzisiejszych markach, modelach i tym, które lepsze, ale jak już zafasolkuje to na pewno będę Was meczyc o rade jak ze wszystkim :-)

Dzis mówili w pogodzie ze ma być poprawa, ze cieplo, nawet do 27st. No a ja się pytam gdzie ? :sorry:

Powiem ci ze zblizajaca owu mogla spowodowac pekniecie torbieli,albo po prostu sobie pekla i zachamowala owulke. No nie wiem. A lekarz nie mowil ci z jakiego powodu mogla peknac?

reklama
Eh z torbielą jest tak, ze może peknac, przy większym wysiłku.Ogolnie z tego co się dowiedziałam, to jeśli się ma taka dość spora torbiel, nie powinno się dzwigac, nosic, obiazac organizmu do czasu jej usuniecia/wyleczenia. No a ja normalnie pracowala, latałam po drabinie, naciagalam się, bo tu trzeba kartotekę wyciagnac - tu pochować. Szuflady sa ciężkie, wiec żeby ja wepchnąć trzeba sily ( mamy taka jedna, która ciagle wylatuje), wiec mysle, ze może to wlasnie spowodowalo ze pekla. Staralam się oszczedzac, ale jak napisałam ostatnio, pracuje z babka na zmianie, dla której praca polega na siedzieniu na krześle i nic nie robieniu wiec wiele rzeczy musiałam robic sama :|

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry